Robben Ford - Talk to Your Daughter (1988)

Blues
Label: Warner Bros.

1. Talk to Your Daughter (4:10)
  2. Wild About You (Can't Hold Out Much Longer) (3:48)
  3. Help the Poor (5:45)
  4. Ain't Got Nothing' But the Blues (4:38)
  5. Born Under a Bad Sign (3:47)
  6. I Got over It (3:24)
  7. Revelation (6:23)
  8. Getaway (4:19)
  9. Can't Let Her Go (5:35)
avatar van Ronald5150
Heerlijk album. Robben Ford strooit weer met heerlijke licks en solo’s en zijn stem is prachtig zuiver en warm. ”Talk To Your Daughter” bevat de nodige bluesklassiekers en Ford voert deze magistraal uit. Zijn uitvoeringen blijven dicht bij het origineel, maar toch geeft hij er een eigen draai aan. Het swingt wat meer en het tempo ligt wat hoger. ”Help the Poor” en ”Born Under a Bad Sign” zijn daarvan mooie voorbeelden. Ook komen er geregeld blazers voorbij, zoals op het groovende ”Wild About You (Can’t Hold Out Much Longer)”, waarmee er een vol bluesgeluid wordt neergezet. Robben Ford houdt het dus niet alleen op pure blues. Hij strooit met nuances naar diverse genres, waarbij ik met name de jazzy flirts het mooiste vind. ”Talk To Your Daughter” is niet vernieuwend ten opzichte van eerder werk van Robben Ford, maar dat is nergens bezwaarlijk. Ford maakt heerlijke bluesalbums, speelt fabuleus gitaar en zingt uitstekend. Dit album past precies in mijn straatje en is wederom een mooie release in het oeuvre van deze moderne bluesheld.

avatar van De buurman
Echt goed album zeg. Wat een weergaloze gitarist is Robben Ford. Goeie nummers. De titelsong natuurlijk, maar ook Revelation. Getaway... Echt zeer smaakvol. Basis is de blues, maar het gaat verder dan dat. Maar nooit oeverloos gepiel, maar altijd genietbaar. Ben Robben Ford pas sinds een paar weken aan het luisteren, maar ik zou willen dat ik hem 25 jaar terug had leren kennen.