Diggeth - Gringos Galacticos (2019)

Label: Pt78

1. Spaceship Earth (3:10)
  2. Worship the Sun (3:45)
  3. Let the Ancient One Sleep (3:26)
  4. Three Gringos (6:10)
  5. Keep on Diggin' (3:05)
  6. In the Wake of Giants (4:22)
  7. Voodoo Mother (5:11)
  8. Straight-Shooter (3:57)
  9. Unshackled (6:43)
  10. Gringos Galacticos (4:27)
avatar van jailhouserocker1
Even een lans breken voor deze geweldige Nederlandse band. Men heeft vele metalvormen van de afgelopen descenia ingeburgerd in hun muziek. Je hoort ZZ Top, Pantera, Guns 'n Roses, Metallica enz enz. Het album heeft een lekkere heavy productie. Hierbij hoort voor mij de term "on Nederlands goed". Wat een gruwelijk fijne plaat is dit zeg, heavy, grommende gitaar, lekkere solo's, goede zang. Dit 3-tal behoort zeker tot de top van de hedendaagse Nederlandse rock/metal, geen enkele twijfel.

avatar van vielip
Naam wel regelmatig voorbij zien komen maar nog nooit de moeite genomen om het te luisteren. Afgaande op bovenstaande lovende woorden plús dat ze op festival 't Zeeltje staan waar ik in augustus aanwezig ben ga ik hier de komende tijd maar eens verandering in brengen.

avatar van vielip
Gisteravond live op festival Zeeltje gezien. Fantastisch optreden! Kan niet anders zeggen. Ze maken live absoluut waar wat ze op dit album ook presteren. Loodzware gitaarmuur en de prachtige gitaareffecten komen live ook prachtig uit de verf. Gelukkig veel nummers van dit prachtalbum. Want wat jailhouserocker1 hierboven aan superlatieven uitstort kan ik alleen maar beamen. Gebeurt me niet vaak meer dat ik zó positief verrast wordt door een band. Maar Diggeth flikt het met Gringos galacticos. Lekker divers ook. Ik verveel me geen moment. En dat gewoon uut de Achterhoek! Album van het jaar? Zou zomaar eens kunnen!