The Sheer - The Keyword Is Excitement! (2004)

Label: Universal

1. Something New (3:25)
  2. Love Is the Law (A Tune for Lune) (2:39)
  3. Something to Say (3:19)
  4. Stay Awake (4:35)
  5. It Only Gets Better (3:43)
  6. The Goodtimes (3:00)
  7. Strangelove (4:04)
  8. Right Now (4:17)
  9. She Knows (4:05)
  10. My Window (4:51)
  11. Set Your Smile on Fire (3:49)
  12. You Are Mine (3:25)
  13. You've Got It All (3:12)
Something to say klonk erg leuk, lekker vrolijk. Benieuwd naar het hele album.

titan (crew)
Net als Supersub te bestempelen als het Nederlandse antwoord op Britpop. Lekker plaatje, vooralsnog 3,5*.

titan (crew)
Dit aanstekelijke album is toch wel erg moeilijk uit mijn hoofd te zetten, halve ster erbij dan maar.

avatar van bonothecat
Ik heb ze op lowlands gezien......verrassend....maar eens zien of ik ergens de cd kan luisteren

avatar van Jordy
plaatje mag wel wat beter btw...

avatar van T.O.
zo beter?

avatar van Tommeh
Lekkere plaat inderdaad, met Right Now wel als uitschieter. Het enige wat me niet lekker zit is het nederlandse accent van de zanger, maar voor de rest prima dus.

titan (crew)
De band heeft (net als Alain Clark, Kasper van Kooten en knuffelmarokkaan Ali B.) de zilveren harp 2004 gewonnen.

Wat is dat voor prijs, de Zilveren Harp? Publieksprijs?

titan (crew)
Dat is een prijs die al jaren uitgereikt wordt door de stichting Conamus. Het is een aanmoedingsprijs voor artiesten die een bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. Conamus reikt ook jaarlijks gouden harpen uit, een soort van waardering voor het gehele oeuvre van bands en artiesten die zich gedurende langere tijd bewezen hebben. Jerney Kaagman is de directeur van de stichting Conamus.

Sympathiek album, allemaal erg leuke liedjes die blijven hangen. En ze komen nog wel uit Nederland

Ziggy007
Best een lekker (debuut)album, swingt ook wel goed en wanneer je de liedjes beluisterd herken je ze meteen en is er niemand in de buurt zing je ze nog mee ook, maar ik heb nooit de behoefte om het album op te zetten (ligt aan mezelf natuurlijk) maar dan dan is het album voor mij iig niet echt geslaagd. Leuk, lekker, that's it. 3.5*

Ja ik vind het echt leuke muziek en dan met name something to say!!
Jammer dat ze nog niet echt zijn doorgebroken, dus ik hoop dat ze er hard aan blijven werken
3.5 sterretjes

Mijn allereerste bericht!
Topalbum vanuit Nederland. Beetje te blij maar erg lekker om naar te luisteren voordat je naar een feestje gaat!!!
Top van Nederland op dit moment!!!!!

avatar van Kos
Kos
Ik had er nog nooit van gehoord, maar dat hitje van ze is inderdaad wel (ouderwets) leuk.

Leuke Nederlandse band! Stukken beter dan bands als di-rect.

avatar van HiLL
hoorde deze band bij een programma, wat een goede band zeg! dat wordt zeker ff beter beluisteren!

goed goed goehoed. lekker easy listening. voor als je als je in een vrolijke stemming verkeerd. En als je al niet vrolijk was, word je dat hier wel van.

Gewoon een leuke spontane cd en een band die we moeten koesteren hier in Nederland.

Ik ga ze morgen zien op Westerpop, ben benieuwd of dan enthousiasme dan ook te zien zal zijn.

Ik heb dit album net van een vriendin gekregen, en ik vind het een zeer aanstekelijk album! Dit jaar en vorig jaar had ik the Sheer al op de zomerfeesten gezien en dat was zeker de moeite waard! Na afloop hebben we even met ze gepraat. Ik vind het leuk dat dat nog gewoon kan en dat ze even de moeite nemen om met de mensen te praten.

avatar van Nicolage Rico
Veertje schreef:

Aan de ene kant best krom. Veel mensen vinden het leuk als bands doorbreken en als ze dan eindelijk doorbreken vinden ze de band niet meer aantrekkelijk, omdat ze te commerciëel zijn...

Ik beschuldig niemand, hoor...

rodneyVL
Energiek, maar bovenal ontzettend catchy debuut van een jonge band uit Haarlem. Wat het mooie aan deze band is, is de vakkundigheid van het liedjeschrijven en een prachtige (zwaar melodieuze) overtuiging; niet alleen op de plaat, ook live staat deze band als een huis.

Leuk! Album vol vrolijke gitaarliedjes, waar je dag meteen vrolijk van word Een 3,5*

Geinig album wel. Alleen die voorkant, dat neem ik ze echt kwalijk!!

1,0
Ik vind dit niet goed. sorry
De zanger heeft slecht accent en lyrics zijn krom.
Band had beter in nederlands kunnen zingen.
Ik kom uit USA en daar hebben ze 10000 bands als dit op college radio maar dan beter.
Jammer dat dit soort bands op NL radio zijn. Of niet meer?

it only get's better is geweldig en de rest van de cd is opzich ook wel te pruimen (haha pruimen.)

Bob Cremers
Een schitterend album 5 sterren waard, afwachten op het album wat dit jaar uitkomt.

de zanger heeft inderdaad een slecht accent, vooral merkbaar in.. uh.. stay awake. die ballad-achtige plaat

Bob Cremers
The Sheer komt op Mamma's Pride in Geleen waar ik gelukkig woon.

avatar van lebowski
Bob Cremers schreef:
in Geleen waar ik gelukkig woon.

Zeg dat wel