Journey - Greatest Hits (1988)

Alternatieve titel: Open Arms

Label: CBS

1. Only the Young (4:05)
  2. Don't Stop Believin' (4:10)
  3. Wheel in the Sky (4:12)
  4. Faithfully (4:26)
  5. I'll Be Alright Without You (4:50)
  6. Any Way You Want It (3:23)
  7. Ask the Lonely (3:54)
  8. Who's Crying Now (5:02)
  9. Separate Ways (Worlds Apart) (5:26)
  10. Lights (3:10)
  11. Lovin', Touchin', Squeezin' (3:50)
  12. Open Arms (3:19)
  13. Girl Can't Help It (3:50)
  14. Send Her My Love (3:55)
  15. Be Good to Yourself (3:51)
  16. When You Love a Woman * (4:07)
avatar van Bush Beast
1,0
Wat mij betreft een overbodige verzamelaar van een fantastische band. Verder vind ik persoonlijk de meeste nummers niet hun Greatest. Twee nieuwe nummers volgens mij: Ask the Lonely and Only the Young

Mad Dog
Ik vind het wel een lekkere verzamelaar en ik denk dat de band er ook wel tevree mee is, aangezien de teller in Amerika al over de 14 miljoen staat.

Joy
Bush Beast, dat vond je van die andere verzamelaar ook

ik denk, lees ik nu 2 x hetzelfde topic terwijl ik echt op iets anders klikte?

avatar van Bush Beast
1,0
@ Joy : Klopt, de hoge heren van Sony hebben geprobeerd geld te melken uit dit succes. Je zult dit bericht nog een keer tegenkomen als In the Beginning geplaatst wordt. Was wat mij betreft ook overbodig ...

Rest van het materiaal van Journey is overigens zeer aan te raden hoor.

@ Mad Dog: Ik denk dat vooral Sony tevreden was (is).

Geweldigenoten
Whatever, ik ben ook tevreden, want vind het een heerlijke verzamelaar. Maarja, het zijn meestal de die-hard fans die beginnen te piepen over verzamelaars die overbodig zijn.

Ik had geen reet van deze band en nu wel... . Wel overigens raar Bush Beast, dat je 1 ster geeft; de muziek vindt je dus waardeloos of stem je alleen laag voor Sony... :-s

Gekkenhuis
Naar aanleiding van een aflevering van Family Guy deze CD maar uit mijn vaders' platenkast gehaald. Ik was wel aangenaam verrast, het zijn leuke, niet al te moelijke rocknummers. Een CD voor elk moment.

DutchViking
Hoewel mijn interesse in melodieuze rock al jaren tanende is en ik niet eens meer omkijk naar nieuwe releases in het genre, draag ik Journey nog wel altijd een warm hart toe. Ik zal niet ontkennen dat hun gloriejaren al 25 jaar geleden voorbij waren, maar de band levert met de regelmaat van de klok nog altijd aardige platen af. Generations uit 2005 was daar een voorbeeld van en eerder dit jaar is er nieuw plaatwerk verschenen dat me ook wel beviel. Toen ik een jaar of 10 geleden deze compilatie aanschafte, wist ik eigenlijk exact wat ik kon verwachten. Journey vindt immers nergens het wiel opnieuw uit, maar heeft nog altijd wel patent op een zeer degelijke, herkenbare sound die klassiekers opleverde als Escape en Frontiers.

Als ik naar deze compilatie kijk, valt me op dat de band door de jaren heen haar frisse, oerdegelijke geluid heeft behouden. Het gebrek aan vernieuwing zal door het overgrote deel van de fans niet als bezwaar worden gezien, maar ik vind het wel jammer. Echter, het zou te ver gaan om mezelf als fan te bestempelen, ik heb immers alleen twee oude studioplaten en Generations in huis. Het belangrijkste wapen van Journey heb ik altijd de uit duizenden herkenbare zang van Steve Perry gevonden, die enkele jaren geleden vervangen is door soundalike Steve Augeri, die zelf weer plaats heeft moeten maken voor de identiek klinkende Ariel Pineda. Die zang van Perry komt hier goed tot uiting in bijvoorbeeld het up-tempo Wheel in the Sky en de semi-ballad Don't Stop Believin'.

Daar waar ik bij andere bands uit het melodieuze rockgenre al snel een onaangenaam gevoel krijg vanwege de zoetsappigheid of het bombast (Foreigner, REO Speedwagon, Toto), weet Journey me bij vlagen nog best te overtuigen. Anyway You Want It en Only the Young zijn immers erg eigentijdse rockers en met name Ask the Lonely en het al genoemde Wheel in the Sky bevatten een aanstekelijke melodie. Het enige bezwaar dat ik zou kunnen maken, is dat een aantal nummers overgeproduceerd klinkt, maar in speltechnisch opzicht is er weinig mis met deze band. Ik heb het album overigens enkele jaren geleden verkocht, maar heb daar eigenlijk geen spijt van.

