Richard Thompson - Sweet Warrior (2007)

Rock / Folk
Label: Shout! Factory

1. Needle and Thread (4:44)
  2. I'll Never Give It Up (3:22)
  3. Take Care the Road You Choose (6:44)
  4. Mr. Stupid (3:53)
  5. Dad's Gonna Kill Me (5:16)
  6. Poppy-Red (4:37)
  7. Bad Monkey (5:13)
  8. Francesca (5:17)
  9. Too Late to Come Fishing (4:36)
  10. Sneaky Boy (2:59)
  11. She Sang Angels to Rest (3:25)
  12. Johnny's Far Away (4:53)
  13. Guns Are the Tongues (7:27)
  14. Sunset Song (5:38)
avatar van potjandosie
ben een groot fan van Richard Thompson. ook op dit album valt er weer volop te genieten van 's mans unieke akoestische en elektrische gitaarspel en is hij goed bij stem.

het is de kwaliteit van zijn composities en dat heeft dus niets met zijn gitaarspel te maken, waardoor ik dit een iets minder album vind, dat niet het niveau haalt van albums als "Amnesia", "Rumor & Sigh" of "Mock Tudor".

mijn voorkeur gaat naar het wat rustiger werk, zoals het tedere "Take Care the Road You Choose", het folky "Johnny's Far Away", het ingetogen "Guns Are the Tongues" en de ballads "She Sang Angels to Rest" o.a. ingekleurd met een strijkkwartet en het bijzonder fraaie, sobere "Sunset Song" met de man op akoestische gitaar en accordeon.

van de meer energieke, robuuste, elektrische (folk) rock nummers bevallen "Needle and Thread" , "I'll Never Give It Up" en met name het prijsnummer van dit album "Dad's (= Baghdad) Gonna Kill Me" het beste.

"Mr. Stupid", "Poppy Red", "Bad Monkey" en "Sneaky Boy" ervaar ik voor 's mans doen als wat ondermaatse songs, maar dat is uiteraard mijn persoonlijke beleving, waar niemand het mee eens hoeft te zijn.

onder de muzikanten op dit album bevinden zich o.a. oudgediende Danny Thompson (double bass) en de Amerikaanse folk/blue grass muzikante Sara Watkins, bekend van Nickel Creek, The Watkins Family Hour en haar solo albums. zij speelde fiddle op tracks 5,12 en 13.

Album werd geproduceerd door Richard Thompson & Simon Tassano
Recorded at House of Blues Studio, Encino, California
All compositions written by R.T.