Will Beeley - Highways & Heart Attacks (2019)

geen stemmen

Folk
Label: Tompkins Square

1. Been a Drifter (2:58)
  2. Jack Daniels (2:50)
  3. The Homeless Ain't Just Hobos Anymore (2:35)
  4. Don't Rain on My Parade (3:02)
  5. U.S. 85 (3:23)
  6. Help Me Face the Days (3:22)
  7. Taste of the Good Times (2:22)
  8. Singin' Lullabyes (2:59)
  9. It Didn't Feel Like Christmas (And It Sure as Hell Ain't New Years Yet) (5:48)
  10. Telling Stories (2:53)
avatar van nlkink
Weer zo'n verhaal van een onbekend gebleven singer songwriter waarvan de heruitgave van een onbekend album tientallen jaren later de persoon ineens vol in het licht zet.
In 1971 bracht Beeley onder de naam William C. Beeley een album uit in eigen beheer, William C. Beeley - Gallivantin' (1972), in een oplage van 200 stuks, vermoedelijk verdeeld onder familie, vrienden en luisteraars tijdens optredens. In 1979 mocht hij van Malako Records nog een poging doen met Passing Dreams, maar ook deze uitgave leverde geen grote verkoopcijfers op. Will Beeley nam een baan als trucker en woonde in New Mexico.
Het Tompkins Square label bracht in 2017 beide albums opnieuw uit en bleken ineens succesvol genoeg om Beeley de kans te geven om een nieuw album uit te brengen, zo'n kleine vijftig jaar na het bescheiden debuut.
De liedjes van dit album zijn te vinden op YT, alsmede een interview met de beste man. Ik denk dat ik maar eens achter dit album aan ga.

avatar van Joshua68
Alle drie de albums staan overigens ook op Spotify.