The Gaturs featuring Willie Tee - Wasted (1994)

Soul / Funk
Label: Funky Delicacies

1. Booger Man (2:33)
  2. Cold Bear (2:52)
  3. Gatur Bait (2:46)
  4. Nobody Can Be Your (3:50)
  5. Hunk of Funk (2:25)
  6. Funky Funky Twist (3:08)
  7. Wasted (2:29)
  8. Yeah, You're Right (2:20)
  9. Concentrate (3:47)
  10. Get Up (3:33)
  11. First Taste of Hurt * (2:46)
  12. One Thrill Fool * (3:48)
  13. Man That I Am * (3:47)
  14. I'm Gonna Make You Love Me * (3:52)
  15. Sweet Thing * (3:16)
avatar van sq
sq
Ik vind het een beetje een zootje, dit album. Zowel instrumentaal als het grote verschil in geluid tussen de nummers doen erg rommelig aan. En mijn oordeel is net zo.

Nobody Can Be Your vind ik een draak van een nummer maar Get Up vind ik een van de mooiste funknummers die ik de afgelopen jaren heb leren kennen. Zo´n authentiek ritme, zo´n soepele saxofoon, productie precies goed; het is gewoon een wonder dat dit in 1970 is gemaakt; het klinkt meer als zo´n moderne plaat waarbij men de oude sound zo goed mogelijk probeert na te doen. Gatur Bait heeft een beetje hetzelfde geluid en vind ik ook mooi. Maar dat geldt voor sommige andere nummers bepaald dus niet; sommige lijken wel in een hele andere studio gemaakt. De bonustracks vind ik ook niet zo veel.

Zeker een plaat met grote kwaliteiten en het funkt hier en daar in de meest mooie betekenis van het woord. Maar als album is voor mij nauwlijks als zodanig te beschouwen. Is er iemand met meer info over achtergrond/ontstaan van dit album waar ik mijn spagaat-oordeel aan kan spiegelen? Want ik vind dit toch wel bijzonder.

Mooiste nummers vind ik naast de al genoemde het openingsnummer Booger Man en Wasted.