Possessed - Revelations of Oblivion (2019)

Label: Nuclear Blast

1. Chant of Oblivion (1:53)
  2. No More Room in Hell (4:32)
  3. Dominion (4:25)
  8. Omen (6:41)
  9. Ritual (4:47)
  10. The Word (5:09)
  11. Graven (4:19)
  12. Temple of Samael (1:49)
avatar van Edwynn
Blijkbaar heeft de onverwoestbare Jeff Becerra weer een nieuwe set muzikanten om zich heen verzameld.om onder de alom beruchte banier waarop in vers geronnen maagdenbloed de naam 'Possessed' is gekalkt, opnieuw ten strijde te trekken. En dat die letters er milimeters dik op zitten, mag extra geïllustreerd worden. Want Possessed doet wat we van Possessed mogen verwachten maar wat ik nooit had durven dromen. Namelijk een plaat afleveren die niet meer uit de speler te verbannen is.

Want Revelations Of Oblivion nestelt zich wel heel eenvoudig en aangenaam op je trommelvliezen. Natuurlijk met een fikse dosis nostalgie maar ook met een scherpe hedendaagse productie. En ja, dan kan het allemaal wel niets toevoegen aan die ene voltreffer die Seven Churches nu eenmaal is. Maar deze plaat kan veelplezier bieden aan diegenen die de oude school een warm hart toedragen. Dat komt door de ijzersterke nummers en natuurlijk ook het enthousiasme van de immer herkenbare Jeff Becerra.

Zeker in het licht van de nogal teleurstellende Beyond The Gates en Eyes Of Horror uitwerpselen ben ik uitermate in mijn nopjes met Revelations Of Oblivion.