menu

Lily & Madeleine - Canterbury Girls (2019)

mijn stem
4,00 (11)
11 stemmen

Verenigde Staten
Folk / Pop
Label: New West

  1. Self Care (2:56)
  2. Supernatural Sadness (3:30)
  3. Just Do It (3:20)
  4. Canterbury Girls (3:57)
  5. Bruises (3:41)
  6. Pachinko Song (4:12)
  7. Circles (4:15)
  8. Can't Help the Way I Feel (3:13)
  9. Analog Love (3:53)
  10. Go (4:23)
totale tijdsduur: 37:20
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
4,0
De eerste twee singles Self Care en Just Do It waren al prima maar deze derde single Can't Help the Way I Feel is de meest energieke van deze Folk / Pop zusjes. Het ziet er naar uit dat ook hun vierde album weer genieten wordt.

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Het wat dromerige Pop van Analoge Love kwam vandaag uit en ook hierop is die heerlijke samenzang te horen van de zusjes. Krijg veel zin in dit album. Niks nieuws onder de zon maar het klinkt gewoon lekker.

Lily & Madeleine - Analoge Love [Audio Only] - YouTube

Lily & Madeleine - Just Do It [Audio Only] - YouTube

Lily & Madeleine - Can't Help The Way I Feel [Audio Only] - YouTube

Lily & Madeleine - Self Care [Audio Only] - YouTube

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Het gaat maar door... de 5e single is uit, het meer ingetogen Bruises, meer in het verlengde van ouder werk.

Lily & Madeleine - Bruises [audio only] - YouTube

avatar van Ducoz
5 van de 10 nummers singles..? Geeft geen goed signaal af voor de lp..

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
De nieuwe singles hebben gevoelsmatig meer Soul en Pop invloeden en minder Folk en misschien dat de fans van de eerste twee albums minder aanspreekt?

Zelf vind ik het een prima ontwikkeling, die goed uitpakken afgaande op de singles.

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
De eerste beluistering valt meer dan goed, het is wat de singles al voorspiegelden.

Vier nummers waren nog onbekend: titelnummer Canterbury Girls, Pachinko Song, Circles en Go (een mooi licht droevige afsluiter, opgebouwd met ingetogen pianospel)

avatar van Zwaagje
3,5
E-Clect-Eddy schreef:
De eerste beluistering valt meer dan goed, het is wat de singles al voorspiegelden.

Vier nummers waren nog onbekend: titelnummer Canterbury Girls, Pachinko Song, Circles en Go (een mooi licht droevige afsluiter, opgebouwd met ingetogen pianospel)

We komen elkaar regelmatig tegen hier op MM. We zoeken regelmatig in de zelfde hoek. Ik ga hier eens naar luisteren, maar het is wel druk met al die mooie releases. Gelukkig nog een dagje vakantie...

avatar van erwinz
4,0
recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Lily & Madeleine - Canterbury Girls - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Lily & Madeleine - Canterbury Girls
Lily & Madeleine schuiven nog wat verder op richting pop, maar verleiden weer genadeloos met hun perfect bij elkaar kleurende stemmen

Lily & Madeleine waren nog tieners toen ze imponeerden met een fraai folky debuut. Sindsdien zijn de Amerikaanse zussen wat opgeschoven richting pop, maar het is wel pop met inhoud. De productie van de nieuwe plaat Canterbury Girls (van de hand van de producers van de laatste plaat van Kacey Musgraves) is bij vlagen uitbundig, maar zit ook vol mooie details. Het is een net wat soulvoller geluid, waarin de prachtige stemmen van Lily en Madeleine uitstekend gedijen. Het zijn deze stemmen en zeker de wonderschone harmonieën, die de nieuwe plaat van het tweetal uiteindelijk flink boven de middelmaat uittillen.

Toen de zusjes Lily en Madeleine (Jurkiewicz) ruim vijf jaar geleden voor het eerst opdoken waren ze pas 16 en 18 jaar oud. Ondanks hun leeftijd maakten Lily & Madeleine diepe indruk met stemmen die zo prachtig samenvloeiden dat kippenvel niet te voorkomen was.

Dat was nog veel mooier te horen op een in 2014 uitgebracht tussendoortje met akoestische sessies, waarop de prachtige stemmen van de Amerikaanse zusjes geen moment in de weg werden gezeten door een net wat te uitbundige instrumentatie.

