Dizzee Rascal - Maths + English (2007)

Hip-Hop / Electronic
Label: XL

1. World Outside (3:07)
  2. Pussy'ole (Old Skool) (3:27)
  3. Sirens (3:30)
  4. Where's da G's (4:54)

met UGK

5. Paranoid (2:36)
  6. Suk My Dick (2:58)
  7. Flex (3:21)
  8. Da Feelin' (3:56)
  9. Bubbles (3:29)
  10. Excuse Me Please (3:39)
  11. Hard Back (Industry) (4:11)
  12. Temptation (2:34)

met Alex Turner

13. Wanna Be (3:23)

met Lily Allen

14. You Can't Tell Me Nuffin' (3:31)
  15. G.H.E.T.T.O. * (3:25)
  16. Driving with Nowhere to Go * (3:56)
  17. Where's da G's [El-P Remix] * (4:38)
  18. Dean * (2:32)
JustaRascal
Wederom maar 1 grime track, de laatste track. Wel jammer, ik dig de nieuwe dizzee niet zo.

Maarten||
Ik snap niet dat dit album hoger komt dan Boy in da Corner. Ik vind hem toch beter op zijn eerste album dan hier. Ook ik mis hier de grime-beats. Stem volgt later.

avatar van Urbanoetang
Ik vind dit ook vele malen minder dan Boy in da Corner, hoewel ik deze nog nooit echt goed heb gehoord omdat ik telkens als ik begin met het luisteren van deze plaat denk: Oke ik zet boy in da corner wel op.

avatar van Capo Regime
Dizzee rascal gaat mainstream, en verandert van Grime naar normalere hiphop. het gaat eerlijk gezegd goed, en de meeste mensen buiten de UK diggen grime niet omdat het teveel rare geluiden bevat. ik persoonlijk begrijp helemaal waarom er mensen zijn die onorthodoxe beats lekker vinden. ik hoor ook bij die groep mensen en vind het dus eigenlijk jammer dat Dizzee aan het veranderen is. Al met al een prima hiphop cd.

avatar van 'State Of Mind'
Pussy'ole (Old Skool) is echt zo'n vette track!

avatar van Carolaah
Zo, hier ga ik me ook eens aan wagen.. Weet nog goed dat hij vorig jaar op LL kwam en ik me toen ter voorbereiding heb geprobeerd me in z'n muziek te verdiepen, helaas was ik toen niet heel enthousiast..

maar die nieuwe single 'dance wiv me' deed m'n interesse weer opwekken... zal wel een nieuw album aan komen..

Eerst dit album maar eens checken

avatar van Raul
Ik vind het moeilijk dit album te beoordelen in vergelijking met zijn vorige twee.. (en dan vooral de 1e)
Aan de ene kant was Boy In Da Corner gewoon fresher, origineler en over het algemeen gewoon veel genialer dan Maths & English, maar aan de andere kant ben ik het met mensen hier eens dat dat album af en toe wat erg druk en hype overkomt waardoor ik er niet altijd zin in heb.
Deze is duidelijk toegankelijker, meer laid back en meer hiphop dan zijn voorgangers. Wel op de geslaagde manier overigens, vooral het eerste deel van het album vind ik erg vet.

Voor nu 3,5 sterren, kan zeker nog wel omhoog naar 4.
Favorieten zijn Pussy'ole, Sirens en Where's Da G's

X-man
Dizzee komt met Maths & English toch wel verrassend uit de hoek. Ander soort beats, andere stijl en wat bekendere features (die ik trouwens meer vind toevoegen dan op zijn vorige 2 cd's).

Ik vind deze plaat sowieso beter dan Showtime, het is allemaal minder eentonig en hij klinkt ook veel fresher, vol met energie. Toch is het jammer dat hij het allemaal wat commerciëler aanpakt, maar wonderbaarlijk genoeg gaat dit niet ten koste van de creativiteit en originaliteit. Nummers als World Outside en Hard Back (Industry) tonen dit wel aan.

avatar van Raul
wat een vette clip heeft Sirens! had ik nog nooit gezien...

thejazzscène
Paranoid vind ik het sterkste nummer: die achterliggende, bijna onhoorbare strings maken er een 'subtiele' anthem van.