Crowded House - Time on Earth (2007)

Australiƫ
Label: Capitol

1. Nobody Wants To (4:09)
  2. Don't Stop Now (3:54)
  3. She Called Up (2:53)
  4. Say That Again (5:20)
  5. Pour le Monde (5:09)
  6. Even a Child (3:58)
  7. Heaven That I'm Making (3:57)
  8. A Sigh (3:16)
  9. Silent House (5:52)
  10. English Trees (3:42)
  11. Walked Her Way Down (4:16)
  12. Transit Lounge (4:25)
  13. You Are the One to Make Me Cry (3:43)
  14. People Are Like Suns (3:53)
  15. She Called Up [Home Demo] * (3:16)
  16. A Sigh [Home Demo] * (2:24)
  17. Here's a Note [Studio Demo] * (2:27)
  18. Purple Light [Studio Demo] * (4:40)
  19. So Dramatic * (3:35)
  20. Stare Me Out [Alternative Version] * (3:27)
  21. Distance Across [Studio Demo] * (3:15)
  22. Lost Island * (3:18)
  23. Stare Me Out * (4:15)
  24. Bound to Rescue [Home Demo] * (2:30)
  25. Don't Stop Now [Home Demo] * (3:12)
  26. Won't Be Silent [Home Demo] * (3:35)
  27. People Are Like Suns [Piano Version] * (3:51)
avatar van Ronald5150
Crowded House komt na een jarenlange stilte op de proppen met ”Time on Earth”. Na ”Woodface” was eerlijk gezegd mijn interesse in Crowded House weggeëbd. Luisterend naar ”Time on Earth”, hoor ik nog steeds de vakmanschap van de gebroeders Finn. Deze jongens, en dan met name Neil, zijn echte liedjesschrijvers. Toch heb ik niet dezelfde beleving als met Woodface. Ik kan er niet echt de vinger op leggen maar ”Time on Earth” pakt me een stuk minder. Misschien heeft het wel iets met tijdsgeest van Woodface te maken. Op dat moment voelde die muziek voor mij goed. Inmiddels heeft mijn muzikale smaak zich verder ontwikkeld, en luister ik eigenlijk niet heel vaak naar dit soort muziek. ”Woodface” blijft een album dat ik graag hoor, maar met mijn huidige muzikale referentiekader vind ik ”Time on Earth” niet meer dan redelijk.