Okkervil River - The Stage Names (2007)

Label: Jagjaguwar

1. Our Life Is Not a Movie Or Maybe (4:24)
  2. Unless It's Kicks (4:38)
  3. A Hand to Take Hold of the Scene (3:59)
  4. Savannah Smiles (3:38)
  5. Plus Ones (3:43)
  6. A Girl in Port (6:37)
  7. You Can't Hold the Hand of a Rock and Roll Man (4:53)
  8. Title Track (5:22)
  9. John Allyn Smith Sails (4:33)
black/bird
Mooie plaat zeg.
Zaterdag origineel gekocht en zag een luxere uitgave van Black Sheep Boy, mss toch nog gaan halen deze week.
Vooralsnog 4 sterren.

avatar van De Geu$
Verhoogd naar 4,5*. Ik ben steeds meer nummers dan de eerste gaan waarderen....

black/bird
black/bird schreef:
een luxere uitgave van Black Sheep Boy

Is met de Appendix EP + 2 clipjes en idd toch gekocht.

Na vele keren op het punt te hebben gestaan om in de Okkervil River te duiken ben ik eindelijk het diepe in gesprongen en ik blijf er even in ronddobberen hoor! Prachtig, BSB ook inmiddels tot me genomen.
Gelijk maar even kaarten besteld bij Doornroosje in februari...

avatar van Bert Wasbeer
net als the shins een band die naar mijn mening de hype niet waard is. Niet slecht maar ook niet echt heel goed. Typisch gevalletje van het zal wel...

avatar van vigonoah
Niet hele cd geluisted, dus zal niet stemmen.
totaal niet mijn smaak,
ik dacht misschien leuk om te luisteren omdat ze naar doornroosje komen...
MAar.. is dit rock? Ik vond het eerlijk gezegd niet echt rock maar dat kan ook aan mij liggen.
Eigenlijk vind ik het gewoon bagger.

avatar van timhardt
als je my chemical romance & tokio hotel luistert & goed vindt ben je hiervoor inderdaad nog wat jong voor.

avatar van Lennonlover
Ik heb deze net nog eens beluisterd en eigenlijk is dit écht wel een toppertje. Alleen maar sterke nummers. Ik verhoog van 4* naar 4,5*

Larsch
Ik ben nooit echt Okkervil River fan geweest (Black Sheep Boy kon me zeker wel bekoren, maar nooit echt die 'klik' zeg maar ). Na dit album ben ik het wel. Dat kan ook niet anders na nummers als Our Life Is Not A Movie Or Maybe, Plus Ones, A Girl In Port en John Allyn Smith Sails (daardoor ook into Pet Sounds geraakt, danku Will Sheff en zijnen!). De overige 5 songs mogen er ook wezen zeg.

Deze plaat staat niet voor niets hoog in vele jaarlijstjes van 2007 (ook in de mijne ). 4,5*.

avatar van Lennonlover
Bij mij stond deze op plaats 3 in mijn eindejaarslijstje. Een pracht van een album!

Larsch
Dat zeker! Wat is dat einde van A Girl In Port toch prachtig zeg...

avatar van Woody
Leuke cd dit. Toch wel een stuk minder als Down the River of golden dreams. Het wordt allemaal net iets veiliger en dat is jammer. Maar album blijft sterk genoeg om 4* uit te delen

avatar van Milanovic
Enige album wat ik deze band bezit, maar ik vind het wel een plaatje hoor! Toen ik het voor het eerst (per ongeluk, want ik dacht dat ik een andere band te pakken ha) beluisterde dacht ik "hee... dit lijkt op arcade fire/bright eyes", kortzichtig als ik toen dacht.

Ik heb het album toen niet gekocht, maar een maandje terug pas, en ik ben er nog héél blij mee:D
Geen idee hoe het komt, maar deze muziek raakt me heel erg, het houdt me in zijn greep van de ijzersterke opener tot dat immens toffe herschreven Beach Boys covertje aan het einde van John Allyn Smith Sails. En wat zijn die teksten van Will Sheff toch ongelooflijk boeiend en goed, maar de band mag er ook flink wezen. Ik ken nog een paar liedjes van BlackSheepBoy en DownTheRiveOfGoldenDreams maar ik ga nog zéker meer van deze jongens chekken! vier sterren ^_______^

Oh btw. Zondag heb ik ze zien optreden in Doornroosje in Nijmegen, het was echt fan-tas-tisch, Will Sheff kondigde aan dat het hun laatste show van de tour was maar daar was weinig van te merken, ze gaven echt alles en vooral de drummer zag er ongelooflijk blij uit dat hij er was (Sheff liep ook als een echte rockster over het podium). Een avond om nooit te vergeten! De nummers komen nog beter uit de verf als ze live gespeeld worden.
Iemand anders ze ook nog gezien?

avatar van De Geu$
Milanovic schreef:
Iemand anders ze ook nog gezien?

