Ash - Twilight of the Innocents (2007)

Label: Warner Bros.

1. I Started a Fire (4:26)
  2. You Can't Have It All (3:35)
  3. Blacklisted (3:46)
  4. Polaris (4:32)
  5. Palace of Excess (3:38)
  6. End of the World (4:20)
  7. Ritual (3:43)
  8. Shadows (3:55)
  9. Princess Six (3:54)
  10. Dark and Stormy (4:15)
  11. Shattered Glass (5:02)
  12. Twilight of the Innocents (6:21)
avatar van Eddie
HEb nu twee nummers gehoord, klink iig beter dan de (in mijn ogen) zeer matige voorganger Meltdown. Waar metldown een rg donkere plaat was is deze weer wat vrolijker. ben heel benieuwd naar de rest van de plaat

avatar van Tekh
afgelopen week in de melkweg gezien,en wat nieuwe nummers gehoord,klinkt in ieder geval wel goed.

avatar van rzasa
Hey, is het grietje weg?

avatar van Eddie
Jep ze zijn weer met z'n drie-en.

rzasa schreef:
Hey, is het grietje weg?

jaja Charlotte Hatherley is solo gegaan,binnenkort te zien in Paradiso.
Haar nieuwe cd vind ik na 1x draaien nog niet echt bijzonder trouwens.

nijme255@adsl
Single "You can't have it all" doet te weinig met mij.
Is dit de voorbode voor een middelmatig album?
Na het overrompelende "1977" heb ik geen sterke Ashplaat meer gehoord....

avatar van Tekh
Polaris vond ik wel aardig klinken,lekker rustig nummertje.

nijme255@adsl schreef:
Single "You can't have it all" doet te weinig met mij.
Is dit de voorbode voor een middelmatig album?
Na het overrompelende "1977" heb ik geen sterke Ashplaat meer gehoord....

"Free All Angels" is toch nog wel een bijzonder sterke release van ash.

avatar van Obscure Thing
ook in de melkweg geweest geweldig.
vooral I started a fire geeft me veel hoop.
erg goeie gig trouwens bij Kungfu ontplofde de zaal

Ash
Laatst in de Melkweg gezien en heb ze actief gevolgd tijdens de opnames van Twilight of the Innocents, dit belooft wederom een heerlijke plaat te worden. Uitschieters zijn op dit moment, het geweldige I Started A Fire, Polaris, End of the World en het catchy nummer Ritual.

avatar van Tekh
ik ben ook in de mekweg geweest afgelopen keer,was trouwens niet druk ditmaal dit in vergelijking met de laatste paar keer in paradiso.maar het was inderdaad een goed concert hoop ouwe nummers.

Ash
Heb ondertussen track 10 en 11 weten te bemachtigen en die zijn van een hoogstaand niveau! Nog zo'n 2 weken!

avatar van Ploppesteksel
Ben eens benieuwd hoe het zonder Hatherley zal gaan.

Ik vraag me ook wel af hoe ze live dan fantastische nummers als Orpheus & Lose Control kunnen performen? Of zal dat niet meer gaan?

Ash
Heb ze in maart in de Melkweg gezien en ging eigenlijk prima, enige twee punten waarbij ik Hatherley mistte was bij Burn Baby Burn, daar mis je toch echt die tweede gitaar, en bij Vampire Love mistte ik haar backing vocals.

avatar van starsailor
Wat bezielt zo'n grietje toch om solo te gaan??
Zo boordevol talent zit ze ook weer niet.

Overigens is dit Ash zijn laatste kunstje dus dit album had ze best nog ff kunnen meespelen....

Ash
Nou volgens mij was toen Hatherley wegging nog niet echt besloten dat dit hun laatste album werd. Haar eerste album vond ik opzich wel aardig, van wat ik daarvan heb gehoord, The Deep Blue daarintegen..

Ash
Hij is inmiddels te beluisteren op nme.com

@ ploppesteksel:
Lose control kwam uit toen ze nog met zijn drieen waren dus dat is geen probleem.

avatar van Ploppesteksel
Van wanneer is Hatherley er dan bijgekomen?
Maar Orpheus helaas.. vind ik misschien wel hun beste track.
Toch benieuwd naar deze. Hopelijk wordt het zoals Icky Thump bij the White Stripes => beter dan (alle) vorige album(s).

