John Wetton - Nomansland (1999)

Alternatieve titel: Live in Poland

Label: Giant Electric Pea

1. Intro-Guitar Concerto (0:30)
  2. The Last Thing on My Mind (4:28)
  3. Sole Survivor (6:50)
  4. Book of Saturday (3:03)
  5. Emma (3:19)
  6. Tatras (5:00)
  7. In the Dead of Night (5:56)
  8. Bydgosh!! (4:39)
  9. Easy Money (5:48)
  10. Rendezvous 6:02 (5:23)
  11. The Birth of Igor (3:10)
  12. After All (4:34)
  13. Starless (10:17)
  14. The Night Watch (4:25)
knight3
Geweldige begeleiding van Wetton door Martin Orford en Dave Kilminster. Orford's solo is liveversie van My Baby Treats Me Right Cause I'm A Hard Working Man All Night Long van IQ.

avatar van bikkel2
John Wetton ging na zijn Asia lidmaatschap in zijn eentje door . Hij deed dat oftewel acoustisch of met band . Tourde een poosje mee met Saga als voorprogramma , maar ziehier een concert op zichzelf .
Wetton is hier uitstekend bij stem en heeft een prima band om zich heen verzameld . Vooral de gitarist Dave Kilminster ( nu overigens bij Roger Waters ) is een uitstekend musicus . Zowel electrisch als op de acoustische gitaar .
Met het songmateriaal zit het gelukkig ook snor . Een aantal prima songs van zijn toen net verschenen plaat Arkangel , overtreffen de wat vlakke studioversies met gemak .
Met name The Last Thing On My Mind en After All worden met veel bezieling vertolkt .
Wetton's periode bij King Crimson leveren oa. Book Of Saturday , Easy Money en een geweldig Starless op .
Met wat minder in mijn nopjes ben ik met In The Dead Of Night van het eerste UK .album . Deze versie vind ik hier wat chaotisch en in tempo te gejaagd .
Rendevouz 6.02 is wel weer prima vertolkt .
Wetton sluit het gebeuren af met een puike intieme versie van The Night Watch .
Kortom een erg fijne livecd met nostalgische proghoogstandjes . King Crimson waar Wetton graag in wilde blijven spelen ( maar Robert Fripp trok de stekker eruit ) komt hier aardig aan bod .