Ik, in Paradiso en de volgende dag in Doornroosje....

avatar van A-neet
ik ook in paradiso! wat een toeval! en wat een geweldig concert! prachtig! (ik blijf maar uitroeptekens gebruiken zo goed was het!)

Imagine.
Okkervil River, normaal houd ik helemaal niet zo van rockbandjes maar Okkervil River is daarop toch wel een uitzondering. Ze maken gewoon erg leuke muziek en de band zelf lijkt er ook veel plezier in te hebben. Mijn 4 sterren worden voorlopig 4,5 sterren en de kans is groot dat ik daar later nog een halve ster bij ga doen. Het lijkt me ook erg leuk om ze een keer live te gaan zien, alleen dan moet ik wel eerst iemand vinden die ze ook kent.

avatar van A-neet
ik ken ze wel, maar jij kent mij niet en ik jou niet.
en ja ik zou toch ook nog graag een keer naar hun prachtige live optreden gaan kijken/luisteren/genieten/wegdromen.

hoe vaker je de nummers luisterd hoe beter ze worden, en ik zou zo denken dat het wel een keer moet ophouden met beter worden... maar nee.... tot nu toe niet.

avatar van Yeahz
Savannah Smiles is echt een pareltje; voor het gisteren via mijn mp3 speler voor het eerst kennis mogen maken met deze band en dat nummer maakte meteen grootse indruk op mij. Nu de rest van het album nog eens een paar keer goed beluisteren, maar als dat ook van het niveau van Savannah Smiles blijkt te zijn komt het helemaal goed.

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Okkervil River - The Stand Ins (2008)

avatar van hadiederk
Ondanks dat ik het "Greenfield" orgeltje van Black Sheep Boy een beetje mis, weten ze me met vrijwel ieder nummer kippenvel te bezorgen.

avatar van Arnando
hadiederk schreef:
Ben ik nou gek of hoor ik hier en daar ook wat Sufjan Stevens invloeden?

Niet gek, dit idee, want ik dacht bij de eerste beluistering ook aan een kruising van the veils met onze Sufjan. Alleen is zijn stem bijlange niet zo getormenteerd als die van de zanger van the veils.

(verwijderd)
Het minste album van Okkervil River. Klinkt veelbelovend, maar gaat na een paar maanden enorm vervelen. Dat happy-flappy gedoe past ze niet. En Savannah Smiles is gewoon vreselijk slecht.
Eigenlijk blijven alleen A Girl In Port en John Allyn Smith Sails overeind als topsongs.

avatar van ZERO
Bij The Stand Ins duurde het even voor de frank viel. Nu vind ik dat album schitterend! Aangezien ik al wat aan de stijl gewend ben, is dit album heel wat toegankelijker. Na één luisterbeurt vind ik hem al erg degelijk. Absolute favoriet is 'Unless it's kicks'. Heel wat harder dan ik gewend ben na The Stand Ins, maar wel een beregoed nummer!

3,5* om te beginnen

avatar van Lennonlover
Je bent dus begonnen met The Stand Ins? Da's een beetje de omgekeerde wereld maar da's eigenlijk beter want deze zal een openbaring zijn. Beluister hem maar nog een paar keer.

avatar van ZERO
Ja, begonnen met The Stand Ins. Ik had wat over deze band gehoord en dacht: ik begin maar met hun nieuwste!

Nu kan ik me na een maand toch al liefhebber noemen. 4 november ga ik ze live zien in Brugge, tegen dan wil ik niet enkel de laatste twee kennen, maar ook wat eerder werk!

avatar van Arrie
(verwijderd) schreef:

Savannah Smiles vind ik juist prachtig!

(verwijderd)
Arrie schreef:

Savannah Smiles vind ik juist prachtig!

Ik weet niet, ik vind 't een heel saai nummer, eigenlijk. En ik erger me nergens aan de stem van de zanger, behalve bij Savannah Smiles, ik weet ook niet waarom. Ik skip ''m meestal, hij kan me echt niet bekoren

Maar, ik heb 'm van de week nog 's geluisterd, en ik ben te streng geweest. Ik krik 'm weer omhoog naar 4*

avatar van oruiz
hadiederk schreef:
Ben ik nou gek of hoor ik hier en daar ook wat Sufjan Stevens invloeden?

noem jezelf alsjeblieft niet 'gek', Derk Jan...

Ravenous
Ben deze stijl muziek niet zo gewend, ik weet vooralsnog ook niet zo goed wat ik hier nu precies van moet vinden.. Staan wel een aantal leuke nummers op en opzich bevalt de sound me wel, maar sommige momenten vind ik echt oersaai (Savannah Smiles, A Girls Port). Voorlopig 3,5.

avatar van Lennonlover
Meer beluisteren, Ravenous. En vooral de liedjes laten uitspelen, man.

Veel plezier!