The Cards - The Cards (2019)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Nederland
Blues / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. No Soul (3:37)
  2. Bandit on the Run (3:21)
  3. Rock & Roll Rocketship (4:32)
  4. The Process (3:37)
  5. Pitfalls (2:18)
  6. Ride the Freight Train (2:21)
  7. Sweet Lowdown Dirty Love (3:20)
  8. If I Had You (3:29)
  9. Agent Orange (2:38)
  10. Long Way to Go (3:49)
  11. For You (4:21)
avatar van RonaldjK
Debuut van een internationaal (hobby?)project dat lekker rockt, opgenomen in Den Haag. De groep put uit het geluid van de powertrio's rond 1970, waarbij het niet één van de grote namen uit die tijd imiteert maar onmiddelijk een eigen, herkenbaar geluid neerzet.
The Cards bestaat uit de Amerikaanse bassist-toetsenist-zanger en producer Harrison Young, blijkens zijn biografie woonachtig in de Hofstad; de Nederlandse drummer Koen Herfst, momenteel in Vandenberg spelend maar veel breder georiënteerd gezien zijn webstek; en de Engelse gitarist Paul Quinn, bekend van Saxon.

Die laat zijn metalen gitarengeluid achter zich en kiest voor andere ronkende geluidsmuurtjes. Weliswaar luid, maar even onvermijdelijk als lekker klinkt nogal eens blues in Quinns scheurende gitaren. Het titelloze debuut luistert lekker weg dankzij de nodige variatie in tempo's en sferen. Zo bevat de beukende opener No Soul harde shufflerock en klinken in Bandit on the Run de nodige tempowisselingen met een sober Hammondorgel.
In Sweet Lowdown Dirty Love domineert een akoestische gitaar het intro, waarna het stevig en stampend losbarst. Agent Orange is dan weer hard en rockend met fraai koortje. Op het rustige slot For You zijn spaarzame strijkers te horen. De stem van Young bevat een aangenaam hees randje, passend bij de stijl.

Het album is te streamen op diverse platforms én op Bandcamp bovendien te leveren met de speelkaarten van de hoes. Geinig hebbedingetje!

Een tweede album genaamd Generation Jukebox verscheen afgelopen najaar, heb het album zojuist ingediend bij MuMe. Want dit smaakte naar meer.

avatar van andré
Ik ken The Cards eigenlijk alleen van dit nummer: