Tygers of Pan Tang - Ritual (2019)

Rock / Metal
Label: Mighty

1. Worlds Apart (5:21)
  2. Destiny (5:01)
  3. Rescue Me (4:39)
  4. Raise Some Hell (3:02)
  5. Spoils of War (5:32)
  6. White Lines (4:22)
  7. Words Cut Like Knives (4:37)
  8. Damn You! (3:52)
  9. Love Will Find a Way (4:13)
  10. Art of Noise (4:41)
  11. Sail On (7:38)
  12. Don't Touch Me There [2019 Version] * (4:18)

avatar van gigage
Rob Weir heeft de zanger behouden en dat is een goede keuze. De Italiaan past prima bij de retro metal van de Tygers. Lekker plaatje weer.

avatar van Sir Spamalot
Jacopo Meille is volgens mij de naam van de zanger en het album klinkt goed. De eerste paar luisterbeurten lieten niet echt een "grote" indruk bij mij na, maar het is goed gedaan. De oudjes laten van zich horen en ik klaag niet, heel zeker niet. Ambachtelijk goed maar wat ga je een oude rot in het vak als gitarist van het eerste uur Robb Weir nog leren? Mooie gitaarsolo's ook, nostalgie aan.

avatar van Sir Spamalot
Ja hoor, ik vind dit echt wel een goeie. Twee rustigere momenten – lees semi-ballads – staan hierop in de vorm van Words Cut Like Knives en Love Will Find a Way (natuurlijk geeft de titel het weg) maar ik herontdek weer mijn geliefde NWoBHM in een fris en modern jasje, natuurlijk heb ik nog altijd niets tegen de oudere “meuk”. Goeie songs, goeie riffs, goeie solo's én een goeie zanger blijven de basisingrediënten van een lekkere plaat. Ook het geluid van deze plaat draagt bij aan mijn luisterervaring. Slotnummer Sail is lang en mooi gedaan qua opbouw, beetje voorspelbaar maar wat is nog nieuw heden ten dage? Bonustrack Don't Touch Me There is natuurlijk is een heropname in de huidige bezetting.

avatar van Kronos
Hoe kan dit album nu opeens twee jaar oud zijn?

Op cd gekocht maar nog veel te weinig beluisterd. Jaren vliegen voorbij als maanden, maanden als weken, weken als dagen en dagen als uren. Maar vandaag had ik toch een uurtje de tijd om dit album nog eens te draaien. Toch wel straf dat zo'n bandje uit de jaren tachtig na zoveel jaren echt in topvorm is.

Beste album van deze band. Nog beter dan hun klassiekers als Spellbound. De meeste nummers zijn super melodieus en de productie is fantastisch. Hopelijk trekken ze deze lijn door op de volgende plaat.