Slobberbone - Everything You Thought Was Right Was Wrong Today (2000)

Rock / Country
Label: New West

1. Meltdown (3:36)
  2. Placemat Blues (3:55)
  3. Trust Jesus (4:14)
  4. Gimme Back My Dog (5:01)
  5. That Is All (3:32)
  6. Josephine (7:12)
  7. Lazy Guy (4:18)
  8. Bright Eyes Darkened (3:59)
  9. Lumberlung (4:28)
  10. Magnetic Heaven (2:32)
  11. Some New Town (4:57)
  12. Pinball Song (4:37)
avatar van dudehere
Met zijn mond open moet ie daar hebben liggen slapen. Op de veranda toen die enorme dustbowl van de hoes over zijn huisje in Denton Texas blies.

Hij, Brent Best want daar hebben we het hier over, staat op, klopt zijn kleren af en pakt de fles whiskey die nog naast hem staat. Bij de eerste slokken schuurt het zand met de drank zijn keel door.

Zo moet de zanger van deze band aan die mooie ruwe stem gekomen zijn.

Samen met zijn drinkebroers hebben ze wel mooi even een van de beste rootsrock platen ooit gemaakt. Prachtige poetische teksten op met country doordrongen rockmuziek.

Nummers over de wereld die vergaat als ze het uitmaakt, meltdown.

"Just some old bricks and mortar, some holes to be filled
This plywood and prefab can all be rebuilt
It's just toothpicks and twine, some matchsticks and paste
But it's all too late now, oh my god what a waste"

En ruzie wie de hond krijgt als ze weg gaat, Gimme Back My Dog.

"It was mine before you'd try me, lie to me and try to deny me
That you ever loved me at all, yeah so"

maar ook verbazing over het feit, dat mensen in alles het beste willen zijn in deze samenleving, Lazy Guy.

"I'm a lazy guy
I'm amazed at the way some people try and try and try
To erect and then perfect some kind of proof that they're alive before they die
Well not me, 'cause I'm a lazy guy"

verplichte kost 5*

avatar van lebowski
Als ik ooit iets te verkopen heb dudehere, dan weet ik je te vinden Om te beginnen zal ik hier eens goed naar gaan luisteren.

avatar van Klumpie
Uitstekend album van Slobberbone, wie de Drive-By Truckers goed vind moet dit haast ook wel goed vinden. Het lijkt op de Drive-By Truckers maar dan met wat modernere invloeden. Maar voor de rest is het ongeveer hetzelfde, dus gewoon lekkere country/rock muziek. Ik hoop dat ik de andere 3 albums van Slobberbone nog ergens kan vinden, want dit smaakt naar meer. Dit album krijgt voorlopig 4 sterren.

DutchViking
Fantastische plaat inderdaad en de vergelijkingen met Drive-By Truckers zie ik ook wel. Het is inderdaad wat moderner en ook wat gelikter, maar zeker niet minder sterk dan welk willkeurig album van de Truckers, die ik overigens ook een erg warm hart toedraag.

Absoluut hoogtepunt voor mij is de afsluiter Pinball Song, dat altijd weer een opgewekt gevoel in me teweegbrengt. De rest van het album, dat heerlijk eigentijds klinkt, is ook dik in orde. Ik heb de plaat nu twee weken in huis en kan nu al geen genoeg krijgen van de reeds genoemde Pinball Song, Meltdown en That is All. De doorleefde stem van Brent Best gaat prima samen met de eigentijdse bandsound.

Ik verwacht dat deze plaat in de nabije toekomst de maximale notering van mij zal krijgen, maar voorlopig moet Everything You Thought Was Right, Was Wrong Today het doen met iets minder: 4,5*. Dat komt voornamelijk omdat bepaalde songs (Josephine, Magnetic Heaven) de spreekwoordelijke vonk bij mij nog niet hebben overgebracht. Desalniettemin is dit album zeker een aanrader voor iedereen die van alt-country of americana houdt.

DutchViking
Deze plaat begint stilaan nogal een verslaving te worden voor mij Ik ben helemaal om, ook Josephine en de instrumental Magnetic Heaven kan ik nu waarderen, het zijn absoluut roots-pareltjes. Ik verhoog naar 5* en daarnaast krijgt de plaat een - voorlopig nog bescheiden - top-10 notering.

avatar van mayhemblik
Heerlijke plaat die in je bolletje blijft zitten.

Hun beste samen met Barrel Chested (die stiekem nog wel beter is eigenlijk)

avatar van frolunda
Kachtige mix van blues,rock en country die na 12 jaar nog steeds staat als een huis.GEWELDIG

Deze net voor 4 euro gescoord van Discogs, nieuwstaat zelfs. Erg blij mee uiteraard.

