DevilDriver - The Last Kind Words (2007)

Label: Roadrunner

1. Not All Who Wander Are Lost (3:31)
  2. Clouds over California (4:09)
  3. Bound by the Moon (4:00)
  4. Horn of Betrayel (4:24)
  5. These Fighting Words (3:57)
  6. Head on to Heartache (Let Them Rot) (4:21)
  7. Burning Sermon (3:38)
  8. Monsters of the Deep * (4:02)
  9. Tirades of Truth (5:11)
  10. When Summoned (3:04)
  11. The Axe Shall Fall (5:15)
  12. Damning the Heavens * (2:18)
bro
kan niet wachten tot wanneer deze uitkomt.

avatar van Exfrozen
Inmiddels zijn er al 4 nummers te pindakazen.

En ik moet zeggen, niet slecht!

avatar van bennerd
En? Meer neigend naar het weergaloze "The Fury Of Our Maker's Hand" of naar het agressievere debuut?

bro
meer naar The Fury Of Our Maker's Hand zoals lang op voorhand aangekondigd. meer progressieve metal in combinatie met death metal invloeden. het klinkt ongelooooofelijk heerlijk. gewoon snel en agressief. en dez schreeuwd er op los maar wéér op een hoger niveau. hij blijft verbeteren. en zoals aangekondigd zijn de solo's aanwezig en die klinkt echt vet
heb nu nog eigenlijk maar 4 nummer en die zijn dan ook nog op een redelijk slechte kwaliteit dat het wel 56kb/sec fragmenten lijken en toch ben ik al razend enthiousast. nog een paar dagen en eindelijk heel het album in bezit

bennerd schreef:

Hmm meer een andere richting op. Maar als er toch een keuze gemaakt worden is het wel de laatste ja.

Maar hij is dus helemaal gelekt!

bro
kleine bespreking die ik vond:

Sinds de vorming van de band in 2002 heeft DevilDriver gestaag een carrière opgebouwd. Hun gelijknamige debuut was een verpletterende introductie van een nieuwe soort extreme muziek, met op de voorgrond het eigenzinnige stemgeluid van zanger Dez Fafara (ex-Coal Chamber). De band speelt een mix van melodieuze death-metal met een compleet eigen geluid, en het debuut werd dusdanig ook positief ontvangen. Hun tweede album, “The Fury Of Our Makers Hand” liet een wat meer experimentele en muzikale kant van de band zien, een lijn die is doorgetrokken op het aankomende album “The Last Kind Words”.

Op dit nieuwe album laat DevilDriver horen dat men een flinke sprong voorwaarts heeft genomen. De muziek is een ware evolutie: Het is bruut, technisch, melodieus en toegankelijk. Met al 2 succesvolle albums laat de band zien dat “The Last Kind Words” een nieuw hoogtepunt is van het potentieel wat DevilDriver in huis heeft. “...makkelijk de beste plaat die we tot nu toe hebben gemaakt”, aldus de band zelf!

avatar van Exfrozen
Daar is hij dan de beste plaat van 2007 tot nu toe! Machine Head meteen een halfje naar beneden gedaan, want die kan toch niet tippen aan deze heftige beukplaat.
Binnen 24 uur al 3x achter me kiezen, meer hoef ik niet te zeggen.
De band doet het gewoon idd nog beter dan de vorige 2 albums.

Nu maar hopen dat het een tijdloos album wordt, want ik moet helaas zeggen dat het debuutalbum en 'the fury of our makers hand' een beetje aan het terugzakken zijn.

