Donnie - The Daily News (2007)

Soul
Label: SoulThought

1. Impatient People (3:49)
  2. 911 (4:50)
  3. Over-The-Counter Culture (5:23)

met Phonte

4. Classifieds (4:16)
  5. Suicide (4:17)
  6. If I Were You (4:06)
  7. Robot (5:04)
  8. Atlanta Child Murders (4:59)
  9. For Christ Sake (5:20)
  10. Mason Dixon Line (3:21)
  11. China Doll (3:52)
  12. The Daily News (3:45)
  13. If I Were You [Radio Version] * (4:01)
  14. Blue Eyed Soul * (4:32)
avatar van Reijersen
Wordt dit dan HET album van 2007?

yasper schreef:
Ik heb hoge verwachtingen in ieder geval..dus laten we het hopen!! "911" en "If I Were You" klinken alvast erg goed..

Die twee songs klinken inderdaad erg goed.

Voor de users die ook geïnteresseerd zijn: www.myspace.com/donniemusic.

avatar van Reijersen
En de eerste stem is binnen. Ben benieuwd waar PinkEclipse de cd gevonden heeft.

Harco
Ben benieuwd.

BINNEN!!!!!!!!

Hee leuk!

Zekers

Social_Mask
Bedankt Reijersen, voor het aanraden

Mijn eerste paar luisterbeurten zitten erop. In het begin dacht ik dat het een meisje was Maar ben eerlijk gezegd nog niet echt onder de indruk.

Voor nu 3,5*

Zal zeker wel stijgen, gewoon een kweste van wennen. 1e paar nummers zijn wel goed.

Social_Mask
yasper schreef:

En Social_Mask....een meisje?? Geen idee waar je dat precies vandaan haalt...

Jah, ik zat het een beetje half te beluisteren, en kreeg echt het idee dat het een meisje was Maar toen ik met wat meer aandacht ging luisteren wist ik het wel.

avatar van Den7482
Kan iemand mij vertellen waar ik dit album vandaan kan trekken, evenals het oude album? Ben weer in mn (neo)-soul periode beland en die sampletjes smaken naar meer....

Den7482 schreef:

Daar is vast wel een oplossing voor te vinden

Heb em!

avatar van Reijersen
Dit is gewoonweg een jong meesterwerkje

avatar van LeRoi
.....Het is nu 3 maanden later ben benieuwd of je er nog steeds zo over denkt...

N.b.1
Zeker 'nie schlecht' maar ik heb dit jaar al de nodige betere platen en nummers gehoord (dus zal zeker niet in mijn top 10 2007 lijstje voorkomen).

N.b. 2
Moet wel zeggen dat er uberhaupt nog niet erg veel goede platen zijn uitgebracht dit jaar. Heb wel een aantal platen (her)ontdekt uit voorgaande jaren die destijds aan mijn aandacht waren ontsnapt...

N.b. 3
Jammer dat ik Briskey in niemands top 10 lijstje zie terugkomen..

LeRoi schreef:

Ik denk er zeker nog steeds zo over.

avatar van Reijersen
Waar vroeger in de soul de spreekwoordelijke stok nog weleens in het hoenderhok werd gegooid is het genre toch steeds meer tekstueel naar love-songs gegaan. Maar opeens is daar Donnie (met zijn debuut Colored Section) en doet weer ouderwets rebels. Tekstueel is dit album bijna onovertroffen in vergelijking met andere hedendaagse soul. Muzikaal is het erg origineel en vocaal staat het als een huis. Het neigt inderdaad naar een jong meesterwerk.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb vanmiddag Anthony Hamilton gecheckt (waar ik laaiend enthousiast over ben) en wil vervolgends Dwele en D'Angelo checken (waar ik ook goede ervaringen mee heb). Maar ben ook hier benieuwd naar. Zal dit in mijn straatje passen.

Goede lyrics zie ik al staan, dat maakt me alvast benieuwd.

