Tangerine Dream - In Search of Hades (2019)

Alternatieve titel: The Virgin Recordings 1973 -1979

Duitsland
Electronic
Label: UMC

1. Phaedra (17:36)
  2. Mysterious Semblance at the Strand of Nightmares (9:41)
  3. Movements of a Visionary (7:55)
  4. Sequent C' (2:18)
  5. Phaedra [Steven Wilson 2018 Stereo Remix] (17:37)
  6. Sequent C' [Steven Wilson 2018 Stereo Remix] (2:21)
  7. 2nd Day (20:31)
  8. Flute Organ Piece (10:57)
  9. Phaedra Out-Take Version 2A (20:37)
  10. Phaedra Out-Take 1 (11:43)
  11. Phaedra Out-Take 2B (5:42)
  12. 2nd Side Piece 1 (13:02)
  13. 2nd Side Piece 2 (9:17)
  14. Organ Piece (5:49)
  15. The Victoria Palace Concert Part One (46:54)
  16. The Victoria Palace Concert Part Two (28:16)
  17. The Victoria Palace Concert - Encore (13:01)
  18. Overture (10:58)
  19. Act 1 (16:42)
  20. Act 2: Battle (10:05)
  21. Act 2: Baroque (8:53)
  22. Act 2: Zeus (5:39)
  23. Act 3 (22:08)
  24. Introduction by John Peel (2:36)
  25. The Rainbow Concert Part One (36:51)
  26. The Rainbow Concert Part Two (29:22)
  27. The Rainbow Concert Part Three (37:55)
  28. The Rainbow Concert Encore (12:27)
  29. Rubycon Part One (17:14)
  30. Rubycon Part Two (17:35)
  31. Rubycon [Extended Introduction] (15:04)
  32. The Royal Albert Hall Concert – Part One (1:10:33)
  33. The Royal Albert Hall Concert – Part Two (40:13)
  34. The Royal Albert Hall Concert – Encore (13:46)
  35. Ricochet Part One (16:59)
  36. Ricochet Part Two (21:04)
  37. Ricochet Part One [Steven Wilson 2018 Stereo Remix] (17:06)
  38. Ricochet Part Two [Steven Wilson 2018 Stereo Remix] (21:21)
  39. Stratosfear (10:33)
  40. The Big Sleep in Search of Hades (4:27)
  41. 3am at the Border of the Marsh from Okefenokee (8:48)
  42. Invisible Limits (11:25)
  43. Coventry Cathedral – The Original Film Soundtrack (34:02)
  44. Stratosfear [Single Edit] [Recorded at Coventry Cathedral – 4th October 1975] (4:17)
  45. The Big Sleep in Search of Hades [Single Edit] [Recorded at Coventry Cathedral – 4th October 1975] (3:24)
  46. Cherokee Lane (16:24)
  47. Monolight (19:53)
  48. Cold Water Canyon (18:05)
  49. Desert Dream (14:47)
  50. Encore (3:14)
  51. Hobo March (4:49)
  52. Bent Cold Sidewalk (13:07)
  53. Rising Runner Missed by Endless Sender (5:02)
  54. Madrigal Meridian (20:30)
  55. Haunted Heights (6:11)
  56. Barryl Blue (7:19)
  57. Force Majeure (18:18)
  58. Cloudburst Flight (7:28)
  59. Thru Metamorphic Rocks (14:30)
  60. Chimes and Chains (4:47)
avatar van gaucho
CorvisChristi schreef:
Zo mag er wat mij betreft rustig, naast deze prachtige boxset In Search of Hades en de vervolgbox hierop, Pilots of Purple Twilight, een mooie boxset worden uitgebracht van de Blue Years-periode en van mijn part ook de Private Years etc..... Dan biedt dat meteen ook een excuus om nog véél meer onuitgebracht en/of uniek live-werk uit de archieven van stal te halen .

Een boxset van de Blue Years is er al, maar daar was je je, als TD-kenner, waarschijnlijk wel van bewust. Helaas zijn het 'slechts' de vier reguliere albums uit die periode in een boxje, zonder bonustracks of andere extra's.

