Torturing Nurse - NanaNanaNanaNanaNanaNana (2005)

China

45. nnA (0:56)
  46. ann (0:46)
  47. an (0:04)
Wat?

Ik zou daar kunnen eindigen, want meer zinnigs is er over Nana(...)Nana toch niet te zeggen, eigenlijk. Een 40 minuten halfdronken geschreeuw ('screamo vocals' volgens het label) en wat EMS-verkrachting, niets meer. Achterlijkste plaat die ik tijden heb gehoord, dus een verdiende 3,5*.

handsome_devil
Verdomd episch albumpje. De naam doet misschien vermoeden dat dit een nogal puberaal muzikaal experiment is, maar niets is minder waar. Junky weet op emotionele (die screamo vocals worden terecht screamo vocals genoemd) wijze een heel aparte sfeer te scheppen die ook diepe indruk op mij maakte na de eerste keer luisteren en nog steeds. Het hoesje is ook erg mooi want je krijgt er twee gekleurde plasticjes bij waardoor je dubbel zoveel artwork hebt. En met 47 nummers is dit tenminste niet zo'n album dat alleen vanuit commercieel oogpunt gemaakt is. Er staan ook weinig skipnummers op, dus je krijgt echt waar voor je geld! Laat ik maar eens met 4 sterren beginnen.

avatar van Paalhaas
Ik ben benieuwd.

lambf
Vaag album, schreeuw met noise-dingetjes, ik kan er weinig mee. Voor dit soort dingen zet ik liever Masonna op. Nee, ik kan niet verder komen dan een 2,5*.

sxesven
Nou, nogal een wéreld van verschil met Masonna. Daarbij vind ik Masonna zo bekeken wel één van de minst interessante noise-artiesten die bovendien al jaren vrijwel exact hetzelfde kunstje doet: schreeuwen en veel high-pitched screeches en distortie, af is je noise. Dan is Torturing Nurse stukken interessanter. Zo'n plaat als deze ademt gewoon de pure kracht en rauwheid die erin gestoken zijn. En zeg nou zelf, plaat na plaat met die volgestouwde high-pitched geluidsmuren, da's toch gewoon krek saai? Torturing Nurse laat tenminste nog wat ruimte over en hun noise is hierom veel effectiever en boeiender. Vind het nog steeds een toffe plaat die inmiddels 4* heet binnen weten te slepen, momenteel mijn meestgedraaide noiseplaat.

lambf
Mischien wel, maar omdat ik weinig noise ken pak ik dat toch als voorbeeld, en dan vind ik dit saai. Het pakt mij ook helemaal niet. Masonna is zo goed omdat het juist enorm chaotisch en opgefokt is, waardoor ik dat veel lekkerder vind. Je krijgt daar gewoon een kick van, maar helaas niet bij deze plaat .

sxesven
Ja, Masonna klinkt inderdaad wel lekker opgefokt (maar dat staat w.m.b. dan weer niet gelijk aan intens, wat deze plaat wel is en Masonna doorgaans niet echt), maar als ik zelf gewoon een lekkere bak brute schuurnoise wil ga ik eerder voor Incapacitants, bepaalde Merzbow (ik hoef ze vast niet te noemen) of Solmania. Artiesten die doorgaans toch nét een streepje (of twee) voor hebben op Masonna wat mij betreft. Ik klink overigens misschien wel heel erg negatief over Masonna, en bedoel dat niet helemaal zo verder; bij vlagen is zo'n Frequency LSD gewoon erg tof, maar Masonna is voornamelijk toch 'n middelmatige one-trick-pony.

lambf
Ik snap wel wat je bedoelt. Masonna doet maar een ding en wijkt daar ook niet vanaf. Maarja, aangezien ik het noise-gebeuren nog niet zo goed ken, vind ik het wel goed. Er zullen heus wel een hoop artiesten zij die een stuk beter zijn, en die ik mischien ook wel beter vind, maar die moet ik gewoon nog ontdekken. En dat dit me nou niks doet, tsja, daar kan ik ook niks aan doen, mischien kom ik er na een tijdje op terug en vind ik deze plaat dan wel goed, wie weet. Want het is nou niet de makkelijkste muziek die er is, dus wellicht is het een kwestie van tijd.

Wat een geweldige geflipte pokkeherrie!

max en joep
wat een kinky voorkant zeg

handsome_devil
tis ook zeer kinky muziek natuurlijk.

Lekker opzwepend. Zal je leuk vinden max.

sxesven
Wist je dat je als je alle titels achter elkaar zet nannaAnnNannN.A.NsaeAnnaAnrAnAcrancsdadfAnLanQanWnAa.n.
cdnanokanokndaNeAcceaCnWaPnmaNqAnnaNanaNanaNanaAnan
AnanAnanannAqNamnPaWnCaeccAenadnkonakonandc.n.aAnWnaQ
naLnAfdadscnarcAnArNAannAeasN.A.NnnaNnnAannan krijgt?

Ja, ik moest 'm in stukjes knippen van stomme MusicMeter.

edris.
Het was me weleens opgevallen.

Ok.

Nog een weetje met dank aan mads: Het tweede deel van de plaat is het eerste stuk van de plaat in het achteruit zelfde geldt voor de titels.

sxesven
Dat was je niet opgevallen? Je hebt 'm zelf toch geluisterd?

Overigens is dit echt een love-it-or-hate-it plaat. Alle stemmen die noch 5* noch 0,5* zijn tellen eigenlijk niet mee en komen van wannabees die het niet hebben begrepen.

Coolheid
Tering
B)

ik ga em zo weer opzetten en maar snel naar 5* verhogen!
xo

sxesven
Op de achterkant van de hoes spelen ze de voorkant trouwens ook achteruit.

Nog een weetje met dank aan sxesven:

Nana is het Chinese woord voor vooruit, Anan het Chinese woord voor achteruit. Track 24 betekent dus eigenlijk VooruitVooruitVooruitAchteruitAchteruitAchteruit en vandaar dat 'ie dan andersom gaat.

Nog een weetje:

Eigenlijk duurde de plaat maar 20 minuten maar toen zei die kerel van Obscurica: "ja, peop, dan heb ik teveel ruimte over op m'n CD." Dus nu is 'ie dubbel zo lang.

handsome_devil
ja en omdat ie poep achterstevoren zei kwamen ze op het idee om de hele plaat dan ook achterstevoren te doen.

sxesven
Ik heb gehoord dat ze deze plaat eens integraal achterstevoren hebben gespeeld. En dan het eerste deel andersom en dan juist het tweede deel goed.

Wat peop al niet teweeg kan brengen!

avatar van Jazper
Wat een stomme titel eigenlijk

sxesven
Het is wel knap hoe die zanger achteruit zingt.

Jazper schreef:
Wat een stomme titel eigenlijk

Ik zie niet in wat er mis is met het feit dat Torturing Nurse mensen aanspoort zichzelf te blijven ontwikkelen en niet stil te blijven staan, aangezien ik dankzij een weetje van Sven weet dat Nana vooruit betekent in het Chinees. Die kennis werpt wel een heel ander licht op de albumtitel vind ik.

sxesven
Dat is ook het onderwerp van de MA scriptie die ik momenteel aan het schrijven ben, "Advancement of the Individual Set Against Maoist Collectivism in the Works of Torturing Nurse".

avatar van KampF
Jaja..

JajaJajaJajaJajaJajaJaja

avatar van freddze
Wat slowchat geruimd. Wat slowchat laten staan.