menu

Enthroned - Cold Black Suns (2019)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Belgiƫ
Metal
Label: Season of Mist

  1. Ophiusa (3:42)
  2. Hosanna Satana (2:16)
  3. Oneiros (6:26)
  4. Vapula Omega (4:45)
  5. Silent Redemption (6:11)
  6. Aghoria (4:10)
  7. Beyond Humane Greed (4:59)
  8. Smoking Mirror (7:05)
  9. Son of Man (8:57)
totale tijdsduur: 48:31
zoeken in:
avatar van Edwynn
4,0
Sinds Carnage In Worlds Beyond volgde ik de Belgische strijders van Enthroned slechts nog mondjesmaat. Ik was wat murw van de steeds generieker wordende rondraasmetal van de band. Het in juni verschenen Cold Black Suns schudde mij even bruut wakker uit die winterslaap.

Vileiner en gemener dan ooit slaat het collectief keihard toe met een album waarop sterke afwisselende tracks extra ondersteuning vinden in een grimmige atmosfeer waar soberheid in alles centraal staat. Korte, snelle geweldserupties of uitgesponnen hypnotiserende stukken, het komt allemaal voorbij op deze ode aan de voorbije tijden van de opmars van de tweede blackmetal golf. Tierelantijnen worden tezamen met een bak wijwater naar verre oorden verbannen.

De Zweedse concurrenten van Marduk wordt flink naar de kroon gestoken. Knap gedaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:56 uur

geplaatst: vandaag om 13:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.