The Everly Brothers - The Complete Cadence Recordings 1957-1960 (2001)

Label: Varèse Sarabande

24. Roving Gambler
  25. Long Time Gone
  26. Lightning Express
  27. That Silver Hear Daddy of Mine
  28. Who's Gonna Shoe Your Pretty Little Feet?
  29. Barbara Allen
  41. Till I Kissed You
  42. Oh What a Feeling
  43. Since You Broke My Heart
  44. Let It Be Me
  45. When Will I Be Loved?
  46. Like Strangers
avatar van LucM
Dit legendarische Amerikaanse zangduo bestaande uit Don & Phil Everly heeft met zijn befaamde samenzang heel wat invloed gehad : Blue Diamonds, Seachers, Hollies, Simon & Garfunkel, Byrds, en zelfs the Beatles en the Eagles.
Alle songs uit hun Cadence-periode staan erop en er zijn héél wat prachtige evergreens bij : het vaak gecoverde "All I Have to Do Is Dream", "Bird Dog", "Till I Kissed You" (heerlijk, die percussie!), " Problems" ...
Dit behoort beslist tot het beste uit de beginperiode van de popmuziek.

zaaf
ach wat ben ik laat met een reactie.

ja, de everly mannen... goud hoor, die kunnen me nog steeds raken. mijn kids beginnen ook steeds over de beatles als ik dit draai.

lekkere mijmermuziek.

avatar van BoyOnHeavenHill
Mooi om alles wat deze giganten tijdens de belangrijkste periode van hun carrière opnamen bij elkaar verzameld te hebben, maar volgens mij is deze box regelmatig niet verkrijgbaar. Bovendien staan singles, albumtracks en demo's hier dwars door elkaar, en zelfs wanneer alle nummers van één album netjes bij elkaar gegroepeerd staan (zoals bij Songs our daddy taught us, tracks 24-35) is de volgorde daarvan nog anders dan op de oorspronkelijke plaat.
        Tip voor een goed alternatief: de 3-CD-box The Cadence recordings van het Engelse Edsel-label (Demon Music) uit 2020. Op de eerste CD daarvan staat het integrale debuutalbum The Everly Brothers (met alle nummers in de juiste oorspronkelijke volgorde), op de tweede CD staat Songs our daddy taught us (ook in de juiste volgorde), en op de derde CD staan eerst de A- en B-kantjes van de zeven niet op één van de twee reguliere Everly-albums verschenen singles (in de juiste chronologische volgorde) en daarna nog negen demo's en alternatieve versies. Zo bevat deze box alle nummers die ook op bovenstaande compilatie staan, met een boekje met vrij complete annotatie, de eerste twee CD's in kartonnen replica's van de voor- en achterkanten van de albumhoezen op CD-formaat, en uitstekend geluid. En wat de muziek zelf betreft: ***** natuurlijk. Een aanrader.