geplaatst: 8 mei 2007, 23:03 uur
Daar is tie dan.
Vanaf morgen of overmorgen te krijgen via de website van het label. Zwaar gelimiteerd, maar 40 stuks.
Hij is al door enkele mensen geluisterd en referenties die opkwamen vanuit deze mensen zijn Daniel Menche meets Thomas Köner.
geplaatst: 8 mei 2007, 23:11 uur
Ik dacht juist dat het dit keer noise ging worden? Thomas Köner doet toch meer denken aan het eerdere werk.
ElMeroMero
geplaatst: 8 mei 2007, 23:13 uur
Menche al eens goed beluisterd Gyzzz ?
Ik heb er in elk geval wel zin an. Kom maar op met die drones, Sietse !

Ik heb er in elk geval wel zin an. Kom maar op met die drones, Sietse !
geplaatst: 8 mei 2007, 23:16 uur
Ja ik ken enkele nummers van Daniël Menche die toch geen noise waren, maar ik moet bekennen dat ik me er inderdaad niet erg in verdiept heb

geplaatst: 8 mei 2007, 23:22 uur
The most wanted plaat van 2007, nu al
. Ga deze absoluut beluisteren.
. Ga deze absoluut beluisteren.
geplaatst: 8 mei 2007, 23:36 uur
Gyzzz, Menche maakt behoorlijk wat noise, maar dan zachtjes en erg subtiel.
Dit is niet zachtjes en niet subtiel, maar toch erg Menche achtig, maar dan met Köner invloeden.
Dat werk dat geen noise zou worden ben ik nog steeds mee bezig, maar dat is gewoon een langer termijn project (nu al 2 jaar
geplaatst: 9 mei 2007, 23:58 uur
Sampletje:
3:32
En dan hier hoe dat er zo al uitziet.
Hij is nu dus echt uit.
3:32
En dan hier hoe dat er zo al uitziet.
Hij is nu dus echt uit.
geplaatst: 16 mei 2007, 19:27 uur
Sietse schreef:
Kon slechter ..

geplaatst: 16 mei 2007, 19:34 uur
dat dacht ik ook, maar anders gewoon eens kijken wat het label zegt......die noemt een Tony Conrad en dat is toch ook niet niks. Maar goed, label is natuurlijk altijd verkoop praatje
Al is het natuurlijk zo

Al is het natuurlijk zo

fastpulseboy
geplaatst: 16 mei 2007, 23:55 uur
die paar minuten op die link klinken vast errug goed!!!!
geplaatst: 23 mei 2007, 20:31 uur
Mijn intepretatie van je nieuwe plaat:
Ergens, diep onder de grond woont ener Orphax, deze Orphax, die trouwens ook wel eens boven de grond komt, om zichzelf vervolgens op de hoogste troon in de Paradiso te zetelen, heeft te kampen met een probleem; zijn badkamer is op hol geslagen. Hij belt een monteur om langs te komen. Eenmaal diep onder de grond aangekomen in de badkamer ziet de monteur (loodgieter) direct wat er aan de hand is; het stoomt aan alle kanten, een lek! Door de stoomwolken heen probeert hij te zoeken waar deze lek zich bevind, maar tot zijn grote schrik merkt hij op dat er overal gaten zitten waar stoom doorheen komt. "Misschien zit het probleem ook wel onder de lampenkap" vraagt hij zich af. Behendig draait hij de lampenkap van het plafond af, dit levert nogal wat storing op. Duidelijk te horen na 10:00 minuten van de track. De kap wordt weggezet (kijk maar op de cover van dit album) en de monteur gaat verder. De hitte is ondragelijk, hij stikt zo wat! We zijn nu al 11 minuten verder in de ondergrondse badkamer van Orphax en nog lijkt het probleem niet opgelost. Al mopperend, en snakkend naar adem geeft de monteur het op. Het zetelt zichzelf neer en begint het geluid te analyseren. "Ik vind het best intens klinken, waarom zou ik nog sleutelen" denkt hij bij zichzelf. De monteur ziet geen hand voor ogen meer, de hele badkamer is bevangen in een nevel. Hij begint te hallucineren na 14 minuten en meent allerlei gefluit te horen. Langzaam zakt onze monteur weg, hij is gevangen in Orphax's drone dimensie. Het geluid zakt qua frequentie en wordt daarna weer wat hoger, meer 'up-tempo' aldus, zo lijkt het. Een onstoffelijke ervaring, arme monteur.
Na 18 minuten wordt je uit deze hele sleur weer in de werkelijkheid gezet. Even bijkomen, even wennen, en opeens is het stil..
Naast het verhaaltje;
Knap werk, diep intens geluid waar op de achtergrond erg veel te ontdekken valt.. De hypnotiserende werking van je plaat is in ieder geval een dikke pluspunt. Het wegzakken van het geluid op de 18e minuut is een hele confrontatie plotslings. Ik geloof best dat je veel layers gebruikt heb, en dit is alleen maar een aanmoediging om er in het vervolg nog meer (of misschien wel minder) te gebruiken.. Ik weet niet hoe je er in staat momenteel.
4,0*, en ik bewaar nog een paar luisterbeurten voor in de nacht

