The Beat - Public Confidential (2019)

Pop / Ska
Label: DMF

1. Maniac (3:28)
  2. Public Confidential (3:07)
  3. Who's Dat Looking (2:43)
  4. On the Road (3:16)
  5. Dangerous (4:58)
  6. Long Call Short Talk (3:31)
  7. Giving It Up (3:15)
  8. A Good Day for Sunshine (2:42)
  9. Skank Away (3:02)
  10. Civilisation (3:19)
avatar van frolunda
Zeker geen slecht album dit,vind deze zelfs nog wat beter dan Bounce van een paar jaar geleden.Lekkere sound die maar weinig verschilt van het geluid uit hun hoogtijdagen en ook de vocalen van Ranking Roger zijn erg aangenaam.De tien songs op Public Confidential zijn niet echt wereldschokkend of zo maar zijn zeker een positieve toevoeging aan het huidige Ska/reggae aanbod.Vooral Long Call Short Talk,Maniac en Who's Dat Looking liggen erg lekker in het gehoor.
Een domper op dit alles is dat ik hier verneem dat er ook een tweede Beat is,maar dan onder aanvoering van,eveneens senior-lid Dave Wakeling.Erg zonde allemaal en het zal beide versies van The Beat ongetwijfeld weinig goed doen,kijk maar naar het hele intrieste UB40 verhaal.
Aan het verrassend sterke Public Confidential zal het echter allemaal niet liggen.