Indoor Pets - Be Content (2019)

Label: Wichita

1. Hi (3:12)
  2. Teriyaki (2:13)
  3. Thick (3:26)
  4. Spill (My Guts) (3:55)
  5. Pro Procrastinator (2:34)
  6. Couch (3:25)
  7. Heavy Thoughts (3:41)
  8. The Mapping of Dandruff (3:05)
  9. Being Strange (2:44)
  10. Mean Heart (2:34)
  11. Good Enough (3:31)
  12. Barbiturates (4:05)
  13. Cutie Pie, I'm Bloated (2:08)
  14. My Amnesiac (4:02)
avatar van blur8
Alleen bekend van single ''Being Strange''. die best leuk was.
Meeste beginnende UK bands beginnen met EP, maar deze gasten droppen ongezien direct heel album.
Getuigd van lef en niet eens onverdienstelijk. Popsongs met rockende gitaren.
Niet direct zwaar onderscheidend, maar hoeft toch niet echt, met een Gemiddelde zangstem,
prettig gecompenseerd door vette gitaren. Uitermate geschikt voor zomers festival, zullen we maar zeggen. Maar geloof dat ze niet van plan zijn het eiland af te komen.

avatar van blur8
Constateer net effe te veel beperkingen bij Indoor Pets. De gekneepe zangstem is het zwaarste euvel geloof.
net iets te veel songs die simpelweg te weinig zeggingskracht om echt leuk te worden.
Blijven over een aantal leuke tracks die samen een voortreffelijke EP waren geweest.
Toch te snel een eerste album gemaakt ......

Indoor Pets EP:
Pro Procrastinator (2:34)
Being Strange (2:44)
Hi (3:12)
The Mapping of Dandruff (3:05)

avatar van blur8
Inmiddels heb ik de naar helium ruikende zang geaccepteerd en dan hebben we toch een aantal super goedgekeurde Pop-Punk songs. Waardering stijgt dus weer bij her-beluistering.
Vermoedelijk is de afwijkende stem van frontman Jamie juist het unieke aan de band. even doorbijten dus.
Het schijnt dat zn stem geen technisch truukje is, maar gewoon eggie. En dan zijn we toch weer op het niveau van een aparte stem op een bedje van puntige gitaren. Precies mijn straatje dus..