Ook ik ben meer een fan van Barrel Chested, maar deze is wat meer catchy en blijft wat beter in je hoofd hangen. Placemat Blues start het drinkfeest van de avond, Josephine staat tussendoor even stil bij die verborgen liefde, bij Lumberlung sla ik nog maar een whiskytje achterover (neem eigenlijk aan dat t nummerr over een kater gaat, ook al word t niet expliciet vermeldt) en bij Pinball Song is het tijd voor een feestje, met een licht wrange afloop, maar dat zat erin na al die whisky. Dan doe je weleens domme dingen!

Ja fijn!

and they all made fun of him: yo, and where's Josephine!???? *gitaarsolo*

kistenkuif
Hier is ze http://www.musicmeter.nl/images/cover/172000/172403.jpg Vrolijk hitje toen.

Dit album en Barrel Chested horen bij mijn muzikaal interieur. Shaggie, pijpje bier en hopla we leven nog.

kuifenco
2008. Zoonlief aan de lijn: pa hij komt! Tuurlijk jongen, dat zeggen de Jehova's al jaren. Nee die niet maar Brent Best wél, toetert hij triomfantelijk. Ik schiet overeind uit mijn luie stoel. En ik heb al kaartjes, pa! Ik grijns, goed opgevoed die knul. Een paar dagen later wij naar Paradiso. Voor een soloset van Best boven. Buiten bij de poort: black and beautiful. In afwachting van hot funky stuff beneden in de tempel. We glibberen er langs. Boven geen mens. Wel twee eenzame microfoons. Stipt op tijd slaat Brent de eerste noten uit zijn gitaar. Met een stoïcijns vervolg. Ondanks gebrek aan volk en stampend burengerucht. Afijn, het was niet goed. Ook niet slecht. De magie van Slobberbone-live ontbrak. Nogal wiedus. Mijn hoop bleek te groot. Zoon was al weg. Naar beneden. Achter mooie meiden aan. Goed opgevoed, dat zei ik toch?

En hoe is het nu met beste Brent? Check it out:

Brent Best : interview op KindaMuzik

En dit Album? Met Barrel Chested vooraan in mijn plaatregaal. Als antidépripil voor het grijpen.

avatar van ArthurDZ
Off-topic bericht verwijderd.

avatar van ZERO
Zeer degelijke country-rockalbum van Slobberbone. Voor mij wel net wat minder dan z'n voorganger, vooral doordat hier voor mij toch ook wat missers op staan. Vooral 'Trust Jesus' en 'Gimme Back My Dog' vind ik persoonlijk wat simplistisch.

Langs de andere kant staan er ook voldoende toppers op op dat goed te maken. Opener 'Meltdown' en afsluiter 'Pinball Song' vind ik echt geweldig. Als 3e favoriet heb ik 'That Is All' aangeduid.

avatar van Pietro
Jaren geleden heb ik alle studioplaten Slobberbone in huis gehaald nadat ik een stuk had gelezen in van (ik meen me te herinneren) popjournalist Jan Donkers. Dat is inmiddels ruim tien jaar geleden en nog altijd draai ik de platen van deze sympathieke Texaanse band vrij regelmatig.

Deze Everything You Thought Was Right, Was Wrong Today vind ik persoonlijk het beste album van de band, omdat de mix van southern rock met americana en rock n’ roll hier tot volle wasdom komt in smaakvolle tracks als Meltdown, Trust Jesus, Lazy Guy of Pinball Song. Vooral dat laatste nummer brengt mij altijd weer in een positieve bui, ik krijg er altijd goede zin van. Hetzelfde geldt ook wel voor Placemat Blues. Ook de wat rustigere tracks als Josephine en Lumberlung kan mij prima bekoren. Sterkste troef voor mij is het rauwe, mede door de whiskey gekleurde stemgeluid van Brent Best.

Ik blijf het jammer vinden dat ik de band nooit live aan het werk heb gezien, vooral ook omdat ze in Nederland best wel aardig wat aanhang hadden. Ik lees hier dat Brent Best ook wat solomateriaal uit heeft gebracht, dus hoog tijd voor mij om daar eens achteraan te gaan.

Everything You Thought Was Right, Was Wrong Today zit voor mij dicht bij de maximale waardering. Die deel ik niet zo snel uit en dat doe ik nu ook niet, omdat ik het instrumentale stukje Magnetic Heaven af en toe nog wel eens skip: 4,5*.

Kalamitsi
Dit album en zijn voorganger hebben bij mij de tand des tijds fier doorstaan en draai ik nog met enige regelmaat. Bij een dubbele espresso om mij voor te bereiden op een veelbelovende drukke dag. De geinige naam van de band lijkt me overigens niet echt stimulerend voor hoge verkoopcijfers. De muziek wel.