R. Kelly - Double Up (2007)

R&B
Label: Jive

1. The Champ (1:50)

met Swizz Beatz

2. Double Up (4:48)

met Snoop Dogg

3. Tryin' to Get a Number (3:47)

met Nelly

4. Get Dirty (3:56)

met Chamillionaire

5. Leave Your Name (3:27)
  6. Freaky in the Club (4:35)
  7. The Zoo (3:38)

17. Sex Planet (5:35)
  18. Rise Up (3:30)
  19. I Like Love * (3:20)
correctie == 1. The Champ

goeie beats.. sommigen nummers lijken veel op elkaar, veel hip hop/R&B, sex and girls.. that's R.Kelly. Heb betere albums van hem, want met al die gasten word het iets te veel. Als een soort standaard zijn er weer dialogen (Trapped in the Closet, Down Lo, My Best Friend) aanwezigen op Real Talk en Best friend geweldig

favo's Freaky in the club & The Zoó

3.0

Reijersen schreef:
En zo na de eerste luisterbeurt lijkt mijn vrees de waarheid geworden. R. Kelly heeft met 'Double Up' een zeer matig album afgeleverd.

Ik moet toch echt (gedeeltelijk) terugkomen op deze (te snelle) conclusie.

Ik heb het album nu in totaal 4x gehoord en toch staat het me best wel aan. Het heeft gewoon een weinig ongecompliceerde sfeer. Een lekker album die je draait voordat je naar de club gaat.

R. Kelly is en blijft de top in de R&B, zonder twijfel. Productioneel, lyrical en bovenal vocaal. Deze cd staat vol met r&b/hiphop nummers en de onvermijdelijke slowjamz zijn ook weer van de partij. Gewoon zoals je van R. Kelly mag verwachten. En geen enkel nummer is echt onder de middelmaat, een paar erboven.

In de hiërarchie van de door Kellz uitgebrachte albums komt 'Double Up' er als volgt bij te staan: (van best naar Double Up)

1. Chocolate Factory
7. Double Up
8. TP-3 Reloaded
9. 12 Play
10. de Best of Both Worlds albums met Jay-Z

De remix en GH albums heb ik weggelaten.

avatar van Den7482
Bij mij zou 12 Play absoluut bovenaan de lijst komen. Zie ik toch als zijn grootste klassieker, maar ik ben dan ook grote fan geweest van de R. Kelly uit de 90's Sowieso kocht ik mezelf zowat dood aan R&B, maar de laatste jaren ben ik er niet meer zo actief in geweest.
R. Kelly had altijd iets speciaals.... hij was sowieso heel anders dan de rest. Toen R. uitkwam, schrok ik toch enigszins. Ik was 16 en dacht van "wat is er met die 'coole' R. Kelly uit de eerste helft vd jaren '90 gebeurd?" Hij begon ineens hele volwassen dingen te zingen. Later ben ik dat album meer gaan waarderen, omdat mijn muzieksmaak ook anders werd. Toch merkte je op dit album dat hij ineens ging zingen over de thema's die de hedendaagse rap en r&b erg domineert: geld, rijkdom en bling bling. Dat vond ik een kwalijke ontwikkeling. Toen TP-2.com uitkwam, dacht ik van hmmm, dit is zo slecht nog niet.
Later, toen ik volgens mij het nummer 'Fiesta' zag, deed het pijn aan mn ogen en oren. R. Kelly was ook een bling-bling artiest geworden.
Chocolate Factory heb ik lang geleden geluisterd, maar nooit heel veel, maar de singles 'Step in the Name of Love' en Ignition' vond ik echt niks. Misschien moet ik dat album weer eens een kans geven.
Double Up heb ik nog niet geluisterd, maar als ik zie wie er meedoen en dan die afgrijselijke voorkant.... dan lijkt dat niet op de R. Kelly die altijd lekker funky was en die mooie en heel charmante (soms op het randje van te glad) slowjams zong... De artiest die zich zo ongelooflijk onderscheidde van de collega R&B artiesten.
Ik luister tegenwoordig heel weinig R&B, maar als ik tegenwoordig iets R&B-georienteerds opzet, dan neigt het naar de (neo)-soul, zoals D'Angelo en Maxwell.
Even wat offtopic: Reijersen, weet jij misschien hoe het zit met het Black Summers Night project van Maxwell? De eerste zou al rond februari uit hebben moeten komen. Straks krijgen we weer zo'n Jodeci deja-vu

