The Cinematic Orchestra - To Believe (2019)

Jazz / Electronic
Label: Ninja Tune

1. To Believe (5:27)

met Moses Sumney

2. A Caged Bird / Imitations of Life (6:54)

met Roots Manuva

3. Lessons (9:06)
  4. Wait for Now / Leave the World (7:11)

met Tawiah

5. The Workers of Art (6:16)
  6. Zero One / This Fantasy (7:03)

met Grey Reverend

7. A Promise (11:35)

met Heidi Vogel

avatar van Svendra
Wait for Now / Leave the World en A Promise zijn hemelse nummers en ook de rest groeit verder bij elke beluistering. Over elk detail lijkt te zijn nagedacht. En daar is niets mis mee wat mij betreft, ik laat me graag verwennen door deze geraffineerde maar sfeervolle productie. Het valt me op dat er ook veel zorg is besteed aan aan outro's, neem alleen al het indrukwekkende slot van de tweede track.

avatar van Reijersen
Bij Cinematic Orchestra weet je al jaren wat je kan verwachten en daar hebben ze hun artiestennaam ook aan verleent. Filmisch...
Ook op dit album weer hulp van een keur aan gastartiesten zoals Roots Manuva, Moses Sumney en Heidi Vogel. Opener To Believe met Moses Sumney is sfeervol, rustig en mooi. Waar de song met Manuva gaat voor een combinatie van spoken word en jazz. Lessons is typisch filmisch wat we van Cinematic Orchestra kennen. Wait for Now is dan weer liefjes en ontspannen. The Workers of Art trekt het filmische nog een stap verder. Zero One kent een mooie vorm van intensiteit en A Promise geeft mij een traag en ook wat tragisch gevoel, om uiteindelijk te ontaarden in een soort jamsessie. Wederom een geslaagde combinatie van songs van the Cinematic Orchestra.

avatar van andnino
Ik blijf toch bij mijn mening. Het muzikale vakmanschap is echt uitstekend, dit is zelfs een van de mooist geproduceerde platen van het jaar. Maar uiteindelijk heb ik niet alleen dynamiek in volume nodig, maar ook in toon en in energie. Deze plaat is somber en ingetogen van begin tot eind, en laat mij eerlijk gezegd iets te weinig ademruimte. Hoger dan een 3,5* kom ik daarom niet uit.