4,5* voorlopig

bro
aarrghhh Z A L I G E C D !! !! !! !! !! !! !! !! !!
ehm, ja, mijn exkoeses. als ik straks ben bijgekomen over deze overheerlijke cd dan zeg ik wel iets zinnigers

bro
9 keer beluisterd op 24 uur...had nooit gedacht dat ik dat kon zonder ook maar enige verveling te ontdekken. Dez schreeuwt er harder, ruwer, sneller en dus veel beter op los dan dat hij ooit gedaan heeft. Ook zijn teksten zijn heel wat uitgebreider en dus zingt hij niet tien keer hetzelfde wat hij in sommige liedjes wel es durvde te doen (devils son is daar het grootste voorbeeld van). John Boecklin drumt er weer hevig op los (zijn dubbelbas is echt ooooverheerlijk). Mike en jeff toveren heerlijke snelle harde riffs tevoorschijn als noooit te voren. echt everheerlijk. en zeker niet te vergeten: de solo's die bijde heren toegevoegd hebben op deze cd zijn echt persies zoals ik ze altijd gewilt heb. elk liedje klinkt persies hoe ik een perfect liedje defineer. alle muzikanten in DevilDriver hebben een ongeloofelijke vordering gemaakt in het bespelen van hun intrumenten. ze zijn altijd al erg goed geweest maar nu stjigen ze echt wel hoog de lucht in. de snelheid waarmee ze spelen is persies zoals het moet zijn. 5* en daar twijfel ik geen milliseconde aan.

heb voor deze cd te bemachtigen maar liefst alle cd winkels in Gent afgelopen. tot mij grote blijdschap vond ik net een enkel exemplaar in de Free Record shop. 20€ welliswaar mar dat is hij echt voor 100% waard.ik ben echt overheerlijk dat ik in bezit ben van dit pareltje (volgens mn maten die mee waren in die winkel gaf ik een iets te luide gil toen ik deze cd zag liggen zodat de helft van de winkel naar mee keek. tha, heb ik niets van gemekrt, mijn aandacht ging ergens anders naartoe. )

ha, en waar ik echt heel verast om was is dat deze cd net zoals Fury.... langzaam stiller word in het latste liedje. ik heb dat altijd fijn gevonden maar nu eindigt het meet een nogal..tja, hoe moet ik het beschrijven. electronisch deuntje en raar genoeg stoort dit helemaal niet. in tegendeel. het is een perfecte afsluiter en het geeft je meeen goesting om hem nog eens op te leggen. (alhoewel dat dat laatste misschien gwoon aan mijn verslaving te wijden is )

bro
DevilDriver - Last Kind Words op nummer 40 in rotatielijst !!

Charles Manson
nou Bro, je hebt me wel enthousiast gemaakt. ik ga hem eerst maar eens pindakazen, want ik vond de vorige cd wel wat saai hier en daar.

avatar van snarf349
hard, harder, hardst.

Charles Manson schreef:

heb ik ook wel een beetje door zodanig veel te beluisteren. hopelijk heb je dat met deze cd een pak minder.

update: last kind words stat al op nummer 29 in rotatie lijst. daarbij is devildriver de enige extreme metalband in de rotatielijst (dream theatre is ook metal, maar niet echt extreem. toch metal nietemin). ik vrees wel dat het een droom zal blijven dat ze ooit op nummer 1 zullen staan zeker ? haha

Charles Manson
heb deze cd beluisterd, maar ook deze vond ik weer mwoeah....

het doet me weinig.

de riffs grijpen me niet ofzo en het spettert niet.

heb hem alweer van mijn pc af gegooid.

het is allemaal wel leuk om zo af en toe een keer te horen of een keer ergens live te zien op een festival.
verders voor mij niks speciaals.
het stampt gewoon 45min. lekker aan 1 stuk door.

voltazy
doen ze een wedstrijdje wie het eerst z'n instrument kapot heeft?

bro
echt niet DevilDriver draagt zorg voor zn instrumenten hoor. vergeet niet dat (buiten Dez) DevilDriver hun eerste profecionele ervaring is. dan ga je heus niet effe je instrumenten vernielen

check ze trouwens trots zijn op hun eerste profecionele ESP gitaren en bas http://www.youtube.com/watch?v=n6LgmMkRgKY

avatar van james_cameron
Prima derde album, bijzonder vet geproduceerd. Uitsluitend sterke songs, geen enkele misser. De songs gaan misschien uiteindelijk allemaal wat op elkaar lijken en er zijn weinig echte uitschieters, maar wanneer het niveau van de songs zo hoog ligt maakt me dit weinig uit.