Jornaquin
@Reijersen: Waar ik woon gooien we met knuppels.

avatar van Rhythm & Poetry
Nou mijn eerste luisterbeurt zit er op. En ik moet zeggen dat ik het niet tegen vind vallen, moet er natuurlijk nog wel inkomen, want ik ben nog niet echt bekend met het genre soul. De producties zijn in ieder geval erg lekker, word het meest vrolijk als er met live instrumenten wordt gewerkt dat geeft het toch net wat meer sfeer. De achtergrond vocals die voorkomen verhogen ook de juiste sfeer. Vind de stem van Donnie ook erg aangenaam, maar vind het nog lastig om een heel album ernaar te luisteren en er doorheen te komen. If I Where You & Over-The-Counter Culture (prachtige bijdrage van Phonte) zijn mijn 2 favoriete, prachtihge nummers. Bedankt Reijersen voor de tip, hier ga ik veel plezier aan beleven.

Edit:

911

Rhythm & Poetry schreef:
Nou mijn eerste luisterbeurt zit er op. En ik moet zeggen dat ik het niet tegen vind vallen, moet er natuurlijk nog wel inkomen, want ik ben nog niet echt bekend met het genre soul. De producties zijn in ieder geval erg lekker, word het meest vrolijk als er met live instrumenten wordt gewerkt dat geeft het toch net wat meer sfeer. De achtergrond vocals die voorkomen verhogen ook de juiste sfeer. Vind de stem van Donnie ook erg aangenaam, maar vind het nog lastig om een heel album ernaar te luisteren en er doorheen te komen. If I Where You & Over-The-Counter Culture zijn mijn 2 favoriete, prachtihge nummers. Bedankt Reijersen voor de tip, hier ga ik veel plezier aan beleven.

Graag gedaan hoor, en bovenal: neem je tijd voor dit album. Het wordt steeds beter, i promise you.

tuktak
911 vind ik helemaal niet zo goed, ik irriteer me juist aan zulke teksten, uhh cijfers net als shot of a gun, van kane. die zin kan ik gewoon niet uitstaan om een of andere reden. lelijke zin.
gelukkig is de volgende track wel weer super, de rap voegt ook wel iets extras toe vind ik.
de hele plaat is weer lekker donnie, niet echt heel veel anders dan the colored section eigenlijk. muzikaal is het allemaal wel iets gevarieerder geworden, op een hele subtiele manier.
the colored section vind ik wel net iets beter. maar dat is dan ook een geniale plaat.

avatar van Rhythm & Poetry
tuktak, wat zijn wij het de laatste tijd weinig met elkaar eens (DNA6 7 Ave.To bijv.), zeker een Limburger

tuktak
noujah, ik zie heel veel vette platen bij je 5 sterren en 4,5 sterren beoordelingen staan die ik ook hoge waarderingen geef. the roots, dwele, cunninlynguists, common, anthony hamilton, mr lif, snowgoons.
deze plaat is nog wel 4,5 sterren waard hoor. the colored section heb ik nu meteen maar verhoogd naar 5 sterren. ik weet niet of je die al geluisterd hebt, misschien ben je het dan daarover met me eens
ik luister ook heel veel electronische en experimentele muziek, misschien dat ik daardoor een andere invalshoek heb op muziek.
en ik ben trouwens een noorderling

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zet deze voorlopig op 4,5*, maar Reijersen wees gerust deze ga ik de komende weken nog vaak opzetten om tot een goede conclusie te komen. Dit is gewoon heerlijke sfeervolle muziek. Donnie heeft een prachtige stem.

avatar van Will u.be
is het heel gek dat zijn stem mij doet denken aan stevie wonder?

voor 't nummer mason dixon line zou ik 6 sterren geven

avatar van Will u.be
op bol.com is een speciale uitgave te koop, import uit Japan, weet iemand hier iets over te vertellen?

avatar van Reijersen
Jawel, daar staan 2 extra tracks op. Zie bovenstaande tracklist daarvoor.

avatar van midnight boom
Ben nu helmaal in de ban van donnie!

avatar van Sandokan-veld
Dus ik dacht gisteren, toen ik op de cd-afdeling van de lokale bibliotheek stond:
'Laat ik eens een soulplaatje meenemen waar ik benieuwd naar ben, zodat ik deze kan beluisteren terwijl het lentezonnetje dartel op mij neerschijnt.'
Maar wat blijkt vandaag? Regen en bewolking! Het zit me ook nooit mee.
De plaat klinkt wel echt veelbelovend trouwens. Meteen even bovenaan gezet in mijn rotatielijst.