menu

Narnia - From Darkness to Light (2019)

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Zweden
Metal
Uitgebracht in eigen beheer

  1. A Crack in the Sky (4:24)
  2. You Are the Air That I Breathe (4:12)
  3. Has the River Run Dry? (5:09)
  4. The Armor of God (4:16)
  5. MNFST (4:26)
  6. The War That Tore the Land (4:30)
  7. Sail On (5:43)
  8. I Will Follow (4:01)
  9. From Darkness to Light, Pt. I (5:00)
  10. From Darkness to Light, Pt. II (3:44)
totale tijdsduur: 45:25
zoeken in:
avatar van gigage
3,0
Niet elke Scandinavische band zingt over vikingen, Noorse Mythologie of gaat met Bor de wolf naar het Enge donkere bos. Uiteindelijk is ook daar de missie al dan niet met zwaard volbracht en Narnia bezingt hun rotsvaste geloof in allerlei cliché teksten met maximaal twee lettergrepen. En dat leidt behoorlijk af van de op zich best aardige composities. De zanger mist ook wat pit in zijn stem. You are the air that I breath komt er toch niet al te overtuigend uit. Ik wijt het maar aan gebrek aan talent en niet aan een geloofscrisis. Later herpakt hij zich wel maar er zijn zangers die beter bedeeld zijn.
De twee afsluitende parts 1 & 2 vormen samen de epische afsluiter (dream theater-like) en dat is tevens de highlight van dit power prog album.

avatar van Kronos
4,0
Hun stijl moet je wel liggen. Ik ken Narnia van Enter the Gate en het debuut Awakening. Prima albums. Na het lezen van deze mooie review heb ik From Darkness to Light voor een belachelijk laag prijsje toch ook maar aangeschaft. Zit er nu van te genieten. Op de teksten let ik niet. In een filosofische discussie maak ik godsgeloof graag gelijk met de grond. Maar wat gevoel betreft hebben die christelijke metalbands vaak wel iets. Muzikaal wordt een overtuiging gedeeld maar in die muziek zelf zit geen bekeringsdrang, waardoor de muziek verbondenheid teweeg kan brengen daar waar uitgesproken opvattingen lijnrecht tegenover elkaar zouden staan.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:23 uur

geplaatst: vandaag om 11:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.