Hatherley is erbij gekomen rond 1997, volgens mij was de A Life Less Ordinary single de eerste release waar ze op mee deed.

herman schreef:

klopt

starsailor schreef:
Wat bezielt zo'n grietje toch om solo te gaan??
Zo boordevol talent zit ze ook weer niet.

paar weken geleden was ze nog solo in Paradiso(erg weinig mensen trouwens)en opzich was het concert beter dan ik verwacht had. grey will fade was best een goed album en the deep blue kon mij weinig boeien.maar live klonken de nummers beter dan op de cd vooral wat harder.
maar ze had inderdaad beter bij Ash kunnen blijven ja.

Ash heeft inmiddels zijn 6e album uit. Drie daarvan ken ik nu. Ik heb dan ook een rare verhouding met deze band.
Het begon met het album 1977, het album waar het toen nog trio mee doorbrak. Een ijzersterke plaat ook met pakkende nummers.
Dat bandje moest en zou ik dan ook live zien en ze maakten hun reputatie waar: de bassist verdween halverwege naar de zijkant van het podium en stond daar volgens mij enorm te kotsen. De heren stonden bekend om dit soort praktijken en ze maakten het waar die avond. Een leuk optreden was het zeker te noemen.
Maar hoe opvallend dat ik nooit teruggreep naar het debuut en ook de opvolger van 1977 ging aan me voorbij.
Free All Angels wist mij dan weer wel te bekoren en had een paar zeer toegankelijke nummers die ik nog steeds erg goed vind.
De opvolger daarvan is wederom compleet aan mij voorbij gegaan en laat ik de traditie van telkens een album overslaan maar eens voortzetten door Twilight of the Innocents wel weer te beluisteren en ik moet zeggen dat ik het weer een leuke hernieuwde kennismaking vind.
Wederom een hoop pakkende nummers, vrij luchtig deze keer en misschien iets te punky-poppy af en toe maar daar heb ik persoonlijk weinig problemen mee. Sterker: ik word er wel vrolijk van. Ik betrapte me al snel op mee-neuriën bij enkele van de nummers. Het klinkt (cliché-alert) lekker zomers allemaal.
Voor mij is dit niet meer het bandje dat me aangenaam wist te verrassen met 1977 het is het bandje van Free All Angels; een bandje dat in staat blijkt te zijn catchy nummers te schrijven. Nergens vernieuwend, nergens spectaculair, maar hey ik ben toch ook wat ouder geworden en ik kan hier prima mee uit de voeten. So what dat het aan het einde van dit jaar mijn top 10 dan niet weet te behalen. En wat mij eigenlijk nog het meest verbaast is dat deze band gewoon nog bestaat en al een tijdje meegaat........... dat had ik nooit verwacht eerlijk gezegd.

aERodynamIC schreef:

Mooi toch?

avatar van Ploppesteksel
Inderdaad mooi. En over de CD zelf kan ik alleen maar enthousiast zijn, goeie songs en dat zonder Hatherley. Misschien wel beter zonder Hatherley, maar dan toch iets dat ze missen zonder Hatherley. Echt een goeie plaat: You Can't Have It All, End of the World & Princess Six zijn allemaal goeie popsongs. Ja, popsongs vind ik toch. Dat is het enige wat er mankeert aan dit album, het zijn stuk voor stuk op elkaar gelijkende goeie popsongs. Ze doen eerder mee voor een stek in de Ultratop dan in de Afrekening, en dat is jammer . Gewoon 2 of 3 nummers in de richting van Lose Control er in steken en je krijgt een album dat een dikke 4 waard is maar nu blijft het momenteel steken op 3,5.

avatar van snarf349
weer een machtig mooie plaat van ash, ook hier staan weer geen slechte nummers op.
uitschieters voor mij zijn - dark and stormy en twilight of the innocents -
wederom 4,5 *

Dit is nu voor mij een singlesband. Toch weer catchy eh
'you can't have it all': leuk.

avatar van Obscure Thing
goeie CD krijgt 4.0 van mij.
geen slechte nummers.
Maar toch krijg ik het 1977 gevoel hier niet bij.

avatar van Tekh
Ik ken er niks aan doen maar ik schroef deze cd toch weer een half puntje op na Ash weer live gezien te hebben en deze cd weer een paar keer beluisterd te hebben.

ASH BLIJFT MIJN FAVORIETE BAND SINDS VELE JAREN!!! (sinds 96 sinds goldfinger om precies te zijn) heb ze al verschillende malen live bezig gezien en gehoord. als trouwe fan moet ik toegeven dat tim er al ns naast zingt , maar de muziek en teksten zijn zo goed dat dat eigenlijk niet zoveel uitmaakt!!! charlotte hatherley haar solo-cd's zijn ook super, maar de kracht van ash blijft de songwriting van onzen TIM WHEELER!!!! hoop dat ze nog vele cd's uitbrengen en nog vaak naar belgië komen optreden!!!