Sa-Ra - The Hollywood Recordings (2007)

Hip-Hop / R&B
Label: Babygrande

1. Seagulls (Intro) (1:00)
  2. Hey Love (3:14)

met Ty

6. Rosebuds (4:18)
  7. Feel the Bass (3:00)

met Talib Kweli

8. Not on Our Level (3:34)

met Capone-n-Noreaga

9. White! (On the FLoor) (2:57)
  10. Bitch (3:22)
  11. Do Me Gurl (3:57)

met Ty

12. Ladies Sing (3:30)
  13. Sweet Sour You (3:23)

met Bilal

14. Tracy (2:24)

met Rozzi Daime

15. Fly Away (4:12)

met Erykah Badu en Georgia Anne Muldrow

16. Lean on Me (3:31)

met Kurupt, Lord Nez en Erika Rose

17. Fish Fillet (3:37)

met Pharoahe Monch

18. Thrilla (3:59)

met J Dilla

19. Hollywood (Redux) (5:31)
Hmm, raar dat hier nog geen berichtjes staan. Sa-Ra is echt opkomend, dacht ik tenminste.. Heb het album nu een paar dagen, nog een paar keer beluisteren voordat ik stem. Het klinkt tot-nu-toe aardig tot goed..

Gekkenhuis
Ik heb alleen Feel the Bass beluisterd en daar vond ik niet zoveel aan.

Ik denk ook wel dat het naar 'aardig' gaat, het is een beetje blackalicious vs outkast maar dan iets minder.

het is in ieder geval geen alledaagse hip/hop

3,5 * voor nu.

avatar van waxs
Ik vond het ook niet echt zo'n spectaculaire plaat. Waarschijnlijk duiken ze binnenkort de studio in met Madlib, dat zou wel eens een heel verassend resultaat kunnen hebben.

avatar van essence
Toch wel een verfrissende aanpak van hiphop/r&b. Zeker interessanter dan veel van de hedendaagse stuff in het genre.

avatar van Reijersen
Verrassend leuk album. Erg soulvolle hiphop met wat R&B invloeden. Vooral nummers 13 en 15 zijn erg sterk, maar dat viel bij mij te verwachten.

4 sterren.

Rene1979
Paar leuke tracks met common Talib en Monch verder nergens bijzonder

avatar van essence
essence schreef:

Maar na een paar luisterbeurten toch slechts enkele tracks die blijven hangen. De rest heeft weinig om het lijf en daarom de score aangepast naar "juist met de hakken over de sloot".

avatar van kemm
Na de eerder gereleaste 12-inches verwachtte ik een knaller van een plaat. Dat is hij toch niet geworden, maar absoluut een verdienstelijk album. Een mooie 4*.

Zouden normaal gezien in het voorjaar nog met nieuw werk afkomen.

Dj2Jelle
Matig album van een groep die beter kan. Volgens mij komt er in Juni/Juli een nieuw album van The Creative Partners. Al een paar snippets gehoord en het klinkt goed.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dit vrij weinig met hip-hop te maken hebben. Het is meer soul/R&B met hier en daar rap. Neemt niet weg het feit dat het een heerlijke plaat is. De funky producties van Sa-Ra heb ik eigenlijk altijd wel leuk gevonden, maar ik heb nu pas hun album beluisterd. Zoals gezegd, een lekker, soulful album met relaxte producties en de raps van o.a. Pharoache Monch en Talib Kweli passen goed. Af en toe wordt het een beetje te zoet allemaal. Het nummer met Dilla vind ik trouwens echt een erg vet nummer!