Inspectah Deck - Chamber No. 9 (2019)

Label: Tuff Kong

1. Shaolin Rebel (2:43)
  2. No Good (2:56)
  3. Russell Jones (3:29)
  4. Can't Stay Away (3:30)
  5. Na Na Na (3:28)
  6. Chamber No. 9 (2:32)
  7. Certified (2:27)
  8. 24K (3:11)

met Cappadonna en Hellfire

9. What It Be Like (3:24)
  10. Game Don't Change (3:00)
  11. Dolla Signs (3:08)

met Mz. Geminii

12. Who Run It (4:00)

met Hellfire en Streetlife

13. Fire * (2:39)

met Trife Diesel

avatar van 'rens.
Serieus een heel goed album! Ben groot fan van Inspectah. Dit verdient meer aandacht!

avatar van bennerd
Ik weet het niet. Het is zoals alle Inspectah Deck-platen eigenlijk. Zit allemaal wel goed in elkaar en Deck is een sterke rapper, maar het stelt altijd wel teleur door de matigheid. Hij heeft sterke ondersteuning nodig zodat hij zich enkel hoeft te focussen op het spitten. Dat merkte je bij Wu-Tang, maar merk je nu ook bij CZARFACE. Dit is degelijkheid troef en daar zitten we niet op te wachten bij hem. Het is wel weer wat sterker dan Cynthia's Son, maar daar blijft het ook bij. Niet slecht, maar een grijze muis.

avatar van thomzi50
Grijze muis vind ik wel heel weinig eer voor toch een van de lenigste rappers van de Wu-Tang - maar ik begrijp wat je bedoelt. Voor mij is geen Wu-rapper bij wie het verschil tussen zijn sterke (en soms echt legendarische) verses in het collectief en zijn toch wat tamme solowerk. Wel vind ik het tof hoe Deck zich de laatste jaren voluit op het 'spitten' heeft toegelegd: geen poespas, geen handreikingen naar een groot publiek, geen social media-inzet, maar gewoon vrij rechttoe-rechtaan hiphop. Czarface springt wat dat betreft natuurlijk het meeste in het oog, al vind ik die projecten nooit zo goed als ik ze zou willen vinden.

Deze soloplaat heeft ook iets egaals, iets saais misschien wel, maar een zwak moment zit er niet tussen en Deck rapt gedreven, gefocust, met een grote trouw aan waar-ie vandaan komt en een duidelijk grote liefde voor hiphop.