Stemmen op compilaties doe ik in principe niet. Deze Greatest Hits zou van mij anders een ruime voldoende (3,5*) hebben gekregen.

avatar van bikkel2
Nuttige verzamelaar van deze A.O.R geweldenaars. Tikkeltje glad maar knap geproduceerde muziek. Een zanger als Steve Perry in de band is een geschenk en ook hier laat hij horen wat een geweldige rockzanger de man is.
Het is een plaat die een prima overzicht geeft van Journey uit hun betere tijd. Veel stevige melodieze rock en een aantal stijlvolle ballads.
Ik mag hier nog altijd graag naar luisteren.
Ik ben over het algemeen net niet gecharmeerd genoeg van het reguliere werk van Journey.
Daarvoor is het mij net iets te gelikt en te Amerikaans.
Deze compilatie doet prima dienst.

avatar van Wyverex
Super cd! Blijft prachtig van de eerste tot de laatste noot.

avatar van rkdev
Nu aan het luisteren. Kende "Don't Stop Believin'" al jaren en heb dit altijd een briljant nummer gevonden, maar had me nog nooit verder in de band verdiept. Gisteren ging ik echter naar een bandje kijken die 4 voor mij onbekende nummers van Journey speelde. Aangezien deze nummers me erg bevielen allereerst maar eens even deze beluisteren.
De nummers waren overigens "Ask the Lonely", "Any Way You Want It", "Open Arms" en "Separate Ways (Worlds Apart)".

avatar van vielip
Mijn eerste cd van Journey! Naar later bleek was dit het eerste album waar de nummers Only the young en Ask the lonely op te krijgen waren (toch?). Twee absolute toppers trouwens!!
Tsja, eigenlijk vind ik alleen Who's crying now niet te pruimen maar dat is dan ook het enige. De overige nummers zijn heerlijk om keihard in de auto te draaien en lekker mee te brullen

avatar van notsub
Journey is te veel AOR voor mij om losse CD''s van te hebben. Wat dat betreft vind ik ze bijvoorbeeld vergelijkbaar met Asia. Met zo'n Greatest The Best Of Hits album ben ik dan weer heel tevreden. Het valt mij op dat Wheel in the Sky nog geen stemmen heeft? De kracht van de eenvoud van dit nummer vind ik subliem. Verder doen de bekendere nummers het goed en tilt Steve Perry de rustige nummers omhoog.

avatar van bikkel2
Zo denk ik er dus ook over . Ben geen fan , op zich mag ik ze wel graag horen . Helaas veel van hun latere albums vind ik te overgeproduceerd . En als ik ergens een hekel aan heb is het overgeproduceerde muziek .
Maar deze verzamelaar doet prima dienst . Ooit eens voor 5 gulden gekocht .

MindRuler
Ik ben ook geen Journey-fan, maar ze hebben wel enkele mooie nummers gemaakt.
Don't Stop Believin', Any Way You Want It, Ask the Lonely , Open Arms,... in zo'n gevallen is een verzamelaar dan de ideale uitkomst.

avatar van vielip
Tsja, ik kan opzich wel begrijpen dat Journey je iets té glad, of té commercieel is en dat je denkt dat je aan een verzamelaar genoeg hebt maarrrrr....veel van de minder bekende nummers zijn beter (en steviger) dan het materiaal op o.a. deze verzamelaar. De laatste albums (Revelation en Eclipse) zijn toch behoorlijk stevige rockalbums die zich kunnen meten met het door 'kenners' verkozen beste werk.

avatar van jasper1991
Mooi album; echte stadionrock, maar waarom dit me wel ligt en Bryan Adams niet? Kwaliteitskwestie denk ik, alhoewel iets meer werk van de tekst(onderwerp)en gemaakt had mogen worden.

avatar van vielip
Ik snap wat je bedoeld maar....Journey vergelijken met Bryan Adams zou ikzelf niet gauw doen. Journey is toch veel pompeuzer en AOR gericht, terwijl Adams meer de mouwen opstropen en rocken maar figuur is. Althans; zijn oude albums dan...
Beide soorten spreken (of spraken) stadions vol mensen aan, dat wel maar qua muziek ligt het toch wel ver uit elkaar vind ik.

avatar van jasper1991
Ik heb een ander beeld bij Bryan Adams, maar ik ken dan ook vooral zijn hits. Deze jongens hebben mijn scheve beeld van AOR bevestigd. Dit is verre van 'foute' stadionrock, alhoewel het nog steeds iets glads heeft.

avatar van Marco van Lochem
Mijn definitieve kennismaking met Journey. Ik kende een paar singles, maar nadat ik deze LP gekocht had, was ik verkocht. Eén voor de reguliere albums gekocht en ze gelukkig ook een aantal keer live gezien...maar wel zonder Steve Perry.

avatar van Wandelaar
Powerballadrock uit San Fransisco. Fijne band, net niet té glad en dus puur genoeg. Als ik deze collectie langsloop is het duidelijk dat de band met hun album Escape (1981) hun beste moment beleefde.
Don't Stop Believin' en Who's Crying Now steken er toch wel duidelijk bovenuit, evenals titelnummer Open Arms. Het betekent tegelijk dat er ook veel songs op staan die ik een stuk minder interessant vind. In plaats van deze verzamelaar toch beter op zoek gaan naar dat album Escape, denk ik.

avatar van Dibbel
Hele fijne Greatest Hits van Journey, waar best nog wel wat bij had gekund.
Topper in de melodieuze hardrock en Steve Perry is een geweldige zanger met een uit duizenden herkenbaar stemgeluid. En zijn stem helemaal kapotgezongen heeft trouwens.
Alle nummers zijn goed, maar Don't Stop Believin', Wheel In The Sky, Open Arms en Lights zijn de mooiste.