Logic - Confessions of a Dangerous Mind (2019)

Label: Def Jam

1. Confessions of a Dangerous Mind (4:43)
  2. Homicide (4:05)

met Eminem

3. Wannabe (1:18)
  4. Clickbait (2:36)
  5. Mama / Show Love (4:01)

met YBN Cordae

met Wiz Khalifa

11. Cocaine (2:54)
  12. Limitless (4:04)
  13. Keanu Reeves (3:45)
  14. Don't Be Afraid to Be Different (2:47)

met Will Smith

15. BOBBY (2:47)

met My Dad

16. Lost in Translation (4:49)
avatar van Yestsida
Nee.

Under Pressure, The Incredible True Story en Everybody vind ik geweldige albums. Elk nummer is afzonderlijk te beluisteren, maar ze zijn elk ook ontzettend sterk als geheel. Vooral de 2de en 3de albums hebben, vind ik, een geweldig zelf verzonnen Sci-fi verhaal als rode draad. De skits beluister ik even graag dan de tracks zelf op die projecten.
Young Sinatra IV had zo'n rode draad dan wel niet, maar ook dit was gewoon een solide album.

Maar dit... wat is er met Logic gebeurd? Niet iedereen was altijd te spreken over de inhoud en boodschappen van zijn muziek, maar toen was dat er tenminste nog. Logic rapt oké, maar de teksten zijn allemaal zó vervangbaar en inhoudsloos. Een album dat je meteen weer vergeten bent na een luisterbeurt.

Neuken, juwelen, drugs, geld, namedrops, macho-gedrag,... dit zijn allemaal zaken die je, kijkende naar de vorige albums, niet zou associëren met Logic... maar dat is 90% waar dit album over gaat.

Persoonlijk ben ik niet bekend met YBN Cordae en G-Eazy, maar die gasten waren een verademing tegenover de gastheer zelf.
Deze rapper had dan ook een kans om hoge ogen op te gooien met Will Smith... maar dat is ook uitgedraaid tot een mislukking.

Pluspuntjes zijn extreem mager vertegenwoordigd. De titeltrack, Homicide en Lost in Translation zijn geweldig. Beats zijn tof. De albumcover vind ik prachtig.

Deze review van Dead End Hip Hop verwoord eigenlijk perfect wat ik vind van het album.