max en joep
bro schreef:

Filmpje helaas verwijderd. ESP is wel vette shit. Als hetschip met dubbeltjes binnevaart, ga ik er ook een kopen.

avatar van andnino
Super hard, weinig bands die zo goed met hun instrumenten om weten te gaan, dan ook nog eens perfect op elkaar ingespeeld zijn, en vervolgens ook nog een hele cd vol sterke songs schrijven... zeer zeldzaam... Als ze dit op een volgend album weten te overtreffen dan weet ik het ook niet meer.. dit kan bijna niet beter meer

avatar van dennisrammstein
vette shit!!

max en joep
vandaag geprobeerd.

Nou nee.

Beetje net-niet allemaal.

Heel af en toe blasten maat dat zet weer niet door.
Echt groven doet het dan ook weer niet.
Af en toe Slayer tempo's maar ook dat wil er maar niet ECHT inhakken.

Semi melodieus maar nergens ECHT mooi.
Maar ook nergens gewoon lekker bruut..

En qua techniek ook allemaal net niet:
wel van die ietwat technischere trucjes proberen uit te halen maar dat dan ook weer eigenlijk gewoon niet echt goed kunnen.
Niet zulke goede muzikanten gewoon.

Gatver, vermoeiend allemaal.
Een log gedrocht dat maar niet op gang wil komen.
Vlees nog vis.

Ik heb het na 2 albums geprobeerd te hebben, echt gehad met Devil Driver.

Niet mijn band.

avatar van andnino
Jammer ik heb dat alles juist wél met deze band met name op dit album

max en joep schreef:
...

Heel af en toe blasten maat dat zet weer niet door.
Echt groven doet het dan ook weer niet.
Af en toe Slayer tempo's maar ook dat wil er maar niet ECHT inhakken.

Semi melodieus maar nergens ECHT mooi.
Maar ook nergens gewoon lekker bruut..
....

1. Zeker wel, in Head on Heartache.

2. Toch wel, het melodietje aan het begin van Clouds over California is echt overheerlijk

Maar goed, ik wil je zeker niet overtuigen, en er zijn ook zeker bands die qua techniek, melodie, grooven en blasten veel beter zijn (in de juiste volgorde: Severed Savior, Children of Bodom, Soils of Fate/Konkhra en Nile ), en ik wil zeker niet proberen je te overtuigen. Als dit je band niet is, tjah, pech voor mij

Kga dit toch ook eens moeten checken als metalfan. Kheb er ooit eens een nummer van beluisterd maar ben nooit aan de albums gekomen. shame on me.

avatar van andnino
Zo, Bennerd, nieuwe nummer 1?

andnino schreef:
Zo, Bennerd, nieuwe nummer 1?

Ja, goeie hardcoreplaat, duurt maar vijf minuten maar is heerlijk intens.

Wat is Clouds Over California toch een weergaloos nummer. Heb die track vroeger helemaal grijs gedraaid. Intussen is het maanden geleden dat ik het nog eens gehoord heb (Devildriver in het algemeen, eigenlijk), maar nu dat nummer opligt staat het kippenvel opnieuw op mijn armen. Alsof het de eerste keer is dat ik het nummer hoor.

bennerd schreef:

Ja, goeie hardcoreplaat, duurt maar vijf minuten maar is heerlijk intens.

Huh ik neem aan dat je de datum van mijn bericht gezien hebt. Toen had je blijkbaar The Last Kind Words als nummer 1.

Dude...

avatar van Kondoro0614
Super te gekke album met een fantastische plaat voltooid de voldoening in mijn ogen en ik heb de smaak te pakken om meer naar DevilDriver te gaan luisteren, heerlijke riffs met een fantastische zanger genaamd "Dez Fafara" maakt DevilDriver een echt, vet album die voor mij hun naam heeft bestempeld, ik heb genoten.