In 2005 valt The Tea Party plotseling uit elkaar. Maar lang hoeven de fans niet te rouwen want al snel komt de zanger Jeff met zn eerste soloalbum. Je kan eigenlijk al weten dat de sound van The tea Party hierin grotendeels terugkomt. Hr Martin is immers de songwriter/producer van TTP. Nu neemt hij alle snaar instrumenten voor zich en dat zijn er nogal wat: Bass, electr. gitaar, sitar, mandolin, sarod, tanpura, hurdy-gurdy en esraj..... daarnaast ook de synth , keyboards, Hammond B en piano. Vaste drummer op dit album is de geweldenaar Michael Lee (The Cult, Plant&Page) aangevuld met gastmuzikanten. Dan denk je dat dit een rijkelijk en bombastisch album wordt maar dat is het niet. De opener The world Is Calling laat je hierin nog foppen ook, want dit zeer fraaie nummer is bombastisch en rijk aan instrumenten. De volgende 2 tracks nemen al iets gas terug waarna er een soort mix van mellow/semi akoestische composities het album volmaken. Allemaal heel smaakvol gedaan volgens de beste TTP traditie. Met als hoogtepunt Lament , prachtig opgebouwd waarin de beschikbare instrumenten in volle glorie te horen zijn. Het buitenbeentje is Good Time Song, doorgaans zijn TTP/ J.Martin songs donker, tikje zwaarmoedig of "serieus". De titel zegt het al en voor mij is het nummer een tikje geforceerd ook.
Al met al een zeer fraai "debuut" van Jeff Martin maar ietwat te mellow wellicht.