Bad Wolves - N.A.T.I.O.N (2019)

Rock / Metal
Label: Eleven Seven

1. I'll Be There (4:02)
  2. No Messiah (4:20)
  3. Learn to Walk Again (2:47)
  4. Killing Me Slowly (3:57)
  5. Better Off This Way (3:22)
  6. Foe or Friend (3:26)
  7. Sober (3:15)
  8. Back in the Days (3:43)
  9. The Consumerist (3:29)
  10. Heaven So Heartless (3:35)
  11. Crying Game (3:11)
  12. L.A. Song (3:33)
avatar van Desert
Staat hier nu een cover op?

avatar van Slowgaze
Gaan die plakplaatjes er echt nooit meer vanaf?

avatar van james_cameron
Tweede album van deze amerikaanse rock/ metalband, dat een geluid laat horen dat tussen Five Finger Death Punch en Nickelback in ligt. Stoere en behoorlijk heavy tracks worden afgewisseld door meer zoetsappig werk. Die laatste categorie is minder geslaagd maar helaas wel rijkelijk vertegenwoordigd. Het resultaat is een aangenaam maar nogal onevenwichtig album, net zoals het debuut eigenlijk. Wanneer de band voluit gaat klinkt men behoorlijk imposant, maar dat gebeurt mijn inziens te weinig.

avatar van Killeraapje
Dit album van Postgrunge band Bad Wolves kwam op mijn pad nadat ik de uitstekende ballad Sober voorbij hoorde komen in de film Sno Babies. Deze film maakte indruk en Sober waren samen met Skin van Sixx AM, de twee nummers die de meeste indruk maakte. Sober is een oprechte ballad over de strijd tegen verslaving, die een strijdbare boodschap van hoop achterlaat.

In het verlengde daarvan is Learn to walk again ook een nummer, dat aanmoedigt om het leven strijdbaar op te pakken na een lange serie van tegenslagen. Het is een cliche boodschap, maar Amerikaanse rock bands blinken nu eenmaal uit in krachtige statements, die lekker zijn om ongecompliceerd mee te brullen.

Ballads als Back in the Day en Better of this way doen denken aan een band als Nickelback maar zanger Tommy Vext heeft net wat meer soul in zijn stem waardoor Bad Wolves een eigen geluid heeft.

In de zwaardere en brutere tracks zoals No Messiah, Foe or Friend en L.A. Song gaat het geluid meer richting Five Finger Death Punch met als voornaamste verschil, dat de drummer een stuk harder om zich heen mept en de zanger af en toe vervalt in vreemde raps en niet altijd even geslaagde screams maar het moet gezegd, de man heeft een goed paar longen.

Alles bij elkaar is Bad Wolves een band van uiterste waarbij de ballads voor mij iets meer blijven hangen dan het brutere werk, maar dat is een kwestie van smaak.

Na dit album zou Tommy Vext opstappen en moest Bad Wolves een deel van hun kenmerkende geluid inleveren. Vext kwam o.a. in opspraak wegens huiselijk geweld, drugs en alcoholgebruik en sympathie voor complotdenkers. In eigen beheer maakte hij twee coveralbums en haalde hij op een soloalbum, met eigen materiaal op ongekende wijze uit naar het coronabeleid.

Na een lange fase van bezinning bracht hij vorige week met zijn nieuwe band, With a Vengeance het nummer Shared Light uit, dat sterk in het verlengde ligt van Bad Wolves.

Voor de liefhebbers: https://www.youtube.com/watch?v=4N9WeYUgeUM&list=RD4N9WeYUgeUM&start_radio=1

Ik hoop dat zowel Tommy Vext als de overige bandleden zich kunnen blijven focussen op het uitbrengen van goede rockmuziek en zich niet blijven verliezen in randzaken, die afbreuk doen aan hun muzikale erfenis. Shared Light is in ieder geval een krachtig en lekker rocknummer dat doet verlangen naar een volledig album in dezelfde stijl.

Tot het zover is, koester ik dit album van Bad Wolves en probeer ik te negeren, dat ik het niet altijd eens ben met de zanger.

Liefhebbers van bands als Seether, Three Days Grace, Nickelback en Five Finger Death Punch zullen met dit album prima uit de voeten kunnen.