Robben Ford and the Blue Line - Handful of Blues (1995)

Blues
Label: Blue Thumb

1. Rugged Road (3:59)
  2. Chevrolet (4:18)
  3. When I Leave Here (5:00)
  4. The Miller's Son (3:21)
  5. Don't Let Me Be Misunderstood (5:12)
  6. Top of the Hill (4:28)
  7. Running Out on Me (4:17)
  8. Tired of Talkin (4:14)
  9. Good Thing (7:13)
  10. Think Twice (4:47)
  11. I Just Want to Make Love to You (5:47)
  12. Strong Will to Live (3:17)
avatar van Ronald5150
Robben Ford is een van mijn favoriete gitaristen. Live heb ik hem al eens solo gezien, maar ook in de Miles Davis tribute band Miles Smiles. Ford is een uiterst veelzijdige gitarist die met name een gloedvolle meeslepende mix van blues en jazz speelt. Hij treedt daarbij regelmatig buiten de geëffende paden. Ook op "Handful of Blues" moet je je aandacht erbij houden. Ford is in staat om een blueslick in een fractie van een seconde om te buigen naar een tegendraads jazzpatroon en weer terug. Dit maakt zijn gitaarspel ontzettend spannend om naar te luisteren. Op "Handful of Blues" is met name het nummer "Good Thing" hiervan een goed voorbeeld. Verder is er natuurlijk ook veel herkenbaar blueswerk te horen. De covers op deze plaat worden met gemak naar de hand van Ford gezet, waarbij ik met name de klassieker "I Just Want to Make Love to You" uiterst smaakvol vind. "Handful of Blues" is heerlijk klinkende bluesplaat met de wortels in de traditionele blues, maar door het gevarieerde spel van Ford krijgt de plaat ook een moderne insteek. Daarnaast vind ik de toon van Robben Ford's gitaar prachtig om te horen; clean, warm en met veel gevoel gespeeld.