Rammstein - Live aus Berlin (1999)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Universal

1. Spiel mit Mir (6:09)
  2. Herzeleid * (3:57)
  3. Bestrafe Mich (3:48)
  4. Weisses Fleisch (4:36)
  5. Sehnsucht (4:25)
  6. Asche zu Asche (3:24)
  7. Wilder Wein (5:57)
  8. Klavier * (4:50)
  9. Heirate Mich (7:47)
  10. Du Riecht So Gut (5:25)
  11. Du Hast (4:36)
  12. Bück Dich (6:03)
  13. Engel (6:31)
  14. Rammstein (5:42)
  15. Tier * (3:42)
  16. Laichzeit (5:13)
  17. Wollt Ihr das Bett in Flammen Sehen? (6:15)
  18. Seemann (9:56)
avatar van Leeuw
Seemann, wat een waanzinnig nummer is dat toch als afsluiter van deze cd/dvd.

Het concert der concerten.
Ik heb zowel de cd als de dvd en het zijn gewoon echt topwerkjes. Klinkt geweldig goed live, show zit van top tot teen meesterlijk in elkaar!!

avatar van deek
soeperman87 schreef:

Het concert der concerten.

Ik zou je zo gelijk willen geven waren het niet dat de reise reise tour wat mij betreft deze show nog overtreft, wat een klasse.
Live aus berlin is ook natuurlijk heel erg super goed. 4 sterren

@ deek:

Ja daar heb je 100% gelijk in, maar die was er medio 2004 nog niet!
Ik heb de 'Reise, Reise' tour tot nu toe drie keer mee moge maken, en het is prachtig!!

Aanrader.

avatar van VanDeGriend
Plat maar o zo lekker !

avatar van Reijersen
Vriend van me was zo overtuigd van de kwaliteit van Rammstein dat ik maar eens een album ben gaan luisteren. Het is dit album geworden.

Ik als R&B/Soul liefhebber trek meer dan alleen dat, maar dit vind ik dus helemaal niks. Waarschijnlijk omdat het niet mijn stijl is. Ik geef dit album daarom ook geen beoordeling in sterren. Je laat immers een Slipknot-fanaat ook niet stemmen op Craig David, want dan ist het 'bijna' standaard een halve ster.

avatar van VanDeGriend
Fair enough Reijersen. Om dezelfde redenen stem ik niet op moderne R&B albums.

Goede nummers staan op dit album, heb het album niet, maar de nummers ken ik wel bijna allemaal. Ben het eens met Reijersen, er wordt door sommige mensen geen onderscheidt gemaakt tussen een cijfer geven wat het waard is en een cijfer geven wat je er van vindt. Dit klinkt nogal vaag maar een rapper kan heel goed rappen, de beste zijn van heel de wereld, en dan nog kan ik er geen bal aan vinden en dan heef ik het een 1, terwijl het een 5 waard is wat betreft de rap. Er moet daarom denk ik een onderscheidt gemaakt worden tussen de kwaliteit van een cd en wat je er uiteindelijk van vindt, wat is belangrijker bij een beoordeling?

avatar van blabla
Als ik ergens geen bal aan vind kan, en wil, ik niet beoordelen of iets 5 sterren waard is.

avatar van Hans Brouwer
jelmo schreef:
.....er wordt door sommige mensen geen onderscheidt gemaakt tussen een cijfer geven wat het waard is en een cijfer geven wat je er van vindt. Er moet daarom denk ik een onderscheidt gemaakt worden tussen de kwaliteit van een cd en wat je er uiteindelijk van vindt, wat is belangrijker bij een beoordeling?

Tjeemig......dit moet ik even op me in laten werken hoor!

avatar van Jazper
Elk album is precies waard wat ik er van vind.
Dus als je dat wil weten, moet je gewoon even kijken of ik gestemd heb.

avatar van Splinter
VanDeGriend schreef:
Fair enough Reijersen. Om dezelfde redenen stem ik niet op moderne R&B albums.

Ik kom zoiezo nooit op een R&B album uit op deze site... Ik zoek er nooit naar.. en in de lijsten staat er ook zelden een.
Bovendien vind ik het de meest walgelijke genre van alles wat je maar kunt bedenken. Zelfs hardcore laten mijn oren nog liever toe.

deze CD is voor mij niet echt de moeite waard. Maar de DVD is echt geweldig.. Rammstein is wel een enorme showband, met al het vuurwerk en zilver.. Maar ze brengen de songs echt goed. Beste nummers op dit album zijn Heirate Mich, Seemann en mijn absolute favoriet... Spiel Mit Mir!

3,5 *

Prachtig vooral engel en rammstein.
Een gewoonweg schitterende show.

wilder wein is mijn nummer. en dat zal zo blijven ook. zo mooi, zo rustig, en zo zacht, dat wat je bij rammstein gewoonweg niet verwacht. en daarom is deze zo speciaal. en dan dat op het end van het nummer ook nog eens de spanjolen of wat het ook zijn er bij komen. GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik vind Wilder Wein ook erg mooi, staat volgens mij niet op een ander album.
Is dit ooit een B-kantje geweest of zo??