Ik geef het toe, hoor: toen ik stelde dat mijn TD-interesse wel over was na Underwater sunlight deed in ten onrechte ál hun latere werk af als zijnde oninteressant. Dat zal vast niet het geval zijn. Bovendien heb ik natuurlijk lang niet alles post-1987 beluisterd; ze hebben sindsdien ook wel héél veel uitgebracht. Maar de steekproeven die ik heb genomen - toegegeven: ook hier vaak niet meer dan één luistersessie, en je kunt je afvragen of dat de muziek recht doet - wijzen voor mijn gevoel toch in die richting.
Daarnaast: er is zóveel andere interessante muziek om te ontdekken, je moet je aandacht nu eenmaal verdelen. Soms wilde ik wel eens dat ik er nog een leven bij kreeg, alleen om om meer te ontdekken in het muzikale aanbod dat tot dusver is gemaakt.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
gaucho schreef:

Klopt, die ken ik inderdaad maar biedt inderdaad niets wat de liefhebber/fan interessant zou kunnen vinden. Leuk voor beginnende luisteraars, maar het zou toch wel een geweldige zet zijn als ook de latere periodes gebundeld zouden worden in mooie boxsets met extra materiaal.

avatar van Queebus
Ik heb na donderdag nog eens op Marktplaats gekeken en warempel, er werd eentje nieuw aangeboden. En voor een redelijke prijs. Vanmiddag opgehaald in Brabant omdat de verkoper dat liever had. Dik 6 uur rijden. Ach, wat maakt het uit, ik ben er heel blij mee.

Waarom verkoopt iemand die box in ongebruikte toestand? Omdat ie destijds per ongeluk dubbel besteld is.

avatar van Darkzone
Als oprichter van de facebookpagina Vinyl Soundtracks kwam de naam van Tangerine Dream weleens voorbij (vooral Sorcerer) en doordat ze eigenlijk ook zo ongelooflijk veel muziek hebben uitgebracht in hun lange carrière, heb ik mij er ook nooit in verdiept. Tot vorige maand hun naam weer ergens opdook en ik besloot om deze uitgebreide cd-box te huren bij de Centrale Discotheek. Een goedkope manier om in ieder geval hun meest gewaardeerde albums te kunnen beluisteren. Maar vanaf de eerste luisterbeurt van de 5.1 mix van Phaedra was ik meteen gefascineerd en geboeid geraakt door hun muziek. Als dan ook de geïmproviseerde concerten mij heel erg boeiden, was ik echt verkocht.
Als je dan op de foto's in het boek ziet met wat voor kasten hun muziek werd gemaakt, kan je daar alleen maar respect voor hebben.

Ik hoor er uiteraard Pink Floyd in terug (van grofweg Ummagumma tot en met Meddle), maar uiteraard ook Jean Michel Jarre of Mike Oldfield (waar ik niet veel van ken). En volgens mij hoorde ik afgelopen week op een deze (live)albums ook stukken van The Cure uit de jaren 80. Ook duidelijk dat de band Underworld rond Dubnobasswithmyheadman naar TD heeft geluisterd.

Tangerine Dream: innovatief en baanbrekend en van grote invloed op niet alleen filmsoundtracks, maar ook op de latere popmuziek, dancescene en ambient.

avatar van Darkzone
Queebus schreef:

Wat was een redelijke prijs als ik vragen mag?

Mooie boxset maar ik zou toch graag nog eens een boxset willen zien van de hele jaren 90 wat mij betreft een van hun meest interessante periodes waarin ze veel gitaarspel a la Hendrikx in hun muziek lieten doorklinken met geweldige resultaten en ook een paar geweldige soundtracks maakten. Wat een band blijft het toch. Uniek.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Leonidas55 schreef:

Dat zou prachtig zijn, maar vanwege de wisseling van platenlabels in die tijd, is een volledig overzicht van de hele jaren '90 iets wat ik niet snel zie gebeuren. Eerder een complete boxset van bijvoorbeeld de Melrose Years 1988 - 1990 (de tijd waar TD op Peter Baumann's platenlabel Private Music zaten) en de Seattle Years 1991 - 1995 (platenlabel Miramar) plus evt. exclusief vooralsnog niet officieel uitgebracht materiaal uit die periodes.
Vanaf 1996 zou TD op hun eigen platenlabel TDI hun muziek uitbrengen en daar zijn al box-sets van uitgebracht zoals de Dream Dice-compilatie.