Nils Lofgren - Blue with Lou (2019)

Label: Cattle Track Road

1. Attitude City (4:24)
  2. Give (5:56)
  3. Talk Thru the Tears (4:08)
  4. Pretty Soon (3:49)
  5. Rock or Not (3:31)
  6. City Lights (4:15)
  7. Blue with Lou (7:12)
  8. Don't Let Your Guard Down (2:52)
  9. Too Blue to Play (4:00)
  10. Cut Him Up (6:08)
  11. Dear Heartbreaker (5:02)
  12. Remember You (4:58)
avatar van blaauwtje
Na ruim 5 jaar weer een nieuwe Nils, een ode aan Lou Reed, een aantal van deze songs zijn in 1979 geschreven. Nils werd in 79 aan Reed voorgesteld door zijn toenmalige producer Bob Ezrin.

Samen schreven ze 13 songs, 3 voor The Bell en 3 voor Nils( met daarop zijn grootste hit in Nederland, Shine silently). De andere nummers bleven op de plank en een selectie van deze songs staan op deze ,voor mij, geweldige plaat.

Nils wordt bijgestaan door oudgedienden Andy Newmark en Kevin McCormick, dat levert een lekkere rockplaat op, knalt lekker uit de speakers, met als hoogtepunten Talk thru the Tears ,het door Branford Marsalis gedragen City lights, het gospel achtige Too blue to play, en het aan Tom Petty opgedragen Dear Heartbreaker.

Niets nieuw onder de zon, gewoon een lekker herkenbare Nils Lofgren rock plaat.

avatar van Twinpeaks
Sterk album , al begint Nils wel meer geknepen te zingen. Dat moet je net aanstaan. Mijn wederhelft gaat er voor op de vlucht. Muzikaal wel heel degelijk ingekleurd en op de juiste moment wat krachtpatserij qua sologitaarspel van Lofgren. Hij heeft nog steeds die aparte herkenbare touch , aangaande solo's . Fijn plaatje . 4 sterren