Sunday Service Choir - Jesus Is Born (2019)

Soul / Roots
Label: INC

1. Count Your Blessings (5:27)
  2. Excellent (3:28)
  3. Revelations 19:1 (5:33)
  4. Rain (4:47)
  5. Balm in Gilead (2:07)
  6. Father Stretch (5:51)
  7. Follow Me - Faith (7:01)
  8. Ultralight Beam (3:20)
  9. Lift Up Your Voices (7:47)
  10. More Than Anything (6:53)
  11. Weak (3:05)
  12. That's How the Good Lord Works (4:42)
  13. Sunshine (4:13)
  14. Back to Life (3:18)
  15. Souls Anchored (3:58)
  16. Sweet Grace (1:37)
  17. Paradise (4:12)
  18. Satan, We’re Gonna Tear Your Kingdom Down (3:22)
  19. Total Praise (3:15)
avatar van Don Broccoli
Schaarde ik Kanye Wests vorige album Jesus Is King nog onder de noemer ‘gospelrap’, daar praten we hier over pure gospel. De hiphopgigant zelf is niet of nauwelijks te horen, maar wel aanwezig als leider van Sunday Service Choir. Het koor trad in 2019 al op in onder meer Chicago, New York en Detroit en baarde opzien. Een narcistische en geregeld voor gestoord versleten rapper die het woord van de Heer komt verkondigen middels ouderwetse praise & worship-muziek, dat is natuurlijk een interessant schouwspel. Nu is er dus ook een album, een waar de passie vanaf spat maar die wel te lang duurt. Bijna anderhalve uur aan hyperbombastische gospel is best vermoeiend, al zijn de covers van Kanye-songs Ultralight Beam, Faith en Father Stretch aangename tussendoortjes van opfrissende herkenbaarheid. Jesus Is Born kwam op Eerste Kerstdag uit en is niet de muziek waarop je even lekker gaat zitten brunchen met de familie. Wel is Sunday Service Choir voor iedere West-adept interessant. Het genie zit midden in zijn religieuze fase en daar kun je van vinden wat je wil: het komt duidelijk vanuit het hart.