Crowded House - Time on Earth (2007)

Australiƫ
Label: Capitol

1. Nobody Wants To (4:09)
  2. Don't Stop Now (3:54)
  3. She Called Up (2:53)
  4. Say That Again (5:20)
  5. Pour le Monde (5:09)
  6. Even a Child (3:58)
  7. Heaven That I'm Making (3:57)
  8. A Sigh (3:16)
  9. Silent House (5:52)
  10. English Trees (3:42)
  11. Walked Her Way Down (4:16)
  12. Transit Lounge (4:25)
  13. You Are the One to Make Me Cry (3:43)
  14. People Are Like Suns (3:53)
  15. She Called Up [Home Demo] * (3:16)
  16. A Sigh [Home Demo] * (2:24)
  17. Here's a Note [Studio Demo] * (2:27)
  18. Purple Light [Studio Demo] * (4:40)
  19. So Dramatic * (3:35)
  20. Stare Me Out [Alternative Version] * (3:27)
  21. Distance Across [Studio Demo] * (3:15)
  22. Lost Island * (3:18)
  23. Stare Me Out * (4:15)
  24. Bound to Rescue [Home Demo] * (2:30)
  25. Don't Stop Now [Home Demo] * (3:12)
  26. Won't Be Silent [Home Demo] * (3:35)
  27. People Are Like Suns [Piano Version] * (3:51)
avatar van vigil
In de loop der jaren krijgt Finn en co steeds meer waardering bij mij. Zo ook deze plaat. Ik verhoog hem daarom ook met een halfje naar een 3,5*. Het is misschien niet altijd even spannend (zeker in vergelijk met Split Enz) maar het zit zo verdomde goed ik elkaar dat elke CH plaat toch steeds weer fijne draaimomenten zijn. Dus ook deze comebackplaay, Pour le Monde is mijn favoriet.

avatar van vigil
Wat een prachtig album is dit toch. Het ambacht van songsmid heeft weer een nieuwe dimensie gekregen. Nummer 2 en 5... prachtig

avatar van Twinpeaks
Redelijk album , maar het oogt naar het eind toe wat futloos. Finn heeft zijn sporen natuurlijk reeds verdiend, maar het is zonde dat hij de zwakkere broeders in dit geval er niet uit heeft gefilterd . Een ietwat compacter album had meer impact gehad in mijn beleving. Evengoed voegt hij weer parels toe aan zijn toch al niet misselijke oeuvre . 1,2 en 5 zijn niet te versmaden weer. Voor de rest stoort het niet , maar veer ik ook nergens meer op. Goed gedaan , maar je kunt beter , Neil .3 en halve ster

avatar van milesdavisjr
geplaatst:
Na een lange tijd kwam Neil met dit album op de proppen en waren de melodieën voorheen zo toegankelijk als aalgladde oorwurmen, bleek het nieuwe album wat weerbarstiger te zijn.
Niet dat Time on Earth een hele moeilijke plaat betreft maar je moet wat meer moeite doen en dat is helemaal niet erg.
Bepaalde stukken herinneren nog wel naar het verleden maar een ''Four Seasons In one Day'' zal je hier niet op aantreffen.
Als je echter verder kijkt dan de op de Beatles gestoeide insteek ontwaar je een heel aantal fraaie nummers.
Van de prima opener Nobody Wants To, het kamerbrede Even a Child of het dramatische A Sigh, het compositorische talent in zijn pen heeft Finn nooit verloren.
Dik een uur is echter alleen net even teveel van het goede, op de tweede helft staan er titels op die minder de aandacht opeisen.
Time on Earth is niet de beste schijf in het oeuvre van Neill, maar hij hoeft zich ook allerminst te schamen voor dit, bij vlagen fraaie album.