Slobberbone - Everything You Thought Was Right Was Wrong Today (2000)

Rock / Country
Label: New West

1. Meltdown (3:36)
  2. Placemat Blues (3:55)
  3. Trust Jesus (4:14)
  4. Gimme Back My Dog (5:01)
  5. That Is All (3:32)
  6. Josephine (7:12)
  7. Lazy Guy (4:18)
  8. Bright Eyes Darkened (3:59)
  9. Lumberlung (4:28)
  10. Magnetic Heaven (2:32)
  11. Some New Town (4:57)
  12. Pinball Song (4:37)
avatar van Pietro
Jaren geleden heb ik alle studioplaten Slobberbone in huis gehaald nadat ik een stuk had gelezen in van (ik meen me te herinneren) popjournalist Jan Donkers. Dat is inmiddels ruim tien jaar geleden en nog altijd draai ik de platen van deze sympathieke Texaanse band vrij regelmatig.

Deze Everything You Thought Was Right, Was Wrong Today vind ik persoonlijk het beste album van de band, omdat de mix van southern rock met americana en rock n’ roll hier tot volle wasdom komt in smaakvolle tracks als Meltdown, Trust Jesus, Lazy Guy of Pinball Song. Vooral dat laatste nummer brengt mij altijd weer in een positieve bui, ik krijg er altijd goede zin van. Hetzelfde geldt ook wel voor Placemat Blues. Ook de wat rustigere tracks als Josephine en Lumberlung kan mij prima bekoren. Sterkste troef voor mij is het rauwe, mede door de whiskey gekleurde stemgeluid van Brent Best.

Ik blijf het jammer vinden dat ik de band nooit live aan het werk heb gezien, vooral ook omdat ze in Nederland best wel aardig wat aanhang hadden. Ik lees hier dat Brent Best ook wat solomateriaal uit heeft gebracht, dus hoog tijd voor mij om daar eens achteraan te gaan.

Everything You Thought Was Right, Was Wrong Today zit voor mij dicht bij de maximale waardering. Die deel ik niet zo snel uit en dat doe ik nu ook niet, omdat ik het instrumentale stukje Magnetic Heaven af en toe nog wel eens skip: 4,5*.