The Tallest Man on Earth - I Love You. It's a Fever Dream. (2019)

Zweden
Folk
Label: Rivers

1. Hotel Bar (4:29)
  2. The Running Styles of New York (5:11)
  3. There’s a Girl (3:21)
  4. My Dear (3:42)
  5. What I’ve Been Kicking Around (3:28)
  6. I’m a Stranger Now (4:21)
  7. Waiting for My Ghost (3:55)
  8. I’ll Be a Sky (3:52)
  9. All I Can Keep Is Now (3:45)
  10. I Love You. It’s a Fever Dream. (3:38)
avatar van ZERO
Binnen de voornemens om meer recente albums te ontdekken en meer singer-songwriter te luisteren was deze een dubbelslag. The Tallest Man On Earth kende ik al een tijdje van naam, maar het was er nooit van gekomen om er ook eens naar te gaan luisteren.

Tot nu dus! En ik moet zeggen, wat een ontdekking! Voor mij één van de beste singer-songwriter-albums van de voorbije jaren. Elk nummer op de plaat is voor mij raak, met een aantal absolute uitschieters er bovenop.

Er zit in elk nummer veel gevoel, vooral door zijn stem. Ook zit er voor mij zeker voldoende afwisseling in het album, wat soms bij Singer-Songwriter al eens durft ontbreken.

Favorieten zijn voor mij The Running Styles of New York, Waiting for My Ghost en I'm a Stranger Now. Omdat die laatste al vaak als favoriet werd aangegeven, heb ik de eerste 2 maar aangevinkt.

avatar van frolunda
Aan zijn vorige album Dark Bird Is Home (2015) ben ik nog nooit toegekomen ,het zijn voornamelijk de eerste twee die ik veel luister,maar na zijn zowel erg overtuigend als mooi optreden in TivoliVredenburg onlangs kreeg toch ook wel zin in zijn nieuwste album I Love You. It's a Fever Dream.
En net als bij het concert mag ook hier het resultaat er zijn.The Tallest Man on Earth (Kristian Matsson) weet vaak met minimale middelen,piano,gitaar of ander snaarinstrument,een fijne intense song neer te zetten en in tegenstelling tot sommige anderen vind ik zijn stem zowel prachtig,uitzonderlijk als sympathiek klinken.
Ook vind ik dit vijfde album van de Zweed goed in balans,de songs zijn ondanks de beperkte mogelijkheden in verband met zijn stijl toch redelijk afwisselend en ook vocaal lukt het the Tallest man on earth om zo nu en dan wat diversiteit in zijn geluid aan te brengen.
Vooral I’m a Stranger Now en My Dear vind ik erg geslaagd maar ook de overige acht nummers hebben allemaal op é'n of andere manier wel iets aantrekkelijks.
Een prima album derhalve waar ik de komende tijd nog erg veel plezier aan ga beleven.