Mobb Deep - Murda Muzik (1999)

Label: Loud

1. Intro (0:44)
  2. Streets Raised Me (4:33)

met Big Noyd en Chinky

3. What's Ya Poison (3:45)

met Cormega

4. Spread Love (4:04)
  5. Let a Ho Be a Ho (3:35)
  6. I'm Going Out (3:45)

met Lil' Cease

7. Allustrious (4:10)
  8. Adrenaline (4:42)
  9. Where Ya From (4:02)

met 8Ball

10. Quiet Storm (4:25)
  11. Where Ya Heart At (4:27)
  12. Noyd Interlude (0:19)
  13. Can't Fuck Wit (4:11)

met Raekwon

14. Thug Muzik (4:34)

met Infamous Mobb en Chinky

15. Murda Muzik (4:10)
  16. The Realest (4:21)

met Kool G Rap

17. U.S.A. (Aiight Then) (4:04)
  18. It's Mine (4:23)

met Nas

19. Quiet Storm [Remix] (4:04)

met Lil' Kim

avatar van Conway Twitty
P Jay schreef:

It's Mine vind ik trouwens een échte kuttrack. Middelmatige beat en een verschrikkelijk refrein van Nas... echt wel slecht.

Maar die flow van Nas in zijn verse

avatar van FunkyMonk
P Jay schreef:

Idd, erg slecht nummer. Ben blij dat iemand het eens zegt...

avatar van MJ_DA_MAN
Heb die track aangevinkt als favoriet, vind het nummer wel ok. Nas' laatste verse is echt te vet.

avatar van Frozen_Devil
It's Mine is echt geen kuttrack, gewoon eentje die er mag zijn. Beeje chill, en de verse van Nas is echt wel goed.

Mmm ja.....geen slechte plaat op zich,maar kan beter.

avatar van MurryMusic
its MURDAAAAAAAAAA

taart
M O double B
I don't know why they wanna trouble me

CaliLove
Had dit album in juni gekocht met als verwachting weer zo'n Mobb Deep banga in m'n bezit te hebben zoals The Infamous en Hell On Earth... Tja, is wat tegengevallen maar na een paar luisterbeurten heb ik toch een paar zeer sterke tracks ontdekt. De productie is hier iets minder rauw dan op hun vorige albums maar zeker niet slecht. Integendeel, er staan zelfs een paar pareltjes van producties op, ook een stuk of 2 tracks geproduced door The Alchemist die vanaf toen meerdere malen voor Mobb Deep , Infamous Mobb en nog andere rappers uit Queensbridge zou gaan producen.
Favo tracks: Adrenaline, Thug Muzik (productie van The Alchemist) en Quiet Storm (remix met Lil'Kim) en ja dé toptrack op dit album vind ik toch It's Mine, vooral die sample van de film Scarface doet me iets en natuurlijk ook de verses en dan voornamelijk Nas die hetzelfde doet met deze track als z'n afsluiting van deze track :

I'll release one, shot you deceased, learn your lesson
Your flesh turn to maggots, bastards, you past it
Cremate your flesh to ashes
You don't need a suit, no wake, no funeral, and no casket

HE KILLS IT

3,5 * omdat er toch wat tracks opstaan die ik geregeld skip

avatar van P Jay
Ik vind "Allustrious" toch wel de beste track hier! Te meer omdat die track wél nog dat Infamous/Hell On Earth-sfeertje uitademt. Lekker rauw.

avatar van FunkyMonk
Mijn voorkeur gaat naar The Realest. Laidback, en Kool G Rap natuurlijk

avatar van P Jay
Die staat ook als favoriet aangevinkt...

avatar van JLjuju
Ik vind alleen Allustrious en Quiet Storm wel een beetje vet, de rest is allemaal erg middelmatig.. Dit is het begin van de sterk dalende lijn van The Mobb...

avatar van Stapler
Grappig dat een 1ste klas Mobb Deep fan een lager cijfer geeft dan het gemiddelde

Stapler schreef:

Dat komt omdat dit gewoon niet goed meer is
Ik ga geen 3.5 geven als 't een 2* tot 2.5* waard is

avatar van JLjuju
Ik heb me toch eroverheen gezet, en effe dit album echt goed beluisterd.
Punt 1 zijn de meeste beats chill, maar de drums zijn echt veel te zacht i.m.o
Punt 2 zijn de straatraps over het harde leven ver te zoeken, maar lyricaal is t wel vooruitgegaan

Op sommige nummers zit toch wel echt nog de Hell On Earth stijl een beetje. Met name op Allustrious, Adrenaline, What's Ya Poison, The Realest en Quiet Strom. Maar er zijn ook van die echte kutnummers zoals Can't Fuck Wit (ondanks een sterke Raekwon),U.S.A (aiight then) en It's Mine en anderen.
En daarom maak ik van mijn ouwe 2,5 een 3,5*. Omdat dit toch gewoon een chill album is.