Op het debuut van Lily & Madeleine domineerden invloeden uit de folk, maar sindsdien is het tweetal uit Indiana wat opgeschoven richting pop. Dat is een richting die een deel van de fans van het eerste uur waarschijnlijk niet zo kan waarderen, maar persoonlijk ben ik niet vies van pop. Integendeel zelfs.

Het inmiddels alweer bijna drie jaar oude Keep It Together flirtte zeer nadrukkelijk met pop, maar liet ook andere invloeden horen, waaronder invloeden uit de jazz. Het leverde een bijzonder fraaie en aangename popplaat op, met de wonderschone harmonieën van de zussen als bonus.

Het deze week verschenen Canterbury Girls (dat refereert naar het park waar de piepjonge zusjes Jurkiewicz vaak speelden) borduurt voort op zijn voorganger, maar klinkt ook anders. Lily & Madeleine verruilden hun vertrouwde studio in Indiana dit keer voor een studio in Nashville, waar ze samenwerkten met producers Daniel Tashian en Ian Fitchuck, die vorig jaar met Golden Hour van Kacey Musgraves nog tekenden voor de wat mij betreft beste plaat van 2018.

De zwoele countrypop op deze terecht met prijzen overladen plaat had uitstekend kunnen passen bij de prachtige stemmen van Lily en Madeleine, maar het tweetal kiest op Canterbury Girls voor een andere weg.

De vierde plaat van Lily & Madeleine is, nog meer dan zijn voorganger, een popplaat. Het is een popplaat die vooral lekker lome popmuziek laat horen en het is popmuziek die dit keer vooral leunt tegen de soul (en heel af en toe zelfs tegen de disco), met hier en daar een beetje Sade.

Het is redelijk ver verwijderd van de folky sound waarmee het tweetal ooit opdook, maar de prachtig bij elkaar kleurende stemmen zijn gelukkig gebleven. De stemmen van Lily en Madeleine klinken afzonderlijk prachtig, maar zijn het mooist wanneer ze elkaar versterken. Het zijn stemmen die subtiel van elkaar verschillen, waardoor je een blend krijgt waar zingende zussen het patent op lijken te hebben. Denk aan The Webb Sisters en denk ook zeker aan First Aid Kit.

Canterbury Girls laat zich beluisteren als een bijzonder aangename popplaat, maar luister net wat beter en je hoort alle schoonheid in de muziek van het tweetal. Die schoonheid zit deels in de instrumentatie op de plaat. Canterbury Girls lijkt op het eerste gehoor niet op het eveneens door Daniel Tashian en Ian Fitchuck geproduceerde Golden Hour van Kacey Musgraves, maar luister net wat beter en je hoort ook op de nieuwe plaat van Lily & Madeleine het kosmische en soms wat psychedelische geluid waarop de producers uit Nashville sinds vorig jaar het patent hebben.

Zeker wanneer het geluid wat soberder en ingetogen is, als in het werkelijk wonderschone Circles, stijgen Lily en Madeleine weer naar grote hoogten en kun je alleen maar smelten voor de prachtige zang van het tweetal. Misschien volgende keer weer een volledig akoestisch uitstapje? Erwin Zijleman

avatar van Zwaagje
3,5
Ik heb er een luisterbeurt opzitten en ik herken de schoonheid en mooie zang. Toch betwijfel ik of ik het nog een keer ga luisteren. Het is voor mij net wat te gewoontjes/mainstream om er mee door te gaan. Daarnaast is er de afgelopen weken zoveel moois verschenen......een mens moet keuzes maken.?
Ik stem niet.

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Zwaagje is misschien niet het meest geschikte album om overdag op zo'n lente-achtige dag te luisteren.

Maar je hebt gelijk dat ook dit jaar begint met een hoop fijne albums.

avatar van Zwaagje
3,5
E-Clect-Eddy schreef:
Zwaagje is misschien niet het meest geschikte album om overdag op zo'n lente-achtige dag te luisteren

Ik geef het ook vast nog wel een kans, maar ik neem je tip ter harte. Het kan dus nog wel even duren gezien het weer komende dagen.

avatar van Zwaagje
3,5
Luister toch wel regelmatig merk ik. Zal voor mij wel "een Spotifytje " blijven, maar wel een aangename. 3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:43 uur

geplaatst: vandaag om 13:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.