Prachtig concert! Goed geluid en mooi beeld! Wel irritant publiek af en toe...

Over Wilder Wein: Is een track van de Engel [Fan Edition] single.

Is dus nooit op een officieel album uitgebracht.

Queasy schreef:
Prachtig concert! Goed geluid en mooi beeld! Wel irritant publiek af en toe...

Wat dan?

soeperman87 schreef:

Wat dan?

Raar naar de camera toe.. etc...
Het valt niet op; als je het niet iritant vind!

Echt heel mooi concert!
Klinkt allemaal supper, en ziet er allemaal supper uit!
Alleen inderdaad dat publiek soms...

Maar echt een supper DVD!
En Wilder Wein is zo mooi, Tll staat er ook zo mooi bij...

avatar van Sanderzzz
Mooi live concert. Krijgt van mij 4 dikke sterren. Asche Zu Asche vind ik het hoogtepunt en is veel beter dan de gewone versie net zoals Bestrafe Mich. Heirate Mich en Du Hast zijn ook toppers. De rest is gewoon lekker goed.

DonDijk
geweldig hoor dit. 4.0

avatar van platedraaier
Zeer goede live opname. Gewoon lekker om af en toe te draaien. Het monotome bombastische geluid van de band trekt me wel en live is het allemaal prima uitgevoerd.

Alleen mijn cd heeft 15 nummers en ik vermoed dat dit de tracklist van de dvd is. Of is dit een speciale editie?

avatar van Sanderzzz
nee dat is zo

Super album, ze zijn echt steengoed live, en ik kan dus als fan nix anders dan 5* geven .

avatar van Hans Brouwer
Ik heb onlangs kennis gemaakt met de muziek van Rammstein. Eerst heb ik de vijf studio albums van deze heren gedownload en er veel luisterplezier aan beleefd. Ik loop af en toe zelfs te "headbangen" of pak mijn "luchtgitaar" En dat voor een kerel van 48 jaar . Mijn dochters denken zelfs dat vader Hans (prettig) gestoord aan het worden is !
Maar goed, nu deze cd "Live aus Berlin" geleend uit de C.D. te R'dam. Wat een afknapper !! Het is niet spannend, het knalt niet, het rookt niet, het is vlak en steriel. Totaal geen toegevoegde waarde dus ten opzichte van de eerste twee studio albums. Ik denk dat Rammstein in werkelijkheid tijdens live concerten een sensatie zal zijn, het vertaald zich in ieder geval niet naar deze live cd . En dat vind ik heel erg jammer . 2,5*

ik heb rammstein met dit live album leren kennen, en meteen was de maat gezet voor heel wat luisterplezier! ik vind het vreemd dat hans dit een afknapper vind, want ik vind het net lekker uit de bol gaan op "du riechst so gut", "engel", "rammstein", "du hast"... geweldig spannend met al die ontploffingen op de achtergrond! ik heb ze al enkele keren live gezien, de eerste keer was overdonderend, zowel letterlijk als figuurlijk
na de 4de show was het nieuwe eraf, maar ik blijf ze heel hard apprecieren!! en dit album zet ik regelmatig eens op en telkemaal voel ik nieuwe adrenalinestoten door mijn lijf gieren... niet aan te raden te beluisteren tijdens de fille, als je die drang voelt om op gaspedaal te trappen:-)
een dikke 4 krijgt deze plaat!

In een van de nummers laten de grommende pyrotechnici een of ander onwijs zwaar stuk vuurwerk ontploffen. Ik heb gemerkt dat je er best van schrikt als je met van die fijne In-ear-oordopjes op de fiets zit. KABOEM!

Briljantico!

avatar van GT-Rick
Mijn eerste kennismaking met Rammstein waren 'Bück dich' en 'Du hast' op de Family values '98. Direct hierna het album LaB gekocht en de bijbehorende ongecensureerde VHS. Dit is werkelijk een geweldige live opname; super strak; mooie intro's; en geweldige beelden. Deze live opname heeft mijn voorkeur boven de nieuwe 'Völkerball', welke ik wat te rommelig vind met minder goede beeldopnamen. Er wordt gezegd dat er met het geluid van LaB is gerommeld in de studio's waardoor het beter zou klinken (zang ed.); ik heb hier geen problemen mee, een live dvd/cd/vhs hoort super strak te zijn zonder fouten. Het enige minpunt is dat de dvd-versie alleen gecensureerd (zonder Bück dich) te krijgen is. Van mij 5***** dit is de strakste live-registratie ooit!

avatar van DikkeDarm
beste nummer van Rammstein : "Feuer Frei" (maar staan natuurlijk niet op.....Deze geef ik overigens een 4*

overduidelijk dat er gerommeld is in de studio!! rammstein is super live maar klinkt niet zo als op dit album. desalniettemin ga ik er helemaal plat voor. de show,de sound, de bandleden... het klopt allemaal!! jammer dat ze dit jaar geen concerten hebben gehad, zijn vele vervangers maar echt uit m'n dak ga ik voornamelijk bij rammstein.(en korn) ben benieuwd naar volgend album. ps. irritant publiek? bedoel je soms die meid met die blonde krullen die beter tot haar recht zou komen bij robbie williams???