Stone Temple Pilots - Perdida (2020)

Label: Warner

1. Fare Thee Well (4:21)
  2. Three Wishes (4:51)
  3. Perdida (3:29)
  4. I Didn't Know the Time (5:31)
  5. Years (3:30)
  6. She's My Queen (4:41)
  7. Miles Away (4:56)
  8. You Found Yourself While Losing Your Heart (5:43)
  9. I Once Sat at Your Table (1:56)
  10. Sunburst (6:28)
avatar van frolunda
Zeker geen slecht album maar wel een fikse koerswijziging ten aanzien van het verleden,het klinkt nu allemaal wel erg ingetogen en rustig.Voor mij zelfs te want Perdida wordt soms wat eentonig en komt op die momenten wel erg dicht in de buurt van veredelde achtergrondmuziek.Wat dat betreft hadden de Stone temple pilots wel wat meer dynamiek in de sound van hun achtste album mogen leggen.
Nu leunt de plaat hoofdzakelijk op de sfeer met enkele,dat dan weer wel sterke songs in de vorm van bijvoorbeeld de opener Fare Thee Well (oorspronkelijk Dink's Song),een cover van een folk traditional waarvan de oorsprong niet precies bekend is en die in 1909 voor het eerst werd opgenomen door musicoloog Alan Lomax en Miles Away.
Voor het overige kabbelt Perdida grotendeels rustig voort,luistert aangenaam weg maar meer dan een kleine voldoende levert dat allemaal niet op.