NAT
Zo slecht album is het ook weer niet en ik zie nergens op het album kanye west of twista staan.

mes-one
Real Talk

avatar van Reijersen
Dat is inderdaad een fijne song.

Vreselijk om naar te luisteren, hij heeft toch veel meer in z'n mars ipv met de populaire urban (waar ik wel van hou) mee te varen. Hou het lekker bij je eigen stijl, word je tenminste nog gewaardeerd door de echte 'kenners'.
Freaky in the Club is nog wel om aan te horen

avatar van musicman13
beste wel goed album!!!!
vooral rise up is goed!!! dan voel k eigenlijk wel de echte kells maar de nieuwe is wel ok. moes wel effe wenne maar ik kan der mee leven.

k geef em een 3,5

kArIzMa_TuRk
Ik vind dit ook een goed album.
Er zitten goede tracks, om er één op te noemen Same Girl!

R. Kelly heeft een hele goede stem. Echt geschikt voor de R&B! 4*

Kevin-Raphaëll
r kelly is toch een grootse prutser

met z'n plagiaat nummer dat hij schreef voor michael jackson

'You are not alone'

dat trouwens van het belgisch duo broers Eddy en Danny Van Passel zijn

origineel dus 'If we can start all over'

avatar van TheFunkyM
Ik vind dit album erg lekker..
De teksten zijn niet hoogstaand maar er zitten wel goede tracks op zoals Same Girl, the zoo, Freaky in the club en Real Talk

avatar van jelmer19
slechtste album van zijn carriere
staan een paar verschrikkelijke nummers tussen.
Ik was altijd zeer positief over de talenten van the ''R'' maar dat hij ze zo heeft verprutst. PFF

Harco schreef:
Jammer dat de man zo is afgezakt.

Precies, vroeger maakte hij echt goede muziek. Maar kijk eens naar dat plaatje hij is nu wel superstoer... Weet nog dat ie in de clip van I Believe I Can Fly is een maisveld stond met een geruite blouse aan zonder diamanten kettingen en oorbelletjes en bandana's.

avatar van Reijersen
Tsja, als je naar de cover kijkt is dit album al niet serieus te nemen, maar er staan wel degelijke goede songs op. Wel jammer van de vele features.
Album bestaat vooral uit veel clubjoints met af een een herkenbare R. Kelly ballad. Vocaal staat het in ieder geval wederom als een huis.
Toch weet ik het niet zo met dit album. Zo is nummer 16 totaal overbodig en is The Zoo vooral grappig bedoeld. Evenals Real Talk, dat een typische verhalende Kelly song is.
Zeker niet zijn beste, maar af en toe wel lekker om op te zetten.

avatar van robindaniel
Kan er niets aan doen, vind het gewoon een heerlijk album (L)

avatar van jelmer19
Soms toch nog wel eens lekker om te beluisteren.
Stem blijft natuurlijk de beste uit de business!

RedLightCityBoy
I'm a flirt en Same girl video toegevoegd.

avatar van daoneandonly
Ach dr staan wel een hoop aardige/leuke/relaxte nummertjes op, zoals I'mma Flirt, Same Girl, Tryin to Get A Number en Double Up. Vandaar deze 3,5

In het begin vond ik het album tegenvallen, maar hoe meer ik het beluisterde hoe meer ik het album goed begon te vinden. Real Talk is wel een apart nummer.

Relax album ook al is het anders.