menu

Amon Tobin - Long Stories (2019)

mijn stem
3,75 (14)
14 stemmen

Braziliƫ
Electronic
Label: Nomark

  1. One Shy Morning (3:40)
  2. Full Panther (3:23)
  3. Sounds Like Moths (3:50)
  4. Red Moon (4:26)
  5. Clear for Blue (4:18)
  6. Long Stories (3:31)
  7. Dust for a Duster (3:07)
  8. Brushed Aluminium Reeds (5:07)
  9. Atkinson Sky (4:15)
  10. Feed (3:09)
totale tijdsduur: 38:46
zoeken in:
avatar van Michiel Cohen
3,5
Dat is wel even wennen.Vrij rustig voor zijn doen.

3,5
Het is een mooi gemaakt album maar het heeft, net zoals zijn voorganger die ook dit jaar is uitgekomen, niet dezelfde magie als Amon zijn eerdere werken

Ponty Mython
Long Stories gaat verder waar de voorganger 'Fear in a Handful of Dust' ophield. Nog steeds veel gepiel en geëxperimenteer met instrumenten en geluiden in allerlei soorten en maten, maar deze keer hebben de meeste nummers zowaar een kop en een staart. Daardoor is dit album wat makkelijker te verteren en beter te volgen. Net zoals 'Fear' is ook dit album vrijwel geheel beatloos, met hier en daar een verdwaalde snare. Voor nummers met beats zul je moeten uitwijken naar eerder werk of zijn side project Only Child Tyrant. Uitschieters op deze plaat zijn Full Panther, Sounds Like Moths, Red Moon en Feed.

avatar van schizodeclown
5,0
Dit is het mooiste album wat ik ken.
Esthetische klanken strelen de oor.
Het mysterieuze nodigt een prachtig wandeling uit door de psyche, als een helend avontuur, het verkent grenzen op buitenaardse terrein.
Kristalheldere tonen omgeven je in alle rust, juist door het ingetogene straalt het een bepaalde energie uit.
En bizar genoeg vind ik de sfeer optimistisch melancholiek en toch omgeven door donkere stralen eroverheen.
Pure emotie maar op een geavanceerd mystieke niveau. Dit is muziek om alleen bij te zijn, om tot bedaren te komen, als in een warme bubbel. Deze album overwint altijd over negativiteit, het is een feest, een heel diepe feest.
Het heeft een futuristische drive, ook.
Het geeft vrijheid in de vorm van intense spanning die je meeneemt naar een hogere ervaring. Dit beluisteren is fenomenaal leven, ik ben altijd opgetogen wanneer ik de usb-stick pak met deze album, als een kind met snoep, het heeft dan ook iets verslavend zoets over zich heen, vanwege die effect draai ik gedoseerd, dat geeft de kick meer nadruk.
Deze klanken verwennen mij, en ik ben even weg in fantastische oorden.
5*****
Bizar geweldige productie trouwens.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:20 uur

geplaatst: vandaag om 21:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.