Underworld - DRIFT Series 1- Sampler Edition (2019)

Dance / Electronic
Label: Caroline

1. Appleshine (8:36)
  2. This Must Be Drum Street (4:25)
  3. Listen to Their No (5:43)
  4. Border Country (6:51)

met Ø [Phase]

5. Mile Bush Pride (1:34)
  6. Schiphol Test (4:42)
  7. Brilliant Yes That Would Be (6:03)
  8. S T A R (Rebel Tech) (3:45)
  9. Imagine a Box (6:02)
  10. Custard Speedtalk (9:42)
De neerslag van het Drift project van Underworld. Een heel jaar lang iedere week een release, en dit is de personal pick van Hyde en Smith uit die nummers, met her en der wat tweaks.
Het geheel klinkt een flink stuk lichtvoetiger dan het vorige album Barbara Barbara We Face A Shiny Future.

Persoonlijk ben ik blij verrast geweest afgelopen jaar met de enorme lading creativiteit die los is gekomen bij de beide heren. Het euforische dance-element wat maar een kleine rol speelde op de vorige plaat is hier gelukkig weer in enorme hoeveelheden voorradig. Het klinkt vrolijk-melancholisch met een flinke dosis energie. Typisch old-skool Underworld ten tijde van Beaucoup Fish. Broeierig en vol leven.

Als fan is dit een enorme aanwinst, en een teken dat het duo nog lang niet uitgeblust is. Sterker nog: ze klinken as classic as ever. De weg ligt open voor een klassieke status naast elektronische reuzen als Kraftwerk of Depeche Mode.

avatar van 4addcd
Ik heb m laat gekocht maar was erg benieuwd. Aangenaam verrast moet ik zeggen. De heren proberen geen dance knallers meer te maken, maar lekkere en aangename tracks die gewoon niet vervelen en je goed laten voelen. Er zit veel detail en creativiteit in de tracks; dit is niet genaakt door en voor leeghoofden. Doordacht en vernuftig zou ik het willen noemen. Ooit las ik ergens de quote ‘Underworld maakt dance voor de hoger opgeleiden’. Ik voelde me zeer gevleid toentertijd. Die stelling ging een aantal jaren niet op naar mijn mening. Ze waren ten tijde van Beaucoup fish iets te commercieel en gladjes. Maar met deze release klopt het weer helemaal. Geen hits, maar heerlijke ‘luister-dance’.