Naast het verhaaltje;
4,0*, en ik bewaar nog een paar luisterbeurten voor in de nacht

geplaatst: 23 mei 2007, 20:42 uur
Mijn eerste indrukken zijn ook positief
Maar voor een uitgebreider oordeel ga ik het eerst nog onderwerpen aan de koptelefoon.
geplaatst: 24 mei 2007, 00:34 uur
nee, ik ben er door heen, althans de 3 die ik nog heb zijn gereserveerd en worden een dezer dagen opgehaald dan wel verzonden. Maar op www.cuthands.net is ie gewoon te krijgen.
geplaatst: 24 mei 2007, 19:01 uur
Het zijn 4 sterren geworden
Erg sterk vind ik de manier waarop het geluid naarmate het nummer vordert steeds drukkender en beklemmender wordt, terwijl je dat eigenlijk amper door hebt. Heel geleidelijk word je naar binnen gezogen in een of andere vliegtuigmotor en kun je niet meer terug, totdat je helemaal opgeslokt wordt en het in een keer stilvalt. Althans, zo was mijn associatie. Zodra ik hem opgezet heb, heb ik hem elke luisterbeurt dan ook volledig afgeluisterd.
Erg geslaagd dus.

Erg geslaagd dus.
handsome_devil
geplaatst: 24 mei 2007, 20:55 uur
Ook 4 sterretjes van mijn kant.
Wat mijn voorgangers al zeiden, de muziek grijpt je vanaf de eerste seconde vast en laat je pas een kleine 21 minuten later weer los. In die tijd wordt je meegevoerd naar een wereld die geregeerd wordt door subtiele noise drones. Kil en duister, maar toch op de één of andere manier warmte voortbrengend. Een exotherme reactie zoals dat zo mooi in de scheikunde heet, en het is jammer dat je dan zo abrupt weer met beide benen op de grond komt te staan, terug in de bewoonde, endotherme wereld.
Trouwens, en nu worden jullie allemaal heel jaloers, de man achter Orphax gaf mij ooit een knuffel.
geplaatst: 24 mei 2007, 23:36 uur
handsome_devil schreef:

geplaatst: 12 juni 2007, 20:37 uur
Omdat het een EP is?
@handsome: Wie stond er achter Sietse dan?
@handsome: Wie stond er achter Sietse dan?
handsome_devil
geplaatst: 12 juni 2007, 20:48 uur
Maak niet zulke flauwe opmerkingen tegen mij en mn broertje plz.
Mojo Pin
geplaatst: 12 juni 2007, 20:49 uur
Wat is het verhaal achter de titel? Of hoef ik daar verder niets achter te zoeken?
geplaatst: 12 juni 2007, 21:23 uur
ik was toevallig aan het lezen over de Vrijmetselaars (Freemasonry), Ra, 9-11 en andere zaken toen ik ergens deze titel tegen kwam (er is een boek genaamd Proofs of Conspiracy uit de 19e eeuw (ben ff de schrijver kwijt) die vele theorieën heeft opgeschreven over de Vrijmetselaars en vergelijkbare zaken). Dit vond ik wel mooi bij de muziek passen, ook afgaande op de mystiek rond allerlei zaken.
Er worden nl. allerlei verbanden opgeroepen in vele discussies die praten over "New World Order" die alles zouden bepalen dat er gebeurd op Aarde.
Hier op aansluitend wou ik eigenlijk een hoes maken met het Oog van Horus (het oog van Ra) maar dit vond ik te makkelijk en te weinig overlaten voor de eigen interpretatie.
Dit alles gewoon puur omdat ik het wel leuk vond, maar niet met een diepere gedachte er achter.
De muziek ansich is meer het idee achter ijzige stormen en bewegende gletsjers, zoals zoveel van mijn muziek inspiratie put uit de geologie (en de natuur het algemeen)
Verder moet je er niet al te veel achter zoeken.
Toevallig wou ik ook nog wat melden over dit cd'tje dus doe ik dat maar in dezelfde post...
Er staat een review in de nieuwste Vital Weekly (vrijwel onderaan deze pagina: http://vitalweekly.net/580.html ) en in de komende Gonzo Circus staat er ook een (juni/juli)
Verder moet je er niet al te veel achter zoeken.
geplaatst: 12 juni 2007, 21:25 uur
beastie boy schreef:
waarom staat er maar één liedje op jou CD sietse?
waarom staat er maar één liedje op jou CD sietse?
Het nummer is 20 minuten lang, en er kan niet meer op een mini CD (3"). Ik had geen ander materiaal dat bij deze track past (wel veel nummers die binnen een ander thema passen) dus vond ik het ook niet echt leuk om er een full-length release van te maken.
Het zou totaal uit de toon vallen.