Damiak - Micalavera (2007)

Mexico
Electronic
Label: n5MD

1. Safe Passage (1:57)
  2. Tall Hat Greeting (3:13)
  3. Iridescent Wings (4:05)
  4. Tenuous Gears (3:47)
  5. Tepid Coat (6:15)
  6. Extended Slide (4:02)
  7. Mira Arriba (2:10)
  8. Another Word for Substance (1:04)
  9. Faificun (3:52)
  10. Step Behind the Yellow Line (3:24)
  11. Este Es Mi Secreto (2:41)
  12. Cualidades (2:52)
avatar van Goodfella
Grandioze nextlevel-electronica - fris, eigen en authentiek - met een IJslandse feel (múm). 4,5*

avatar van bas
bas
Daar moest ik ook aan denken! Al is het minimaal, Damiak heeft een mooie cd neergezet die voor een heerlijke zomeravond zorgt. Fris, en authentiek, mooie woorden. 4*

avatar van unmudded lake
Toch stukken beter dan múm dit. Het is eens iets anders dan gletsjers en elfjes die je associeert met dit soort muziek ( het mythische Teotihuacan, Quetzalcoatl, Chichén Itzá, een licht briesje op je gezicht in cancun zittende in het parelwitte strand met een koele corona turend naar de azuurblauwe oceaan ).4.5*

avatar van Dreten Bukgat
fwieuw man... dit is zo'n heerlijke schijf... elke track is echt genieten...

avatar van eviljoke
Deze staat nu ook de eerste keer op.... Meegenomen uit de bib op het hoesje en het label.
En wat zie ik op Mume: Een zeer hoog gemiddelde. Wat ik hoor is zeker niet slecht, maar echt vers klinkt het ook niet. Het zou zo passen in de morr music catalogus.
Het is mijn inziens een lekker briesje tijdens warme avonden, maar niet meer dan dat.

Misschien verandert dat nog als er een 2e luisterbeurt komt.

avatar van unmudded lake
Een licht briesje is als een streling van gods hand zelve. Dus dat lijkt me wel veel.

avatar van orbit
Verrukkelijk plaatje! De man weet af en toe echt PRECIES de goede sfeer neer te zetten, Extended Slide, Faificun, Step Behind the Yellow Line en het meesterlijke Este Es Mi Secreto! Ik ben blij dat ik deze tip heb opgepikt, dit is muziek waar ik veel mee heb! Gevoelig, licht, organisch.. de plaat wordt wel aanmerkelijk beter naar het einde toe. De eerste vijf nummers (muv Iridescent Wings) weten me niet erg te pakken, wel mooi, maar wat vlakjes. Maar aan het einde lijkt het ene hoogtepunt zich op het andere te stapelen! Ik heb zelfs sterk de indruk dat Damiak ofwel een soundtrack van een film heeft bewerkt ofwel zelf heeft gemaakt met Extended Slide (ik kom alleen niet op de film, About Smidt of Straight Story moet ik aan denken.. hmm, iemand?). Maar however, prachtig plaatje! 4 sterren met besliste optie naarboven

handsome_devil
Deze gepindakaasd vanwege de hoes, en ik moet zeggen dat de muziek net zo prachtig is als de hoes.

Parabola
Wow, wat een heerlijke sfeer wordt er op dit album gecreeerd! Tepid Coat is zelfs een heus postrock achtig nummer. Schitterend.

Windowpane
orbit schreef:
en het meesterlijke Este Es Mi Secreto!

Kort, maar krachtig inderdaad eveneens als Mira Arriba (wat een heerlijk akoustisch ritme!).

Eigenlijk bevat dit album voor mij geen enkele zwakke momenten. Tenuous Gears sluit op de een of andere manier prima aan voor het opbouwende Tepid Coat (welke net niet tot een uitbarsting komt) en het melodieuze Faificun weet me toch elke keer weer te raken.

Machtig mooi album!

Op ontdekkingstocht door de electronische muziek. En Damiak kwam op mijn pad; een pareltje. Unieke, zomerse en vrolijke sounds. Heerlijk.

Dik 4*

avatar van KampF
Gaaf album! One-man-post-rock-band, mijn eerste gedachte. Gelukkig overtreft het de standaard saaiheid van dat genre, want er is veel meer te horen.

Knap werkje.

avatar van Jacktherapper
Windowpane schreef:
Machtig mooi album!

Niets teveel gezegd.

avatar van -SprayIt-
Zojuis aangeschaft, het genre Rock mag hier gerust bij. Heerlijke plaat!