Gang of Four - Happy Now (2019)

Rock / Punk
Label: Gill

1. Toreador (3:34)
  2. Alpha Male (5:36)
  3. One True Friend (4:24)
  4. Ivanka: My Names on It’ (3:52)
  5. Don’t Ask Me (3:41)
  6. Change the Locks (3:36)
  7. I’m a Liar (4:09)
  8. White Lies (3:43)
  9. Paper Thin (3:38)
  10. Lucky (4:40)
avatar van E-Clect-Eddy
De single Change the Locks lokte me naar dit album, meer Indie Rock dan Post-Punk. Zelfde geldt voor de twee andere singles Paper Thin en Lucky

Change The Locks (Edit) - YouTube - audio

De band experimenteert er weer op los, vooral met elektronica, maar door de sterk wisselende sfeer klinkt het niet echt als een geheel.

avatar van Poles Apart
1,0
Tegenwoordig is van de originele Gang alleen nog gitarist Andy Gill over. Binnenkort eens beluisteren, zonder hoog verwachtingspatroon.

Nog maar een gangmaker over dus.

avatar van Mjuman
Poles Apart schreef:

Herinner me een optreden bij Jools - 2 jaar geleden oid - en toen was de band retestrak, zelfs nog beter dan Magazine V2 (met Noko).

avatar van Poles Apart
1,0
Over de doden niets dan goeds enzo, Andy Gill is immers pas overleden, maar deze, wat nu blijkt, zwanenzang van de Bende van Vier, feitelijk dus Gang of One, is een dikke zever plaat.

Afgelopen jaar uitgebracht maar zo gedateerd als de neten... Denk U2's "Get On Your Boots" opgenomen door een Linkin Park-tribute band, maar dan nog 126 keer slechter. Een afschuwelijke electronische prutsound, die zo vervelend is dat ik me afvraag waarom ik de hele plaat heb uitgezeten.

Daar waar generatiegenoten als Wire nog volop relevant, fris en gedreven klinken, is deze krampachtige poging daartoe van Gill en kornuiten er eentje om in de vuilbak te kieperen. We herdenken Andy wel met de tijdloze klassieker "Entertainment!".