Tindersticks - Can Our Love... (2001)

Label: Beggars Banquet

1. Dying Slowly (4:36)
  2. People Keep Comin' Around (7:12)
  3. Tricklin (2:15)
  4. Can Our Love... (5:57)
  5. Sweet Release (8:55)
  6. Don't Ever Get Tired (3:07)
  7. No Man in the World (6:06)
  8. Chilitetime (7:33)
avatar van frolunda
Mooie ingetogen cd van de Tindersticks.Doet me in de verte wel wat denken aan het rustige werk van Nick Cave en ook Leonard Cohen komt voorbij.Beste nummer,het prachtige People keep comin' around.

avatar van potjandosie
het vijfde reguliere album van Tindersticks met 7 merendeels collectief door de band geschreven nummers en 1 nummer van Stuart Staples, het iets mindere "Tricklin".

alle overige nummers zijn stuk voor stuk prachtige, ingetogen, melodisch sterke song pareltjes die om maar een open deur in te trappen onder de huid kruipen. het tempo is langzaam en de nummers worden prachtig, melancholisch ingekleurd met o.a. cello, viool, trombone en trompet.

"Dying Slowly", "People Keep Comin Around", "Can Our Love", "Sweet Release" en "No Man in the World" 5 sterren
"Don't Ever Get Tired" en "Chilitetime" 4,5
"Tricklin" 3,5

een album dat voelt als een warme deken, gloedvol en emotievol gezongen door de romanticus Stuart Staples. "Can Our Love" is wellicht hun meest toegankelijke album en minder interessant voor de meer avontuurlijk ingestelde Tindersticks liefhebber.

Album werd geproduceerd door Tindersticks & Ian Caple
Recorded at Eastcote Studios, London, UK