Maar in de buurt van de vorige 2 komt ie echt never nooit

avatar van gweah
Tsja, ik snap dat mensen gaan haten op dit album omdat het het begin van de dalende lijn is, maar wat goed is op dit album is nog steeds echt goed hoor.
Allustrious en Quiet Storm horen bij hun beste werk.

Veel van de zwakkere tracks zijn trouwens later erbij gekomen omdat begin 1999 het album al gelekt was... toen hebben ze nog wat nieuwe tracks opgenomen (o.a. de nrs met Raekwon en Nas geloof ik) en de halve tracklist omgegooid.

avatar van ThingMan
Ik heb hem met nog een extra bonus track: Thrill Me. Lekker nummer.

avatar van WeztSide
Niemand noemt het geniale What's Ya Poison?
Van Cormega's verse krijg ik echt kippenvel, hoe hij opent:

Yo, my pen is sick like a heroin add-dict, Whenever Mega spits
Exhale preciseness, Drug Dealer Ghetto shit

Zijn hele verse is al sowieso dope.
Deze CD heb ik zaterdag gehaald en zo negatief ben ik eigenlijk niet..
*3,5 voor nu, moet 'm nog ff doorluisteren

avatar van Golden_Bird
Geweldig album dit, spreekt me persoonlijk heel erg aan.

4.0 *

avatar van WeztSide
Eigenlijk een mix tussen hele vette nummers en echte kutnummers.
What's Ya Poison, Cant Fuck Wit, The Realest en Where ya From zijn vet, maar Where Ya Heart At, Spread Love, USA zijn dan weer echte bagger. Ik snap trouwens niet waarom iedereen Quiet Storm zo vet vindt, dat is echt zo'n irritante track.

Na The Infamous en Hell On Earth eens begonnen aan dit album. Had er heel weinig van verwacht door de reacties op dit forum. Dat is misschien mijn redding geweest want ik vind dit album namelijk helemaal niet tegenvallen. Sterker nog, deze R&B-achtige stijl van Mobb Deep bevalt mij wel.

De beats zijn catchy en iets emotioneler dan de ruige en duistere beats van de 2 voorgangers. De raps van Prodigy komen duidelijk boven Havoc's rijms uit, netzoals op de 2 voorgangers.
Gastartiesten zijn ook dik in orde. Nas ben ik persoonlijk niet zo weg van.

Ik kan nog niet echt hoogtepunten bepalen, vind alle tracks heel fijn om te horen.

Epic line Prodigy: "I spent too many nights sniffin coke..."

Where Ya Heart At vind ik nu al een van Mobb Deep beste nummers ooit. Wat een chille, gevoelige productie zeg. Was er maar een Mobb Deep album met de stijl van dit nummer!

avatar van KILLERBEE99
Al 3 albums achter elkaar echt vette muziek, vraag me af hoe het volgende album zal zijn

avatar van JLjuju
Die is helaas een stuk minder. Een heel groot stuk minder. Wel nog wat chille tracks maar het merendeel is gewoon crappy.

avatar van Shelter
ik vind deze al grotendeels crappy, dus wat hier na kwam ga ik slechts over zwijgen...

JLjuju schreef:

Merendeel crappy en toch een 4.

Kun je die even uitleggen...

avatar van JLjuju
Je hebt het over Infamy, ik dus ook. Je had daarna ook uit Shelter's reactie kunnen opmaken dat ik niet deze bedoelde

JLjuju schreef:

whoops je hebt gelijk. Ik las het perongeluk verkeerd, dacht dat je wat anders zij xD

avatar van blunt187
Tussen deze en infamy is de kloof nog steeds echt te groot! Infamy is gewoon echt schandalig k*t........

avatar van Shelter
en deze is gewoon kut