Mick Flannery - Mick Flannery (2019)

Ierland
Folk
Label: Star House Collective

1. Wasteland (3:43)
  2. Must Be More (3:19)
  3. Come Find Me (3:36)
  4. I've Been Right (2:56)
  5. Fool (3:36)
  6. How I Miss You (2:50)
  7. Way Things Go (3:17)
  8. Light a Fire (3:27)
  9. Star to Star (3:49)
  10. Dreamer John (3:06)
  11. I'll Be Out Here (3:22)
avatar van Culture VBJ
Beter laat dan nooit... Op de valreep van 2019 nog dit prachtige album ontdekt. Liedjes die je door rijke arrangementen en de fraaie rauwe hese stem van Mick meeslepen van begin tot einde. Knalt alsnog de top 10 van mijn jaarlijstje in.

avatar van Mastroianni
Eerste kennismaking bevalt goed zeg!
Altijd leuk om tijdens het opstellen van je eindejaarslijstje nog een mooie plaat te ontdekken.

brt
Paar maanden niet gedraaid na in de zomer deze misschien wel te veel gedraaid te hebben. Die rust heeft het goed gedaan. Opeens komen de songs nog harder binnen en blijken er nog veel meer prachtige songs op te staan dan ik aanvankelijk dacht.

Mijn nr. 1 album van 2019.

Arbeidsdeskundige
Wat een heerlijk indringende en melancholische stem heeft deze man. Fraaie muzikale omlijsting maakt dit een heel intens album. Eén van de aller beste albums van dit jaar.

avatar van SirChenque
Mijn nr. 1 album van 2019

@brt Die van mij ook!

brt
Aangezien ik nog steeds volledig verslaafd ben aan dit album bij deze de volle mep. Die geef ik zelden, maar deze verdient em. Enige skipnummer vind ik I've been right. De rest van de songs verbazen me keer op keer hoe goed dit in elkaar zit.

Parlotones
brt schreef:

En toch...toch klopt er dan iets niet, brt, als er 1 song op een album zo slecht is dan kan het eigenlijk geen volle mep zijn.

brt
Jawel hoor. Ik ken werkelijk geen één album waarop ik niet een song zou willen skippen. Als de rest van de cd dan zó ontzettend sterk ik, verdient ie absoluut de volle mep.

Het is niet dat die song slecht is hè, maar ik vind em zeikerig.
Anderen zullen em prachtig vinden. Mick zelf zet hem ook vroeg op de plaat (#4). Het zal wel aan mij liggen denk ik

Wat stem JIJ eigenlijk?

avatar van Zwaagje
Mijn kennismaking met Mick Flannery is het album met Susan O'Neill geweest en ik was helemaal overdonderd door dat album. Dat maakte mij nieuwsgierig naar de rest het oeuvre. Vreemd genoeg viel dit wat tegen; er was geen natuurlijke klik. Blijkbaar heeft het wat rijd nodig gehad, want met terugwerkende kracht komt ook dit behoorlijk binnen zeg! Voorlopig 4,0* met de verwachting op meer.

Zwaagje schreef:

Wat jammer dat je hem dan live niet meer gaat zien, want dat geeft altijd wel meerwaarde. Ik heb hem een keer solo gezien in een zeer kleine setting (Pop Up optreden voor een handjevol mensen) en paar weken daarna met band in een leuk zaaltje in New York vol uitzinnige Ieren.
Ik zou het optreden met Susan ook wel willen zien, maar doordeweeks blijft lastig en ik ben nu wat terughoudend met het kopen van kaarten in deze tijden.

Maar probeer het toch voor elkaar te krijgen zou ik zeggen: het is de moeite waard, net als ijn albums zonder Susan.

avatar van Zwaagje
aERodynamIC schreef:

Het zit idd niet mee...... Eerst geen kaarten omdat ik teveel live optredens had die maand. Toen nav de maatregelen naar de grote zaal en toch kaarten omdat de rest niet doorging ivm de maatregelen. En dan nu door verscherpte maatregelen verplaatst naar een datum dat ik echt niet kan. Het zijn luxe problemen aERo........ik ben dan vier maanden op reis.