The Malford Milligan Band - Sweet Cherry Soul (2002)

1 stem

Rock / Funk
Label: Stagger Lee

1. Find Your Way Home (4:47)
  2. Lickin' Stick (3:15)
  3. I've Got Dreams to Remember (4:38)
  4. River Runs Deep (5:08)
  5. I've Never Been to Seminary (4:53)
  6. Unforgiving Memories (3:49)
  7. Against My Will (5:21)
  8. Pouring Water on a Drowning Man (3:14)
  9. You'll Be Mine (3:48)
  10. Burning Fire (3:50)
  11. Mama Talk to Your Daughter (3:16)
  12. Shake 'Em on Down (3:13)
  13. That Lonesome Road (2:10)
Bradlinho
Malford Milligan heb ik leren kennen door Johan Derksen, die hem had uitgenodigd om te zingen in het voetbal programma Voetbal Inside. Ik ben blij dat ik deze uitzending niet gemist heb, want ik vind het een fantastische zanger en ook een heel goed album.

Rock/Funk staat in de beschrijving, maar ik zou Soul zeker toevoegen. Dit album is zeker een aanrader voor mensen die van Soul houden.

Reijersen, waar blijft je recensie?

avatar van Reijersen
Tijdens het luisteren bekroop mij de associatie van een rauwere versie van Marc Broussard. Ze begeven zich in dezelfde blend aan stijlen. Het is een plaat boordevol mooie liedjes met af en toe een uitstapje naar meer bluesy en schurend werk. Dit allemaal bezongen met een stem als schuurpapier. De Otis en Carr covers voegen voor mij niet bijster veel toe aan het origineel. Al met al een fijne en sfeervolle plaat.

avatar van sinkthepink
Als tip wil ik graag de 2 Storyville albums aanraden !